Bir tavsiyede ben alayım :)
1000 TL limitli bi tv alma planım var. X Box bağlayıp arada bilgisayarla nette gezincem.
Smart TV ve uydu alıcı olursada fena olmaz, olmazsada problem değil.
ne tavsiye edersiniz?
Printable View
Bir tavsiyede ben alayım :)
1000 TL limitli bi tv alma planım var. X Box bağlayıp arada bilgisayarla nette gezincem.
Smart TV ve uydu alıcı olursada fena olmaz, olmazsada problem değil.
ne tavsiye edersiniz?
Garantili az kullanılmışta olur günceli :)
peki bu hertz olayı nedir en çok taktığı konu bu aslında
çok çok önemli bişey mi
örneğin lg nin 950V modeli 2300HZ 850V modeli 1000hz
bu hertz ler görüntüyü ne kadar etkiler; etkilerden kastım örneğin bi filmde hızlı aksiyon sahnelerinde görüntü akıcılığı nasıl olur iki model arasında dağlar kadar fark varmıdır
abı aman dıyım fılıps almayın. 49 ınc aldım bırde 42 ınc aldım. boyle menusu gec ve dandık bı tv gormedım. bın pısmanım
hert bildiğim kadarı ile kullandığın yayın ı tv ye vermesi - hızı gibi düşün.
16mb internet gibi yani..
yalnız bildiğim kadar ile TR de 600 HZ üstü yalan falan diyiyorlar, çok emin değilim..
ben lg aldım, 4k çok memnunum..
teledünya kullanıyorum, diğer oda da kablolu var
mesela maç izlerken kabloluda gol, teledünyaya göre 1-2 saniye önce oluyor :D
yenileme hızı olayı oyle çok abartılmamalı bence , fakat firmalar biraz rakamları büyütüyor çoğu işlemci ile o rakamlara çıkıyor yani rakamlar tamamen sallamasyon panel 100hz ama cmr 200 veya mci 200 falan gibi kendi teknolojilerini one suruyorlar , günlük kullanımda çok farketmesede
iyi yayın ve hareketli goruntulerde ciddi fark edebiliyor, ozellikle ps4, xbox ve blueray filmlerde iki tv yi yanyana açarsanız farkı gozle net gorebilirsiniz
konsol vs karışık kullanım varsa 500hz ve ustu yeterli bence :)
O tamamen yayın sağlayıcı ile alakalı..
Şöyle ki; Evde Digitürk kullanıyorum. Salonda HD kutu var, arka odalarda normal kutu. Ayrıca alt katımızda bulunan benzin cafede de normal kutu var..
Özellikle maç seyrederken cafeden gol sesi geldikten 4-5 saniye sonra duyuyorum HD kutudan gol sesini.
Diğer yayınları da ev içi HD ve normal kutu arası karşılaştırdığımda normal kutular 4-5 saniye önde gidiyor.
evren abi yayın geç gelsede olur
tek aradığım görüntüdeki akıcılık; mesela bi futbol maçında kamera oyuncuyu takip ederken o tribünlerdeki seyircilerin o iğrenç titreşimli görüntüsü olmasın
madem bu hertzler abartma o zaman ju7500'e kaycak gönlüm
uf950v 2300hz
ju7500 1000hz
samsung hem fiyat hemde curved olmasından dolayı daha cazip geliyo şimdi
beyler dün 55" uhd-4k tv'ler arasında görüntüyü seyretme fırsatım oldu,
samsung - http://www.teknosa.com/urunler/11001...rttizen-led-tv
lg - http://www.teknosa.com/urunler/11001...-0-smart-led-l
samsung baya iyi göründü gözüme. başka test eden oldu mu? fikirleriniz nelerdir? bunların indirime girdiği dönemler var mıdır?
3D film izleyecekseniz ve Samsung halen aktif 3D gözlük kullanıyorsa, bir kere daha düşünün Samsungları..
arkdaşlar samsung için her yerde yapay görüntü kontrast yüksek deniliyor. bir müddet sonrada görüntü kısıldığından bahsedilmiş.genelde herkes lg tavsiye ediyor.
Ben lg kullaniyorum gayet memnunum acikcasi samsung benii Hic cekmiyor.
bende lg istiyorum ama dün görüntü berraklığı samsung' da daha iyiydi. ha kampanyayla denk gelir lg hiç düşünmeden atlarım.
Ben samsung uhd kullanıyorum çok memnunum. Kendi uydu alıcısında da trt 4k test yayınında çok güzel bir görüntü alıyorum. Curve almayı istiyordum ama büyük kesim curve önermediğinden bu kararımdan vazgeçtim.
Nedenini bilmiyorum ama bazı markalarda (lg veya samsung) tv yayını esnasında ciddi fps sorunu var diye hatırlıyorum.
Atıyorum film izlerken sanki dizilerdeki kamera ile çekilmiş, film hızından daha hızlı akan görüntüler gördüğümü farklı tv modellerinde hatırlıyorum.
LG 60uf850v kullanıyorum.Memnunum. Fiyata ve performans olarak Lg ön planda. Tavsiye ederim.
4k aldım, yılbaşından önce
bir iki sayfa geride hangisini aldığım da var..
Gayet memnunum tv ' den, tavsiye ederim.
Konuya istinaden ;
Ebay den , convertor aldım 5$ a şuan da sorunsuz çalışıyor, Şükür..
