Sabah sabah huylandım :D En ayar olduğum şey ya böcek :D
O zippodan bende de var önünde playboy amblemi mi var :D lise 1 de almıştım
Printable View
Sabah sabah huylandım :D En ayar olduğum şey ya böcek :D
O zippodan bende de var önünde playboy amblemi mi var :D lise 1 de almıştım
Arkadaşlar hortlatıyorum Ahmet adında bir arkadaş vardı bu işi yapan forumda , nicki telefonu vs lazım.
ahm_ buldum gerek kalmadı
Arkadaşlar herkese merhaba
İlk postu mu yazmak bu konuya kısmetmiş.
Ben özel bir ilaçlama ve fumigasyon firmasında personel sorumlusuyum.
Kalorifer böceği (alman hamamböceği) mücadelesi doğru ilaçlar, doğru şekilde ve doğru zamanda kullanıldığı taktirde biraz zaman alarak, kolay bir şekilde çözülebilir.
Bunların oluşma nedenlerinin başında yüzeysel olarak temiz görünsede dip köşe yerlerde yemek artıkları, kırıntılar vb. maddelerin bulunması ve ayrıca nemdir.
Mutfak dolaplarının menteşelerinde kalan bir kalıntı bile bunlara neden olabilir. Bu nedenle temizlik şarttır.
Eğer bu saydıklarım sizin için geçerli değil ise ve buna rağmen dairenizde görüyorsanız kontrol etmeniz gereken yerler; çatı katı, sığınaklar ve tabiki komşularınız. Bir hamamböceği bir gecede on katlı binayı her daireye uğrayarak gezebilir. Gerisini siz düşünün. :)
İlaçlama yapmak elbette size yarar sağlayacaktır ama mutfağınızı ve nemli ortamlarınızı temiz tutmadığınız sürece ilacın (zehir) etkisi geçtikten dairenizde görmeye devam edeceksiniz.
İlaçlama yaptığınızda kullandığınız ilaçların kokusuz olmasına dikkat edin. Zira kokulu ilaçlar size uzun süreli etki göstermeyecektir. O an ortamda bulunan haşereleri öldürür ama yumurtalarından yeni haşereler çıkmaya devam eder.
Bir tavsiyede bulunayım; gördüğünüz hamamböceklerini üstüne basarak, ezerek öldürmeyin. Bu teknikle öldürdüğünüzde öldüğü yere yumurta bırakırlar. İlla müdahale edecekseniz bir bez ile, peçeteyle alıp dışarıya atın.
Reklam olarak algılamayın kesinlikle, size önerebileceğim ilaçları belirtmek istiyorum.
Hamamböceği için;
Fendona %6 SC
K-othrine WG 50
Goliath jel
Bu saydıklarım doğru kullanım ile hamamböcekleri için tam bir ölüm makinesi.
Sormak istedikleriniz var ise seve seve yanıtlamaya hazırım.
Selamlar
PAtates püresi + borik asit karışımıyla yürüdükleri yerlere kücük kücük koyarak biz kurtulmustuk onlardan.. yıllardırda yoklar ve umarım gelmezler.
Bizim evde kendimi bildim bileli böcek sikintisi vardi annem acayip titizdir başak burcu zaten evde bir tane yemek kırıntısı bulamazsın buna rağmen mutfakta hamam böcekleri çoğalmaya başlamıştı gümüş böcekleri zaten hep vardı onlara ailece alışmıştık artık zararsız olarak görüyorduk onları ben onlari ekmekle falan besliyordum hatta :) hatta bu gümüş böceklerinin garip bi özelliği var bi anda kendilerini tavandan aşağıya atıyorlar amaçlarini çözemedik biz :) ama kalorifer böcekleri dayanılmaz hale geldiler sürekli bocek ilaci kullanmamiza ragmen çoğaldılar en son mutfaktaki makarnaların şekerlerin falan içinden çıkmaya başlayınca annemin canina tak etti patates püresi ve borik asit i kullandı kullandığı günden beri ne kalorifer böcekleri nede gümüş böcekleri kaldı ev tertemiz oldu ama onemli olan evi surekli temiz tutmak ve böcek gördüğünüz anda bu patates püresi ve borik asiti tekrar evin her yerine koymak
PAtates püresi + borik asit olayının ikinci bir alternatif olarak görüyorum mecburen eşim sanmıyorum ki pek yanaşsın bu olaya.
Bunun dışında alternatif güçlü bir ilaç alabileceğimiz yer var mı Bahçeşehir - Beylikdüzü - Avcılar üçgeninde falan ? Marketlerdekiler hikaye diyor herkes.
Edit ; Gümüş Böceği - Küçük Sinek ( büyüyünce kara sinek olanlar) ve kalorifer böceği. Evde her çeşit böcek mevcut. Tek tükler şuan haftada 1-2 görüyorum ama muhtemelen bir anda kontrolsüz çoğalacaklar.
1 hafta arayla 3 ilaçlama yapmak lazım 1. ilaçlamada erişkinler ölür larvalar kalır
ilaçlama sonrası görülenler larvadan erişkine dönenler
2. ilaçlamada bunlar ölür
2. ilaçlama sonrası yumurtadan çıkan larvalar erişkin olur onları görürsün
3. ilaçlamada onlarda ölür
her ilaçlamada etkin maddesi farklı ilaç kullanmak akıllıca olacaktır
Merhabalar,evimizdeki tuvalette uzun zamandır gümüş böceği var . Belli yerlere beyaz sirke sıkıyorum bir süre sonra geri geliyorlar.
Var mı ilaç önerisi?
Anıl selam. Gümüş böceğinden bende muzdaribim. Evi ilaçlama yaptırdım 2 kere. Ölü olarak görünüyor. Sonra aradan 2 sene geçmesine rağmen yine ölü olarak kenarda çıkıyor. Nerden geliyorlar bilmiyorum. Ölmeleri iyi tabi. Beyaz sirkeli su ile vilede yapıyorum bide bazı kenarlara crysamed karınca ilacı sıkıyorum. Tam çözüm yapamadım
Evet dediğin gibi. Bazen haftada bir çıkıyor değişik böcek
Gumus bizde de var. Zararsiz bir bocek oldugu icin ben pek dert etmiyorum ama hanım huylaniyor. Simdiye kadar kendini gosterenleri imha etmek disinda bir islem yapmadım. Eger gorunme sikliklari artarsa o zaman bir onlem almak sart.
Ömer taşınmadan ilaçlama yaptırmıştım sonrasında bunlar çıkmıştı o zamanlar fazla idi gittikçe azaldı. Şimdi Yavru ölüler bile görüyorum tek tük
gümüş böceği bende de bitmedi öldürmekle bitecek bişey değil kesin bi çözüm de bulamadım artık öldüre öldüre gidiyorum