Tek kotu yani ses sistemlerine merak duyan biriyseniz, guzel bir ses sistemi gerekiyor.
Ben amfi+ 2 kolonla hallettim mukemmele yakin su an ses sistemi.
Printable View
Herkese bilgilerinden ve paylaşımlarından dolayı teşekkür ederim.
http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/pro...FUccGwod5x0IRA
Link de ki televizyonu aldım.
2300 küsürden düşmüş kampanyalı fiyat - 4K gayet iyi.
Akıllı kumanda yerine, microsoft un klavyesini aldım - cumartesi kurulum yapılacak paylaşırım.
BAşka konu açmayayım dedim;
Lg tv ye lg ses sistemi bağlamak istiyorum fakat bağladığımda sistem tepki vermiyor.
Daha önce bağlayan var mı ? Kabloları hangisine takıp, ses ayarlarından nasıl yaptı ?
Paylaşırsanız sevinirim.
Ben kendi evimde LG televizyon ve LG ses sistemi kullanıyorum. Bağlantıyı optik ( ışıklı olan kablo ) kablo üzerinden gerçekleştirdim.
Öncelikle televizyondan ses çıkışını optik kablo olarak ayarlamak gerekiyor. Hatta LG ses sistemi için LG optik çıkış isimli bir seçenek mevcut.. Akabinde, ses sistemi ayarlarından çıkışı aux ( yada da aux opt ) olarak değiştirdiğinde sorununun çözüleceğini düşünüyorum..
Bu şekilde dene bakalım, olmazsa akşam telefonlaşırız. Ayarları cihaz başından kontrol ederek yaparız.
olur abi, bende ki sistem bir iki nesil öncenin sanırım ama LG - abimden kalma saolsun :)
sistemden kırmızı beyaz kabloları, tv deki hangilerine taktın ? en altta ki kırmızı beyaz mı - yoksa 3. kırmızıya mı ?
Akşam denicem dediklerini, olmaz ise sana msj atarım abi. Teşekkürler tekrar.
Ses sistemimi 2009'da almıştım :)
Dolayısıyla benim ki de epey eski
O bahsettiğin kabloları kullanmadım. Cihaza taktığında işinden ışık geçen, ucu plastik muhafazalı optik kablo kullanıyorum. Senin ses sisteminde de mutlaka mevcuttur bunun girişi. İçeri doğru esneyen bir hareketli, dikdörtgen bir girişi olmalı. Bu kabloyu alarak dene istersen
Tvindeki cikislarin resmini cekersen rahat yonlendirebiliriz bahsettigin sekilde cikis olmayabilir optik koyuyorlar son zamanlarda sadece
Başka varsa istedikleriniz yollayabilirim, sayenizde olacak gibi bu iş.
[IMG]http://i.hizliresim.com/1rbd7b.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/rR49yz.jpg[/IMG]
Kırmızı beyaz kablo değil,
Optical Digital Audio Aut için kablo alırsan kurtulursun dertlerden :)
Ses sisteminin arkasında da bu girişten var değil mi?
Eğer ses sisteminde bu giriş yoksa ( etiketteki modelinden baktım sanırım yok ), elindeki kabloları TV üzerinde 1 ve 2. girişe takmalısın. Kırmızıyı taktığın ve yanındaki yer.
Akabinde, televizyonun menüsünden ses çıkış seçeneklerininden "dış hoparlör audio out" seçeneğini seçmelisin. Sonrasında ses sistemi menüsünden de aux ya da aux opt'u seçtiğinde ses alabilmelisin
ses sistemin de o çıkıştan yok abi mlsf :(
Sadece radyo dinleyebilicez anlaşılan..
Anten çıkışı var, scart girişi ve renkli girişler var malesef.
Editledim mesajımı, bi dene bakalım dediğimi
Yok abi, aux u falan seçsemde - kabloları takınca etki olmuyor.
Tv de de optik seçeneği kablolu/kablosuz olarak çıkıyor.
Bakalım, çözümü yok anladığım kadarı ile :)
TV'deki seçenekler nedir?
Bu kabloyu kullanıyorsan, optik'i seçmeyeceksin zaten. "dış hoparlör audio out" varsa onu seçmelisin
Abi, sorun olmaz ise whatsapp dan yollasam olur mu ?
Pm atarsan, fotoğraf gönderim abi sana.
Yazdım numaramı
tv nin arkasında kabloyu taktığın yer giriş sanırım parlamış seçemiyorum , out olmalı ki gorduğum kadarıyla sadece optik var
Kırmızı da R/Audio
Beyaz da L/Mono yazıyor