User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: İngilizce Kursu - Kitapları Hakkında Bilgi

serkanokan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İngilizce Kursu - Kitapları Hakkında Bilgi

Gerek iş hayatı gerek üniverstelerde yüksek lisans başvuruları gibi bir çok yerde karşımıza çıktığı için konu açma gereği duydum. Sitede illaki bu konu hakkında bilgili kişiler vardır.

Bu yıl hem yüksek lisansa başlayacağım için(makine mühendisiyim), hem de kurumsal bir çok yerin de iş alımlarında bir dil puanı istemesi beni bu arayışa itti.
    Şu an orta seviyede yazma-konuşma, orta üst seviyede ise reading bilgim var. Tabi bu seviyelendirme de kendi yorumum.
    Genel ingilizce kursuna giden arkadaşlarımın yorumları çok bir faydası olmadığı yönünde. Toefl - Ielts gibi sınavlara yönelik hazırlık kursları da genellikle haftaiçi 5 gün boyunca 19-22 saatleri arasında olduğundan ona da iş çıkışlarında gidecek enerjiyi bulamıyorum kendimde. Haftasonu çalıştığım için haftasonu kurslarına zaten gidemiyorum. Bunun için bu sınavlara yönelik kitapları alıp evde çalışmak istiyorum. Kurs kadar faydalı olmayacağı aşikar, yalnız hem kursa milyarlar vermek istemiyorum hem de dediğim gibi o enerjiyi kendimde bulamıyorum. Bunun için bahsettiğim sınavlara yönelik hazırlanmış kitaplarla evde çalışacağım.

Sormak istediğim, bu sınavlardan hangisi daha geçerlidir? Eğer aralarında çok büyük bir geçerlilik farkı yoksa hangisine çalışarak daha kısa sürede daha iyi sonuç alabilirim? Bunun gibi bir çok soru var aklımda. Artısıyla eksisiyle bu iki sınavın hangisine çalışacağım konusundaki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Bununla birlikte kitap tavsiyeleriniz de benim için çok iyi olur.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Takipteyim. Kitap önerilerini bende bekliyorum.
    "Korkmadık, savaştık"

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Arkadaşım da IELTS'a hazırlanıyor. Bu kitaplardan çalıştı uzun bir süre.
    İnternetten pdf'lerini bulup indirebilirsin..

cambridge vocabulary for ielts with answers / ielts masterclass 2008 student's book / achieve ielts practice test book /cambridge practice tests for ielts

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım da IELTS'a hazırlanıyor. Bu kitaplardan çalıştı uzun bir süre.
    İnternetten pdf'lerini bulup indirebilirsin..

cambridge vocabulary for ielts with answers / ielts masterclass 2008 student's book / achieve ielts practice test book /cambridge practice tests for ielts
    Teşekkür ederim,araştırıp indireceğim.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ikisininde farklı farklı gecerlilik yerleri var serkan bir firma digerini ister baskası baskasını isteyebilir atıyorm. ama hiç birini aramayan firma için toefl/ielts dan sukadar aldım diye belirtmende faydası gayet olur
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ikisininde farklı farklı gecerlilik yerleri var serkan bir firma digerini ister baskası baskasını isteyebilir atıyorm. ama hiç birini aramayan firma için toefl/ielts dan sukadar aldım diye belirtmende faydası gayet olur
    Aslında 2si de aynı biliyosun. Birinde PC'ye diğerinde insana karşı konuşuyorsun
    Onun ayrımcılığını yapan şirkette i.nelik vardır

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok deli gibi yüksek fiyatlar değil ama belki ilk öğrenirim için ilk kur ücreti fazla olabilir.. Ama Türkiye de sanırım bu işi ve eğitimi Gs Ünisinden başka veren bir yer yok diye biliyorum.. İncelemenizi tavsiye ederim ;
    http://ydk.gsu.edu.tr/
    Ki , açıkçası bende kurs arıyorum öğrenim konusu ve konuşmayı geliştirmek için .. varsa fikirleriniz dinlerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı johnie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok deli gibi yüksek fiyatlar değil ama belki ilk öğrenirim için ilk kur ücreti fazla olabilir.. Ama Türkiye de sanırım bu işi ve eğitimi Gs Ünisinden başka veren bir yer yok diye biliyorum.. İncelemenizi tavsiye ederim ;
    http://ydk.gsu.edu.tr/
    Ki , açıkçası bende kurs arıyorum öğrenim konusu ve konuşmayı geliştirmek için .. varsa fikirleriniz dinlerim
    http://ydk.gsu.edu.tr/en_course.php

