ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı
kusura bakmayın ama o 'sosyal mesaj' dediklerinizi yapamazsak, bu ülkede artık kimseyi ikna edemeyiz... ben komple egsoz yaptım, yasal mı? değil... ama nedir bunu sınırı? kaç Db? film taktım nedir geçirgenlik oranı? bu oranı belirleyen kim? TSE artık 'cadde kullanımı' onayı vermeli mi? hangi ürünlerde bu aranmalı ? bizler akıllı insanlarız en azından bu sitedekiler olarak, öncelikle ortam temizlenmeli ki bun konuları tartışıp gerekirse devlete fikir verebilmeliyiz...
getirsinler egsoz için standart, ama bunu da egsoz emisyon pulu veren kuruluşlar kontrol etsin, sadece emisyon değil buna da baksın onay versin biz de o onay kartı ile polisin kulak hassasiyeti ile sınanmak zorunda kalmayalım
cam filmi uygulayanlar 'cadde kullanımı onaylı' malzeme kullanmak zorunda olsunlar, ben bunu yaptırırken acaba yolda bağlanır mıyım diye düşünmeyim, alayım faturasını koyayım ruhsata olsun bitsin...
burada yıllardır yay kestirmeyin diyoruz, ağzımızın payını da alıyoruz... sana ne moruk sen eskide kalmışsın biz kestiriyoruz, Ahmet abi de kestirdi 10 numara oldu, Mustafa kankim bir bastı arabaya gören hasta oluyor formatında gidiyoruz.. sizler özellikle ölümlü kazalardan sonra teknik rapor düzenlediğini, bilirkişi raporu verildiğini bilmiyor musunuz? o raporlarda arabanın dengesinin sonradan yapılan yanlış uygulamalar ile bozulduğundan ................... diye devam eden cümleler geçtiğinden haberdar mısınız? polis neden yüksekliğe taktı diye düşünüp durmanıza gerek var mı? cevabın bu sitede bile en az 100 kere açılan konularda gizli olduğunu hiç düşündünüz mü? sosyal mesaj verip insanları uyarmak neden batıyor? işte bu nedenle batmasın arkadaş, doğrusu neyse konuşup bilinçlendirelim...
motor swap yapıldıktan sonra o uzun zor prosedürlere razı olun, motoru işletin diyoruz aldığımız cevap 'muayenede motor numarası okunmaması hafif kusur'... insanları yanlış yönlendirmiş olanlar için 'sosyal mesaj' tabii ki bizim söylediklerimiz, şimdi e30-36 araçların motor numarasını kontrol etmeye başladılar? neden diye düşünmeye gerek var mı?
haydi gazlayalım, orda yarışalım, köprü altında rolling yapalım mesajlarınız okunmuyor mu? bu kadar aleni yapmayın 'sosyal mesaj'ımıza gelen cevap 'siz hiç yapmıyor musunuz, biz yapınca mı suç oluyor'... sen yapınca değil, bizim de sizin de yapmamız da suç, ama eşini aldatınca face de bunu mu yazıyorsun, ilan mı ediyorsun? edince de 'ama başkaları da yapıyor' diyince hatun af mı ediyor?
şimdi protesto toplantıları yapılacak, yine kesicide arabanın canını alan e30 cular, evdeki soba borusuna yazın iş bulan tofaşçılar, yayı sökülmüş gibi zıp zıp zıplayan sürüngenler, arabanın üzerinde daha ne yazdığını bilmediği stickerları yapıştıran tipler gelecek, sesimizi değil de arabaların sesini duyurmaya çalışanlarla dolacak...
polisimiz emniyetimiz çok iyi niyetli, çok bilinçli demiyorum ama çoğumuz askerlik yaptık, verilen talimatları üzerine 10 katarak yapmadık mı? kendi insiyatiflerimizi ne kadar kullanabildik? şimdi bayiden alınmış ferrari ses çıkartıyor ona ceza kes mantığını bırakalım, yaptığımız modifiyelerin çoğunun yasal olmadığını kabul edelim ama bunun sınırlarının çizilmesine yardımcı olalım, yapacağımız protestolar ve tepkiler bu çerçevede olmalı, egsoza dB sınırı getirilsin en azından o limitlerde dolaşalım daha üstünü yapan da ağlamasın, cam filmi, araç yüksekliği, süspansüyon değişikliği vs, bunların hepsinin standardı olsun aldığımız faturalarla rahatça işletebilme sistemi üzerine fikir geliştirip önerelim bu liste uzar gider... saçma sapan protestolarla herkese terörist muamelesi yapılmasına çanak tutmayalım lütfen...