Aynı parça burada 90-100₺
İsteyen olursa, linki gönderirim.
10-15 gün içerisinde geldi..
Ses sistemini aktif olarak kullanıyorum sonunda.
Yardımlarınız için, tekrar teşekkürler..
12-14 şubat arası 60" samsung vatan' da 4e veriyorlar
http://www.vatanbilgisayar.com/samsu...0UXTK#yorumlar
Selam tekrar dan,
televizyona usb takıp film izlemek istiyorum fakat alt yazıyı desteklemiyor. Alt yazı formatını ne yapmamız gerekiyor lg de bilen var mıdır rica etsem ?
Altyazıyı hiç göstermiyorsa: a) TV'nin altyazı ayarı "kapalı"da olabilir. b) USB'nizdeki film dosyasının içine altyazı gömülü değildir ve/veya altyazı ile filmin uzantısı altyazıdaki ".srt" uzantısı hariç aynı olmalıdır. Mesela ikisini de sadece "a" veya sadece "1" diye adlandırın.
Altyazı gösteriyor ama Türkçe karakterleri desteklemiyorsa: Film açıkken altyazı ayarlarına girilir ve orada altyazı kodu Türkçe karakterlerle uyumlusu bulunana kadar değiştirilir. Sony ve Samsung'lar da sistem bu, LG'de de farklı olacağını sanmıyorum.
konu hort;
burada daha teknik gidiyoruz. uhd tv alıcaz almasına da ne alıcaz karar veremedim hala;
en son lg ye dönmüştüm yalnız 55uh770v alacakken çeşitli şikayetler gördüm nette,ışık sızması banding..
içimizde samsung 55ju7000 yada 7500 kullanan var mı? (paneli üst seri görüntüsü ciddi berrak geldi bana)
@evrenoz lg' de video oynatma desteği konusunda sorun çektin mi? (ben sürekli torrent' ten bulup indiriyorum formatına bakmaksızın)
Tv'den film oynatmadığım için bir bilgim yok malesef konuda.. Bilgisayarım TV'ye bağlı ve indirdiğim bluerayleri pc'den oynatıyorum
***** 4 k sürecine gecilecek tv değiştirme zamanı geldi
LG 49UH770V 49" 124 Ekran [4K] S
bunu önerir misiniz 4 k da neye dikkat edilmeli
***** 4 k sürecine gecilecek tv değiştirme zamanı geldi
LG 49UH770V 49" 124 Ekran [4K] S
bunu önerir misiniz 4 k da neye dikkat edilmeli
Oled hariç fazla para ödemeyin teknoloji aynı işlemci vs. değişiyor sadece oled de teknoloji farklı.
Arkadaşlar aklınızda bulunsun 4K diye tv'lere çok paralar vermeyin.Daha 4K televizyon yayının uluslar arası bir standart yayın formatı oturtulamadı.
Şuan 4K yayınlar daha çok prodüksiyon özel işlerde kullanılıyor.
Bilginiz olsun güzel bir FullHD TV alın bence.Çünkü şimdi aldığınız 4k TV'ler ilerde yayın'ı desteklemeyebilir.
Yani dediğim gibi Sony broadcast TV yayıncılığında şuan 4K tv yayını taşımayı 2 adet BNC kablo dedi sonra 4'e çıkardı.Görüntü kalitesi yüksek olduğu için görüntü aktarımı sıkıntılı şuan.Birde daha büyük sorun ilk25P dediler sonra30P dediler şimdi'de 50P söylentileri çıktı.
Tabi bu yayıncılık için ama özel PS olsun xbox olsun consol'lar destek verebilir. :)
LG 49LH60 aldım 2400 küsüre, euro truck sim 2 ve ps3 oynamak için.
Özellikle 3 boyutlu almadım, sevmediğim tek yanı usb taktığınızda klasörler arası geçiş yavaş.
Ama hdmi ile laptopta sürekli bağlı kullanıyorum ona ihtiyaç duymadığımdan görmezden geliyorum
LG 43UH650V Ozellikleri - Epey
Grundig 49 VLX 8600 BP Ozellikleri - Epey
Ben grundige karar kıldım. ikiside güzel tv.flash disk ile hızlı görüntü testi yaptım.
ne alıyorsan al ama kanal ve menü geçişleri hızlı bir cihaz al. bizde lg var görüntü kalitesi vs iyi ama kanal geçişleri vs adamı kanser eder.
ev döşerken en zorlandığım kısım Tv almak oldu.
Lg alacaz duvara monte edeceğiz 120cm boşluğumuz var iki raf arası 43" alsak 97cm ediyor küçük 49" alsak 110cm ediyor tıka basa dolu doluyor karar veremedim.
burda okuduğum kadarıyla son yazılanlara göre 4K özelliğe gerek yok gibi.
uhd mi olsun FH mi olsun. çok zorrr :)
Mediamarkt tan alacağım haftasonları güzel indirimleri mevcut.
Ben evde iki adet LG kullanıyorum biri mutfakta küçük boyutlu smart tv diğeri ise salonda 4k ultra hd kanal geçişleri ilk başa yavaştı ama son gelen update otomatik olarak iki tv de kurdu ve küçük tv çok güzel tepkiler veriyor büyük tv de bir tık daha iyileşti ikiside kendi uydu alıcısı ile kullanılıyor gayet memnunum görüntü kalitesi olarak da çok memnunum samsung veya LG öneririm.