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    internette de biraz araştırdım, olay aynen dediğin gibi aslında birinin readingi zor diğerinin speakingi gibi uzuyo. Biraz mercedes bmw kıyaslaması gibi aslında

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osym gecen bi gece cikardigi kararla kamuda IELTS'in denkligini kaldirdi. Dolayisiyla kamu gorevlileri ya YDS'ye ya da TOEFL'a girmek zorunda. OSYM'nin gerekcesi sinavin yapildigi yerlerden suphe duyulmasi doye aciklandi.

Ote yandan, Ingiltere Home Office, kendi ulkesindeki idari islemler icin TOEFL'i guvenilir sinavlar statusunu kaldirdi. Dolayisiyla sadece IELTS'e girmek zorundasiniz. IELTS'i de kendileri yapiyor zaten.

Tabi ozel sektorde bu sadece isverene kalmis, istedigini alir; ancak birini kabul edip digerini etmemesi biraz i.nelige kaciyor. Ikisi de ayni amaclara hizmet eden sinavlar zaten.
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    ÖSYM çok güvenilir sınavlar yapıyor ya gelmiş buna laf ediyor..

İkisi de 2 ucu b.klu değnek misali.

MeMo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TOEFL'ın geçerlılıgı her zaman daha fazla ama IELTS TOEFL'a oranla bıraz daha zor oldugu ıcın eğer IELTS'den yüksek bır puan alınırsa kımse bırsey demez ama yukardada belırtılmıs zaten kımı sırket IELTS ararken kımısı TOEFL arıyor. Aslında ıkı ucu b.klu degnek. Kaynak meselesıne gelırsekde ben yıllardır yabancı dıl ısı ıcındeyım ELS'den daha ıyısını görmedım.
    Alıntı MuratT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış olmasın toefl daha zor diye biliyorum hazırlık öğrencisiyim

MeMo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı twin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış olmasın toefl daha zor diye biliyorum hazırlık öğrencisiyim
    Aslında kesın yargı bıldırerek hata yaptım ıkısınınde artısı eksısı var kolay yonlerı zor yonlerı var. Bu arada hazırlık ogrencısıysen kolay gelsın bosver bu ıngılızce ıslerını
    Alıntı MuratT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked.

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OSYM IELTS denkligi kaldirdi da hala cogu buyuk firma IELTS'ten 6.5 altinda cok da mumkun kilmiyo isi. Yeni mezun arkadasim ilk sinavinda 6 aldi, 6.5 yapmak icin y.disina gitti geldi kurs vs gelip onu halletti once.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    teşekkür ediyorum bunları öğrenmem lazım yoksa bölüme başlayamam

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sınav ingilizcesi bence çok daha farklı bişey. Ben de tekstil mühendisiyim. Çalıştığım firmanın hindastan da bir fabrikası daha bulunuyor ve her günümün belirli bir kısmını sürekli orası ile Mail/Skype yolu ile yazışarak geçiriyorum ve yabancı montörler ile burada işletmede ingilizce ile anlaşmam gerekiyor. Bu zamana kadarki tecrübeme istinaden diyebilirim ki sınav ingilizcesi pek bir işe yaramıyor. Elbetteki teknik ingilizce gerekiyor ama sınavda yüksek bir not almak işe başvuru dışında çok bir işe yaramayabiliyor.
    Yani o sınavaya gerçekten ingilizceye çok hakim olarak girip yüksek puan alan da vardır ama sadece bu sınavlara hazırlanıp pratik ingilizcesi çok iyi olmayan bir çok tanıdığım var.
    Yani bunun bir başka örneğini turistik bölgelerdeki sular seller gibi ingilizce konuşan vatandaşlarımız ve yurtdışında belir bir süre yaşayıp ingilizce öğrenen insanlar olarak verebilirim. Bu insanlarda çok güzel bir şekilde ingilizce ile anlaşabiliyor fakat sınava girdiklerinde çok yüksek puanlar alabileceklerinden şüpheliyim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler