Bence 2 arabadan hangisiniz daha iyi olduğunu fiyatları eşitlenince anlaşılır,,
aynı para olsa hangisi alınır?
Printable View
Bence 2 arabadan hangisiniz daha iyi olduğunu fiyatları eşitlenince anlaşılır,,
aynı para olsa hangisi alınır?
Aynı donanım olsa 20 bin lirayı buluyor fiyat farkı (cam tavan vs.. eklettiğimizde). Türkiyede kia'nın marka imajı kötü olduğundan dolayı satışlar vw'e doğru kaymış durumda. Rocco ile gt arasında 20 bin liralık fark olduğunu düşünmüyorum ben. Gt görsel olarakta gayet hoş detaylara sahip.
Hali hazırda beetle 1.4tsi 160hp kullanıyorum, rocco ile aynı hissiyat hemen hemen. Bana kalırsa ruhsuz araçlar, zaten vw'lerin iç mekanlarının matruşka tarzı oluşu yüzünden pek kendilerinden haz etmem, birde her arabada benzer iç mekan yüzünden çabuk göz alışması ve demode gelmesi olayı da var. Kalite olarak birşey demiyorum hepsi belli bir standartta ancak sürüş karakterini gerçekten hoş bulmuyorum. Ha beetle'ın görüntüsü hoşuma gidiyor orası ayrı çok aşırı satmadı ondan belki. Rocco malesef her köşe başında var, özel hissettirmiyor bu yüzden.
Aslında imajı kötü değil, herkes cee'd e ya da optimaya baktığında ya da oturduğunda bir şaşırıyor. Önemli olan içine oturmadan sahip olunan ön yargı. Büyük oranda kia ya da hyundai alan kişiler de önceden markaya karşı bilgisi olmadığından ön yargısı olan fakat fiyatları makul bulup yönelen kişiler.(kendimden ve çevremden biliyorum) İnsanların denemeden ne düşündüğü değil de, sahip olanların verdikleri geri dönüşler belirlemez mi markanın imajını?
Misal, bi ürünü 6 sene kullanıp hiç sorun yaşamayan kişi varken, bir diğerinin çıkıp hiç aracı kullanmadan bu marka sorunlu, bu ürün çöp demesinin markanın imajını etkileemesini beklemeyiz değil mi ?
Proceed GT içine bindim, hatta roll bile yaptık, arabanın Scirocco'dan daha iyi olduğunu söyleyene gülerler çok net... Fiyatları arasında da 15 bin TL fark var ki doğuş kur kampanyasını ilk parti araçlar satıldıktan sonra başlatır, makas düşer. Motor aktarma'daki kalite farkını herkes gördü birkaç hafta önce. Ki 15 bin lira farklı kesinlikle öder Scirocco alırım yine. Her köşede C kasa Mercedes'te var 320D BMW'de Mini'de.. arabanın çok satılması özel olmasını engellemez... O paralara rağmen herkes tercihini rocco'dan yana kullanıyorsa bir düşünmek lazım, hatta doğuşa rağmen kullanıyorsa...
Konu disi ama Bu sinifta cok begendigim birde yeni mazda 3 var sport donanimlisi. Guclu bir motoru yok ama dizeli nisanda gelecekmis, ondan sonra golfe filan verilen paraya acirim. Kia da gayet guzel , maalesef ulkemizde bu markalar hakettikleri yerde olamadilar, birseyi hep eksik yaptiklari icin, mazda guzel araba yapiyor turbolu motor koymuyor, kianin 1350 kiloya ragmen yakit degerleri fazla, honda 2.elde tutuyor ama hondada ayni hala 2007 yili teknolojisi 70 milyarlik sedan civicte konsol bile sert plastik, koltuk isitma tuslari sanayide takilmis gibi hala lpgsiz az yakan turbolu motor koyacaklar, mazda kendi motoru skyactivi koymus 14 sikistirma orani ,atmosferik otomatige gore iyi degerleri var test araci aldigimda 7.9 lt ortalamaya sahipti. Skyactiv dizel 1.5 nisanda gelecekmis sikistirma orani dusuk, o zaman ins hakettigi yere gelir. Kiada guzel arac yapmis genel olarak , yerden yere vurmamak lazim :) tsilardada motor degistiren adam az degil. Nerdeyse dsg bozmayanina sasiriliyor. Vw satiyor ama ismi var
Kıaya gore ıyı deyın sınıf ortalamasını yakalıyor bır sekılde dıyın yol tutus ve ıc mekanı ama gıdıpte sankı 1 serısı yada rocco gıbı anlatırsanız biraz garıp oluyor.
kımse ınanmaz kı on yargıyı hıc sevmem cok mantıklı degil.
Rocco gibi anlatırsanız derken pardon bana Rocco da bir özellik saysana ? Öyle bir konuşuyorsun ki sanki üstünde blistein b8 le geliyor :) Bilmeyen adama roll yaptırırsan normal sevgili Abi'm gelince senle deneyeceğiz zaten bakalım o zaman görelim olur mu :)
Kardeşimsin kusura bakma ama pilotluk'la 4-5 boy fark kapanmaz, rüzgar yapıp vs...
Deneriz Abi'm sorun değil stock halimizle deneriz istersen eksozlu var beyazı geçti geçen Bir de bizle dene müsayit olursan , geçme geçilme fark etmez :)
Valla ben ceed'in içine bayıldım. Çok hoş duruyor. Malzeme kalitesi vs falan bilmem. Ama dış görüntu, performans ( tatminkarlık açısından ) , donanım seviyesi ( benım kendı aracım gayet dolu cunku ) tekrar bir tercıh yapacak olsam yine Scirocco seçerim. ( Şu fiyatlarla scirocco seçmem orası ayrı, 3-5 daha ekler A,C,CLA yada 1 falan alırım.
2 sene önce bende Megane Coupe vardı, o zaman Ceed sahipleri Coupe'ye geçiriyordu.
Şimdi Rocco var, şimdi de rocco'ya alınmaz diyor Ceed sahipleri. :) Ceed ilerliyor sürekli demek ki :)
21 yaşında biri için çok güzel bir araç.
Fakat 30 yaşında biri için hafif kalıyor bence, fazla süslü.