Gerek iş hayatı gerek üniverstelerde yüksek lisans başvuruları gibi bir çok yerde karşımıza çıktığı için konu açma gereği duydum. Sitede illaki bu konu hakkında bilgili kişiler vardır.
Bu yıl hem yüksek lisansa başlayacağım için(makine mühendisiyim), hem de kurumsal bir çok yerin de iş alımlarında bir dil puanı istemesi beni bu arayışa itti.
Şu an orta seviyede yazma-konuşma, orta üst seviyede ise reading bilgim var. Tabi bu seviyelendirme de kendi yorumum.
Genel ingilizce kursuna giden arkadaşlarımın yorumları çok bir faydası olmadığı yönünde. Toefl - Ielts gibi sınavlara yönelik hazırlık kursları da genellikle haftaiçi 5 gün boyunca 19-22 saatleri arasında olduğundan ona da iş çıkışlarında gidecek enerjiyi bulamıyorum kendimde. Haftasonu çalıştığım için haftasonu kurslarına zaten gidemiyorum. Bunun için bu sınavlara yönelik kitapları alıp evde çalışmak istiyorum. Kurs kadar faydalı olmayacağı aşikar, yalnız hem kursa milyarlar vermek istemiyorum hem de dediğim gibi o enerjiyi kendimde bulamıyorum. Bunun için bahsettiğim sınavlara yönelik hazırlanmış kitaplarla evde çalışacağım.
Sormak istediğim, bu sınavlardan hangisi daha geçerlidir? Eğer aralarında çok büyük bir geçerlilik farkı yoksa hangisine çalışarak daha kısa sürede daha iyi sonuç alabilirim? Bunun gibi bir çok soru var aklımda. Artısıyla eksisiyle bu iki sınavın hangisine çalışacağım konusundaki tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum. Bununla birlikte kitap tavsiyeleriniz de benim için çok iyi olur.