3 tane 2006-2007 vito al , vip servis yap. çok karlı iş.
Printable View
3 tane 2006-2007 vito al , vip servis yap. çok karlı iş.
Seker dunyasi kafe olarak bayilik veriyoruz suanda istanbulda iki magzamiz aciliyor bursa da da bir yerimiz var
destek cok ,
duzgun projelı ahır yapılırsa yuzde ellıye kadar hıbe kredıler destekler var tkdk dan.
devletın rutın desteklerı arasında duzgun tohumlamalar yapılırsa anaç hayvana 350 buzagıya 150.
kesıme gıden erkek hayvanlarınız 200kg yı gecerse 300 tl.
mandacılıkta da guzel para var sutu kıymetlı anac hayvan bası 600tl cıvarı destegı var yıllık. ama manda bakımı cok zordur.
hayvancılıkta en buyuk gıder yemdir. kendı yemınızı kendınız ekmezsenız kazanmanız ımkansıza yakın. hayvan alacagınız zaman hayvan pazara gidersiniz orda tıpınızden bısey bılmedıgınızı anlarlar ve tecırler pert araba satan galerıcılerı beşe katlar ucak yapar fırlatır.
para kazanılacak buzagı alıp direk besıye cekeyım dersenız buzagı 1000-1500 arası. satacagınız zaman ortalama 250-300kg karkas gelmelıdır (15-18 ay). karkas kg si suan 18-19tl cıvarı. hasta olmadıklarını duzgun besi aldıgını hesaba katarsak tek gıder yem.
daha ayrıntılar cok ama hayvancılıga yaklasmadıgınız bellı bıze cevap bıle vermemenızden :)
sermayeyi biraz daha arttırıp ya da bir ortak daha alıp franchising işi mantıklı duruyor sonuçta arkanda bir firma garantisi var
yatırımın 2-max 3 yılda dönmesi önemli..
ülkede orta gelirli kesim azalıyor, ya düşük kalite yapıp sürümden kazanıcan ya da butik iş yapıp yüksek gelirli kesime hitap edicen. misal lc waikiki, defacto batan görmedim daha. gıda sektöründe butik iş doğru yerde açılırsa iyi tutar bence.
farkli bir fikirde benden olsun, fitness salonu. 200 m2 bir yere 100-150k sermayeyle açılırsa 100 üyeden ayda 10k getirir. çalışan elektrik su dışında gideride olmaz hem
Hocam artık herkes bu işe yoğunlaşıyor. Gerçekten güzel bir getirisi var azımsanmayacak destekleri var. Ben sadece besicilikten girdim, hergün gider gelirsin başına bir çoban koyarsın yıllık 100 maldan 100 bini cebine atarsın yada malı çoğaltırsın. Bizim kırşehirde besicilik yapmayan zenginide fakiride kalmadı diyebilirim, ortalama herkeste en az 1000 malvar. İlk başlarda yanınızda az çok anlayan biri olsun sonradan zaten sizde işi kavrıyorsunuz.
Şuan türkiye çapında nüfusa göre yoğunluk hesabında birinciyiz diye biliyorum, seneye ufaktan bende başlayacağım. 30 tane mal koysan sene sonunda 30 bin kazanıyorsun ve kazandığın parayıda çoğaltmaya harcarsan 30 bine 15 mal alırsın. %50 her sene çoğaltma şansın var.
Süt işine girerseniz biraz sıkıntı, tek adamla olacak işler değil. Benimki en basit paraya para katacak besicilikten bir örnek:)
Toprak işlerinden alıyorsanız bir bakın derim.
boş tarlaya yonca ekebilirsiniz yılda 3-4 sefer ekilebiliyor sanırım onunda getirisi iyidir
Yeni yapılan projeleri kovalayıp topraktan girerdim teslim alınca satıp aradaki primi ellemeden yeni bir projeye öyle öyle devam.100.000TL ile benim gözümde yapılabilecek en temiz iş yeterki düzgün araştır ve takip et.
sanayi kolu hakkında fikri olan var mı?
mesela piyasada nerede boşluk vardır? biraz kosgebinde desteğiyle neler yapabiliriz?
y.dışını araştırırdım ülkeleri
ne yatırırsan yatırım yaparsan ne kadar verıyo ne yardım dokunuyo vs vs..
5 tane çaça araba yapar varoş ta rent a car açardım.
Konuyu o zaman acmistim simdi dukkani bile actik calistiriyorum. Benim icin zor oluyor bi yandan dersler kitaplar sinavlar bi yandan is guc genc yasta saclarima beyaz dustu :D
hic yoktan bi tecrube oldu benim icin. Cesit cesit insanlar tanidim musteri potansiyeli hep artiyor 30 bin butceyle guzel bi is diye dusunuyorum 100 bin batirmak kolay ama geri toparlanmak zor olabilir o yuzden ufaktan baslamak daha mantikli olur :)
Yolu dusen varsa cig kofte yemeye beklerim :heyoo::D