bu ülkede Adalet diye isim bile kalmadı.
Printable View
bu ülkede Adalet diye isim bile kalmadı.
Valla otobus soforu dovmustum karakol dahil her yerde eline saglik demislerdi herkes nefret ediyor soforlerden
İstanbul'da yaşamıyorum büyük ihtimal de orada da aynıdır da durum:
Ankara'da neden dolmuş-halk otobüsü- belediye otobüsüne kızıyorum, keşke heryer metro olsa da bunlar kalksa diyorum:
- Adam 3 şeritli yolda sol şeritten giderken, yolcu group en sağ şerite geçiyor, hiç aynaya bakmadan arkasındakinin hızına bakmadan..
-Adama cep yapılmış yolcu indirsin bindirsin diye, o ne yapıyor? yolda duruyor bekle ki yolcusunu alsın
-adam arkadaşıyla karşılaşıyor, yolun ortasında iki dolmuş duruyor muhabbet ediyorlar, bekle ki muhabbetleri bitsin
-sürekli bir telefonla konuşma hali, falanca minibus nerde filanca nerde, ona gore kanser edecek kadar yavaş gidiyorlar oyalanıyorlar, ona gore tehlikeli şekilde hızlanıyorlar..
-sanırım kanunda kırmızı ışıklardan muaf oldukları yazıyor, hiç sallamıyorlar
-kaza olduğunda haklıysan bile hakkını savunamıyorsun, ça çakal sürüsü gibi çoğalıyorlar..
İşte bu nedenlerden dolayı, yok ekmek yiyorlar yok yeni araba almışlar umrumda değil, yukarıda yazdıklarımı yapmasınlar, yapanı bu işten men etsinler, ondan sonra umrumda olurlar..
(yukarıdakileri binek araçlar yapmıyor mu?evet yapanlar var, ama adam kendi canını taşıyor, ailesini taşıyor, kimsenin mecburen o araçları kullananların canını emanet edenlerin canını tehlikeye atmaya hakkı yok..)
Otobüsler harbi dengesiz ya 100 kişilikse 200 kişi bindiriyor şerefsizler, devlet aracı birde, ee modifiyeye yaz cezayı , it iti ısırmaz derler ya aynen öyle. topselvi kadıköy hattı 16b e5 te kesicide gidiyor ciddiyim
modifiye ortamında gelinen durumda aynı, fark yokki
150 tane AT KAFALI SÜNEPE yüzünden, bütün türkiye aracını modifiye yapan herkese düşman kesildi.
biz diyoruzki (tabi siz bunları okuyamıyorsunuz) birşeyler yapalım
ak ile karayı ayırt edelim
fakat işin içinden çıkamıyoruz
elle tutulur gözle görülür bir yapı yok ortada
hala ralli arabalarına taş atılan bir memlekette yaşıyoruz.
ama sizin bir derneğiniz, bir kuruluşunuz, şöferler odasımıdır ne halttır bir şeyleriniz yokmu?
aradaki çürük yumurtaları çıkarsanız?
köyden gelmiş 2 aylık ehliyeti olanlara koca otobüsü teslim etmeseniz?
yahu bak uzatmadan yazayım
şu anda istanbulda x hattında otobüs kullanan birisi benden daha iyi araba kullanması lazım o kadar net.
Belediye araçlarının çoğunun arka plakası okunmayacak şekilde. Şimdiye kadar hiç mi dikkatini çekmemiş acaba otomobillerdeki kumandalı egzozun düzeneğini bile bulabilen trafik polislerinin?
Bende diyorumki sayın abim iş öyle bir kıvama geldiki adam gibi şöförlük yapan insan bu otobüsçüleri asalım hepsini keselim zihniyeti yüzünden, lanet ediyor bırakıyor bu işi köyünde dozerde ehliyet alana kalıyor bu iş mecburen.3 şöförden 2 si geri geri bile gelemiyor otobüsle. Benim mesleğim apayrı ayda yılda bir çıkarım arabaya inerken yolcu teşekkür eder ilk defa gazete okuyarak geldim evime diye. Ama ben yapıyomuyum bu işi hayır sen yapıyomusun hayır. Babamın hattı var kendi işimde çalışmak varken el kapısındaym ben bütün hevesime rağmen uzak tuttu babam beni o otobüsten. Kendi rahatsızlığu olmasına rağmen mecbur kaldımı kendi çıkar arabaya sen bulaşma der. 36 arabadan 30u çürük yumurta ama dikkatinizi çekerim 36sı değil.. Dernekle mernekle ayıklanmaz o çürük yumurtalar gerekli mercilerin adam gibi denetimiyle ayıklanır ama bunların derdi şikayet gelsin para yazalım.. Sertifika ile çalışır her şöför, sivil denetim gelsin şerefsizli yapan şöförün sertifikası iptal olsun mal sahibine ceza yazılacağına. Ayıklasın devlet kar amacı gütmeden hizmet etsin bizde yaptığımız işten zevk alalım eskisi gibi, ama nerdeee
Aynen öyle durumlar aynı burada da yolların tek sahıbı onlarmıs gıbı hareketler.
Üniversite sınavına gıderken tramwaydakı kalabalıktan dolayı kendı aracımızla gıdelım dedık o gunde seferler artınca otobüsçülerin alayı yollardaydı neredeyse baska arac yoktu aracı annem kullanırken ustune surmeler onunu kesmeler yol vermemeler sol şeridi kapatıp ılerlemeler yolda kaçıyla kavga ettım küfür kıyamet en son ehlıyetım olmadıgı halde dreksıyona ben geçtim sınava daha 40 dk kala sınav yerındeydım sınavın ılk yarım saatıne kadar elım ayagım tıtredı sınırden sıkıntıdan catlayacaktım bu kadar bılıncsız bu kadar bencil arac kullanılamaz ya Allah bıldıgı gıbı yapsın bunları.