Ayrıca receiver mı?
Digitürk'ün kutusu yok mu? Ayrı bir şey mi almamız gerekiyor? Anlamadım
Printable View
bende salonda lg, oturma odasında samsung var. renk-görüntü-sağlamlık-kalite-nette gezinti-smart tv özellikleri olarak kesinlikle lg öneririm.
Küfredip pil değiştirmiceksin, çünkü şarjlı cihazlar şarjın dolmasını bekliyeceksin.
150 desek 1 gözlüğe, 2 tane gözlük almak istedin 300 TL bence ciddi rakam.
Ben cevap vereyim son sorduğum soruma; ilk başlarda ya iyi guzel dayanarım falan diceksin, 1 izleyeceksin 2 izleyeceksin ama baktın ağrı yapıyor sıkmaya başlıyor işte o zaman izlememeye başlıcaksın. En acısıda bu oluyor. Sen 3000 lira TV'ye para veriyorsun ama özelliği kullanmıyorsun..
Senin sorunun cevabı ise; kesinlikle kullanamazsın. Biri dijital birisi analog.
Aktif gözlükten vazgecersen model tavsiye edeyim bide onu araştır. :)
Hımm kötüymüş, iyi oldu konu açmam bunları öğrendim.
Nedir alternatifler, bakayım onlara da
Şey sanırım, Digitürk Box'ı olmadan gelen hattı direkt TV'ye takma
Çok dert değil bu benim için, Digitürk Box'ım durmaya devam edebilir.
LG 55LB670, LG 55LB730 bütçeye uygunsa kesinlikle tavsiye ederim. Panel kalitesi, renkleri, işlemcisi çok çok iyi ve bu cihazlarda olup diğer firmalarda olmayan koruma panelide var. Ne işine yarar gelecek olan darbeye karşı cihazın ekranına sağlamlık katar(gerçi bende nazik adamım demiştin) aynı zamanda temizlikte sıvının direk cıplak ekrana bulaşmasını engeller.
Bu cihazlarla sana 2 adet kumanda, 1 Akıllı kumanda ve 1 standart kumanda ve 2 Adet'de pasif 'sinema' gözlük gelir. Sende 100 liraya Logitech kablosuz klavye mause set alırsın + 100 liraya 4 adet gözlük + 50 liraya askı aparatı + 75 lirayada güzel bi akım koruyucu priz alırsın. 325 liranı daha iyi şekilde değerlendirmiş olursun. :)
Hertz diye bahsedilen rakamlarin panelin refresh rate'i ile hicbir ilgisi yok bunu herkes biliyor degil mi? Tuketiciye alakasiz sekilde itelemek icin kullandiklari bir yontem sadece.
Ortada donen bu rakamlarla ancak kafan karisir, curve filan aman derim uzak dur. Curve sadece bir itelemasyon hareketi.
Bu arada bahsi gecen sony w8 cok siki bir televizyon, oncelikle panel ureticisi dunyanin en iyi panel ureticilerinden biri olan AU optronic, hatta belkide dunyanin en iyi ureticisi diyebiliriz.
3000 uzeri kontrast orani bir tft icin cok ciddi bir deger. Bir oled ya da plasma degil belki ama gayet tatminkar. Sony'nin her zaman renk konusunda bir ustunlugu vardir ekran teknolojilerinde, samsungu bu konuda bozan bir markadir. Samsung son yillarda ektiklerini bicme derdinde, kaliteyi pek arttirmayip fiyati yukari gazlar oldu, gerek cep telefonu gerek televizyon ayni vizyonda ilerliyor, can *****i. Kisaca samsung o eski samsung degil f/p olarak.
Alinmaz demiyorum samsungda alinir ama daha iyi secenekler muhtemelen vardir ayni rakamlara alinabilecek, tv olarak net bir arastirmam yok son zamanlarda yaptigim ama monitor deseydin siraya dizerdim modelleri tek tek.
Unutmadan 2D duzlemden gercek 3D sonuc almak teorik olarak imkansiz, anca "aliniyormus" gibi yapilabiliyor ve acikcasi cikan sonuclarda uber sentetik ve gercekle en ufak bir ilgisi olmayan, sisirilmis derinlik hissinden baska birsey degil. Tamam degisik bir tecrubedir evet ama bana inanilmaz bayginlik veriyor ve super gereksiz buluyorum bu tarz hareketleri. Onun yerine smart tv cok daha kullanisli bir teknoloji mesela, NFC dir, wi/fi direct'tir bunlar ise yarayan seyler. 3D logosu otomobillerde beygir gucu gibi, urunu sattiriyor ama unutmamak lazim ki yarisi kazandiran torktur. O yuzden gereksiz ivir zivir yerine adam gibi ghosting,motion blur yapmayan, ama bunu yaparkende goruntuyu kartondan kesip yapistirilmis gibi gostermeyen bir televizyon almani oneririm.
beyler, bu makinelerin video işlemcileri 23.976/24/25/30/50/60Hz gibi farklı kare sayısı içeren yayınları gösterebilecek şekilde tasarlanıyor.
25Hz demek TV'ye gelen kare sayısı saniyede 25 adet demek. kare adedinin standard veya high definition olması ile bir bağlantısı yok.
Turksat 2/3/4A'dan gelen ve genel olarak seyrettiğimiz kanallar 25Hz yayın yapıyor.
TV'ların üzerindeki bilmemkaç Hz olayı video işlemcinin hareketli görüntüler ve bununla ilgili diğer işlemler için çalışmasında belirtilen saat hızıdır ki benim de çok bir bilgim yok. ayrıca video işlemci meselesi derya deniz bir konu, benimki 100 seninki 200 şeklinde basitçe kıyaslanabilecek bir konu değil.
hareketli görüntü performansı pek çok şeye bağlı. üzerinde en yüksek Hz yazan TV en iyi şekilde oynatmıyor. sakın etiketlere kanmayın. tam bir pazarlama taktiği. yaptığımız testlerle de gözümüzle gördük.
3D materyal izlerken oluşan göz yorgunluğu/baş ağrısı/rahatsızlık kişiden kişiye farklılık gösteriyor.
aktif/pasif modellerle LCD/Plasma modellerle test ettim.
active-shutter çalışanların 3D görüntü kalitelerini biraz daha iyi buldum.
şahsen 3D izlerken rahatsız olmuyorum. ancak bazı kişilerin aynı anda aynı programı izlememize rağmen rahatsız olduklarına şahit oldum.
bu arada akım koruyucu prizlerin bilmem kaçyüz liralığını almazsanız sadece surge arrest için para vermiş olursunuz. yani sadece voltaj yükselmesine karşı koruma yapar. 70-80 liraya satılan "koruyuculu" prizler para tuzağı.
Panasonic öneririm gecen sene tx 50st50e serisini kendi odam icin almıştım xbox one icin ayni zamanda 3d film mkv vs icin evren abi tek kelime ile muhteşem bi ton tv gördüm denedim gerek arkadaşlarımda gerek alışveriş markt magaza da kesinlikte panasonic diyorum butcenizi bilemiyorum ama öneririm şiddetle salona 65wt serisini düşünüyorum suan inse biraz direk yazılcam :)
Samsung'da gözüm ağrıdı, dur pasif gözlüğe geçeyim diye düşünmeyin. Çalışmaz.
LG bakmanızı öneririm nedeni ise, mouse gibi kullanılan kumandaya sahip olması. Bizde Samsung 3d 48 var. İnternet kullanımın da ve menüler de biraz geç algılıyor kumanda.
Biraz sonra daha ayrıntılı yazıcam.