2 tane british short oğlusumuz var bence tüy problemi en en az olan kedi bunlar scot ve brit. dişi scot ve britlere ayrıca selam iletiyor oğluşlarım
Printable View
2 tane british short oğlusumuz var bence tüy problemi en en az olan kedi bunlar scot ve brit. dişi scot ve britlere ayrıca selam iletiyor oğluşlarım
yukarıda fotoğrafını paylaştığım britsh shorthair ırkı kedim şu sıralar 10 aylık , kısırlaşdıktan sonra tam bir obur oldu.
https://lh5.googleusercontent.com/Mf...=w1366-h638-rw
daha sonra arkadaşımın yavruladığı chincilla ırkı kediden bir adet sahiplendim. bakımı oldukça zahmetli, günde 1 saatinizi ayırmak gerekiyor.
https://lh6.googleusercontent.com/Hf...=w1366-h638-rw
son olarak sokakta bulduğumuz bu yavruyu sahiplendik. henüz çok küçük.
https://lh3.googleusercontent.com/cw...=w1366-h638-rw
ırk olarak kıyaslama yapmam gerekirse, britsh çok tüğ döküyor ve yaramaz. eşyalara ve insanlara asla zarar vermiyor ama sürekli yalıyor kaçıyor, pati atıyor kaçıyor, uyurken bile tacizi altındasınız. haa bide çok obur, açıkta 1 lokma bir şey bırakamıyoruz, hemen yiyiveriyor.
iran, çok korkak ve nazlı. kolay kolay insan içine çıkmıyor. yaramazlık, saldırganlık huyları yok ama bakımı çok zahmetli. 1 gün taramazsak hemen tüğleri keçe halini alıyor ve sonrasında açmak imkansız oluyor. göz akıntısı problemi de hat safhada. günde minimum 1 saat tarama ve göz temizliği ile geçiyor. ayrıca tüğlerine bazen dışkısı bulaşıyor ve hemen fark etmezsek temizlemek için ekstra mesai harcıyoruz.
sokaktan bulduğumuz kedi ise, tam bir kedi. sürekli kucakta, ensede sevdiriyor kendini.
kedi sahiplenirken resme değil içeriğe bakmanızı öneririm. cool diye aldığımız britsh yaramaz, miskin diye aldığımız iran korkak, hırçın diye aldığımız kara kedi sevecen çıktı. :hahaha:
sizin mamadan kaynaklı olabilirmi? british shor hair en az tüy döken kedidir bence ki bizimkilerde az tüy dökmekte. yaramazlık ve oyun konusunda fırlamalar ikisi de ama kıhlama hrrlama istediğin kadar zorla sıkıştır asla. beraber uyumak biraz zahmetli uyutmuyorlar :D
Vallahi bu kedi dünyası başka bir şeymiş. Hiç sevmezken sokaktan yavru sahiplenip kedi sahibi olduk :) şimdi evde misafir gibiyiz. Nerede bir yavru vs geliyor buluyor bizi.
Bizimkinin yanına bir kardeş zamanı geldi scotish - British fark etmez bir yavru alabilirim.
bence bir okuyun derim.
Scottishlerin orjinal ırk olmadığını zaten biliyordum ama bu yazıdakiler gerçekten çok acı.
Anadolu Kedisi
Bu kedi cinsi, doğduğu andan itibaren acı çekiyor.
ne yazık ki sosyal medya sayesinde çok moda oldu bunlar.aynı durum pug köpeklerde mevcut. Evrim Ağacı | Pug (Pag, Mops) Cinsi Kopeklerde Yapay Secilim Yoluyla Evrim
fold ile fold eşleşmesi yapıldığı takdirde bu acı çekme olayı gen hastalığı var evet. o yüzden fold & fold değil, fold & british - straight eşleşmesi yapılıyor
ben o kadar scotish gördüm 3-5 aylıktan 5-6 yaşında olanlara hiç acı çeker bi halleri yoktu gayet neşeli keyifli sırnaşık hayvanlardı. bence de bu rahatsızlık scot vs scot çiftleştirmelerinde meydana geliyor.
oğluşlarımıza izmirde dişi scot yada british aramaktayız :)