Maksadım plakayı gizlemek, kurallara uymamak yada polisten kaçmak değil. Birçoğumuzunda hoşuna gider ön tarafta plaka olmaması.(Sadelik ve Görsellik Bakımından). Konuyu açmamdaki amaç; Takmak zorunlu değil ise, bu hakkımı kullanmak olacaktı.
Printable View
Emin olsun bu sefer fark olsun diye plaka takardık :D Niye herkez takmıyor diye. Bende cok geziyorum plakasız elleyen olmadı benide
Bu site eskiden böyle değildi ya
bu konular yine iyi bi ara annesi menepoza girip ne yapıcam diye soran vardı..
istinasız traktör, motosiklet ve römork harici önde arkada olmak zorunda ss dahil. :)
dikkat edin kaybetmeyin, bir sürü prosedür git gel uğraşmalı iş :D
• Plaklar yerden önde: 20-75 cm, arkada ise 30-125 cm olacak, alt kenarı tampon alt seviyesi üstünde kalacaktır.
• Tescil plakaları normal hava şartlarında 20 metre mesafeden görülecek ve okunacak şekilde aydınlatılmış olmalıdır.
• Motorlu bisiklet, motosiklet, yük motosikleti ve lastik tekerlekli traktörlerde: 15 x 24 cm olup dikdörtgen şeklindedir.
• Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde; ön plaka; 11 x 52 cm, arka plaka; 21 x 32 cm ebadında olacaktır.
http://www.altuntassurucukursu.com/t...plakalari.html
Plakasiz 3 defa cevirmeye girdim 2sinde yeni dustu bahanesi birsey olmadi digerinde sormadilar ama tabiki cezasi vardir
elimde olmayan nedenlerle çok fazla plakasiz gezdim
polisler artık plakanın gerçekten haklı bir sebebtenmi yoksa keyfimi olup olmadığını ayırt edebiliyorlar
1 tanesi bana plakan neden yok demedi çunku keyfi sokup gezme amacım yoktu
hatta en son ufak bi tıklatma yaşadığımda 2 ay arabayı servise goturemediğimden oyle gezmiştim
Yaklaşık 3 aydır plakasız geziyorum, plaka camda. Okul çıkışımda sürekli çevirme oluyor fakat hiç daha çevrilmedim.
Bu Ülke koşularında bence de zorunlu olması gereken bir durum, görüntü güzel evet, hatta bende tamponu boyattıktan sonra bir süre plakasız gezdim fakat dediğim gibi bu Ülke koşullarında bir çok sebepten dolayı kesinlikle takılmalı.
insanı derin derin düşündüren bi soru ne cvp vrrecemi bilemedim bu arada 2015 e sayılı günler kaldı
Cok benzer bi konu actim zamaninda terorist yerine koydular sil bence mesajlari sanada sicramasinlar :)
araclarimda ben de on plaka kullanmiyorum, ancak on plakasi yok diye 2 hafta icinde aracini 2 kere baglatan tanidigim var, dikkatli gezmek gerekli...
https://www.youtube.com/watch?v=YbWT3e8vI4U
Bu sistem tam senlik :D