User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: Araç alırken Oto expertmi Yetkili servismi

sercanavcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Araç alırken Oto expertmi Yetkili servismi

Araç alırken özel oto expertizlermi güvenli yoksa yetkili servislermi geçen hafta aracımı sattım 4 sene önce alırken servise baktırmıştım 2 parça değişik dediler aldım bende bir kazası olmadı çok şükür satarken expert fazladan 1 parça değişik ve boyalı kısımlar ekledi şaşırdım kaldım araç alırken kime güvenicez

Batuhan Gül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahsen özel expertiz şirketini hatta isim verecek olursak umran'ı tercih ediyorum. Sebebi, yetkili servislerin uzun expertiz süreleri ve eline dayanak olarak bir belge,resim vs. birşey vermemesi.Yetkili servisler söylediğinin dışında bişey çıkarsa sorumluluk almıyorlar.

melihyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bildigim kadariylada artik yetkili servisler expertiz yapmoyorlar. Hatta arabaların bakim harici kaza geçmişini bile soylemiyorlar.

Revolution - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yetkili servis disinda pek guvenmiyorum benm

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoğu servisler artık expertiz yapmıyorlar bizde artık kaç tane yer varsa expertiz yapan oralara götürmekle uğraşacağız anladığım kadarıyla.
    doğuştan araba manyağı

highpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alacağınız araç markasında uzmanlaşmış sanayi ustaları en iyisi test merkezinde aracın beygir gücünden yola çıkıp motor yüzdesi veriyorlar yatak vursa yağ yaksa arada kaynadı gitti araba
    high power tuning [ subaru -honda]

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence her ikisinede bakirmak lazim ayni zamanda biraz da.araci aldiginiz kisi de onemli. Titiz arabasina bakan adan her halinden belli oluyor.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

gkhnyds - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ücretli ekspertiz hizmeti veren sağlam bir iki firma var. Yetkili servisten daha iyi iş çıkartıyorlar.
    Ancak yetmez. tramer sorgusu, servis kaydı sorgusu gibi şeylerle desteklemek lazım.

insanlık hali gözden kaçabilir veya bazı problemler anlık baş gösterebiliyor. mesela soğukken vuruntu yapan aracın tespitini yapmak biraz şans işi.

10 yıldır 2. el araç alım satımı yapıyorum, çok ilginç hikayelere şahit oldum. %100 aldığı araçtan memnun olan kişi sayısı baya az diyebilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dynomoss candır arkadaşlar yeni firma henüz bursa ankara istanbul izmir de bayiileri var aracımı içime sine sine aldım çokta memnunum tavsiye ederim.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dynomoss ile alakalı konu var sıkayette cok.
    bana kalırsa ıyı bır ustama gosterırım baktırırım bellı bır km de kendım yaparım gıdısıne bakarım. supelenırsem gıderım bı dyno ya sokarım bılındık yere sonra devam

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla eskiden dyno vs bilmemne o bu yoktu.Servis geçmişi tam ise herşeyde serviste yapıldıysa zaten çıkıyo ortaya.He yok onun harici servisle ilişkiye ve istenilen hizmete bağlı olarak zaten söylenir xx yer boyalı gozukuyo ama + şurasıda boyanmış gibisine.

Tek takıntım servis geçmişdir araçta,tabi ki sanayide de Y işlem Z işlem yaptırmış olabilir fakat servis geçmişi tam ise,hatta genel boya o bu serviste yapıldıysa alırım olur biter.
    - K -

________
    Dr.Ecu

sercanavcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teknik özellik olarak hiçbir x yemeden geçti expertizden aracım hatta dynoda 118 hp verince expert motorda işlemmi var dedi anlat artık anlatabilirsen 1 saat ek kasa 1.4lerin şanzuman oranıyla ilgili dogru dynoyu vermedigini anlarsa pek umursamıyolarda anlattıgını sanki kandırmaya çalışıyoruz bundan sonra sıradaki alıcagım aracımı adam akıllı experte göstercem

kaiser_soze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoğu yetkili servis ekspertiz yapmıyor veya yapmamak için fiyatları çok yüksek tutuyorlar..sırf bu servislerle uğraşmamak için boya makinası aldım..

BAR22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eskiler iyidir..herkesin işi bilen çok güvendiği bir ustası mutlaka vardır...
    mesela ben honda alıcaksam eğer yetkili servis yada exper ile uğraşma ya stad honda murat usta yada ayışığı ibrahim kısa'ya gösteririm al derse alır binerim.
    exper falan makyaj başka bişey değil bence...

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanayideki tanıdık ustalar. Büyük bir alman markanın distribütörünün ekspertiz kısmı bizim komple boyalı aracımızı anlamamıştı, boyasız demişti satacağımız adama. Neyse ki biz önceden söylemiştik alıcısına, o da hatta biraz sert çıkmıştı ekspertiz firmasına.

Yetkili servisler zaten dandik. Arkadaşımın ailesi bir fransız markanın ikinci elinden araç almışlardı, sadece iki parça boyalıydı ekspertiz raporunda. Bindiler falan, zaman geldi dediler ki aynı firmaya biz bunu size verelim sizden sıfır araba alalım. Tabi dediler inceleyelim, bir incelemişler ki araç çok kötü durumda demişler. Şurası boyalı şuraları değişen buraları şöyle düzelmiş bilmem ne, arkadaş falan da demiş lan biz sizden aldık 3 yıl önce böyle böyle dediniz, biz nerden bilelim dışarıda vurup yaptırmadığınızı diye bir cevap almış. Dava da açamıyorsun tabi.

Ben araç alırken kendim bakıyorum hep. Zaten çok basit yerlerden belli oluyor. Bazen kendim yetmezsem ya da şüpheye düşersem, sanayide ustalarımı arıyorum, getir diyolar, götürüyoruz lifte alıp bir girişiyorlar araca, fitilleri falan söküp lifte kaldırıp alttan üstten inceliyorlar. Zaten adamın dediğinden farklı şey yoksa alıyoruz aracı. Varsa da adam bizi kazıklamaya çalıştığı için yine sesini çıkaramıyor. En iyisi yani.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tanidiktan araba almistik o kazasiz olduğunu soyledi guvenip aldik ama sol kapifs bi is olduguda belliydi renk farki vardi neyse aldik arabayi sonra satma karari aldik cok yaktigi icin bayiye goturduk ekspertiz bakti dedi 35.000 tl veriri sonra disarda daha pahaliya satariz dedik acelemiz de yoktu sonra arabayi dynomossa goturduk ekspertizin bi sey bulamadigi arabada orjinal sadece 3 parça cikti direklerine kadsr oynama vsrmis arabada kamyona ya da tira arkadan csrpmis sonradan ogrendik

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    firma ismi vermek uygunsa eğer expertiz için tavsiye edeceğim bir yer var 2 kere araç götürdüm bi kendim için bi de arkadaşım için biraz pahalı ama çok başarılı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)