japon olarak honda toyota nissan ve mazda kullandım kesınlıkle kalite konfor sürüş güvenlık vs. kesınlıkle Mazda aralarında en iyisi
Printable View
japon olarak honda toyota nissan ve mazda kullandım kesınlıkle kalite konfor sürüş güvenlık vs. kesınlıkle Mazda aralarında en iyisi
Bir aracın iyi/kötü olduğu sanayiye veya servise uğrama sıklığıyla ölçülmez adaş. :)
avrupa mantığıyla paralel olarak benim için kötü araç şudur;
kullanışlılık, genişlik, konfor gibi konularda zayıf kalan,
sınıfının beklentilerini yerine getirmeyen, (vansa bagaj, spor araçsa yol tutuş ve performans vs...)
frenleri güven vermeyen, virajlara korkarak girdiğiniz,
kısa zamanda dört bir yanından takır tukur sesler gelen,
aşırı sıklıkla arıza veren ve tüm bu saydıklarımı harmanlayan araçtır kötü araç.
bakın; golf'e hemen her avrupa ülkesi sınıf lideri gözüyle bakar ama belli bi kesim için öyle değildir.
neden? ya marka düşmanlığından ya da en başta tahmin ettiğiniz gibi dsg şanzuman sebebiyle...
hem testlerden hem de çevremden edindiklerimden söylüyorum;
hayatımda golf'ün kalitesinden, frenajından, viraj alışından, konforundan, kullanışlılığından, genişliğinden ve sürüşünden dert eden görmedim.
araç bunları en optimum şekillde yerine getiren bi araç. sınıf lideri çoğu memleklette.
ancak şu dsg'nin ömrü içerisinde mutlaka bir kere de olsa arıza vermesi bazı müşterilerin gözünde golf'ü bitiriyor.
aracın yukarıda sayılan onca artısı adamın gözünde siliinip gidiyor, hele bir de garanti yardımcı olmamışsa...
bir de belli başlı modeller dışında pek kötü veya memnun kalınmayan araç yok artık.
hemen her model üzerine düşeni ortalamalar dahilinde yapabiliyor.
ha kimi x modelden, kimi de y modelden memnun kalır.
ben audi'den memnun kalmayıp bmw'ye dönüş yapan da biliyorum;
civic'e teneke deyip focus'ta huzuru bulan da biliyorum.
hatta darkmoon daha önce kullandığı a5'ten çok sonata'dan memnun kaldım demişti.
beklentilerle alakalı bi durum ve bu bağlamda benim için japonlar ancak "iyi" otomobiller kategorisindedir.
şahsen "çok iyi" dersem premium markalara, onların emeklerine ve sunduklarına ayıp olur.
ayrıca japonlarda nasıl mazda'yı hepsinden öne koyduysam;
daihatsu da o kadar kötü bi japondur benim için unutmadan.
diğer konu; 3 tekeri sanayiye, 1 tekeri de sahibine çalışan araç da kalmadı artık.
günümüzde araçların kronik sıkıntıları büyük ölçüde bitti.
zamanında çok sorunlu denilen opel ve hyundai dahi kronik sıkıntılarını büyük ölçüde bitirdiler.
hatta şu an bu markalar müşteri memnuniyeti ve sorunsuzlukta neredeyse başı çekiyorlar.
son olarak bütçesi 80-90.000 tl kadar olan bi arkadaşıma 2 hafta önce zorla mazda 3 aldırdım. :)
süpansiyonunun sertliği dığında şu an memnun ötesi durumda kendisi.
görüştürebilirim kendisiyle, araç hakkında bilgi almak isteyen olursa.
marka takıntısı olduğum düşünülmesin diye söyledim...
Hocam sizden beklediğim güzel bir yazıydı:)
Çok teşekkür ederim, sağolun.
@Fatih; ben teşekkür ederim. :)
@denizhandinc; aksine eski kasa yeni kasadan daha tombul ve hantaldı. hatta eski kasa mazda 3'lerin burnu alay konusuydu. zevklere birşey diyemeyiz ama yeni kasa jliet gibi. özellikle kırmızısı o kadar etkileyici ki arkadaşın aracının yanından geçen birçok kişinin aracı incelemeye başladığını ve bazılarının arkadaşımdan araç hakkında bilgi aldıklarına tanık oldum.
http://i.hizliresim.com/PEAMkO.jpg
2011 Mazda 6 2.0 sport kullanıcısıyım mazdanın kemerburgazda yaptıgı lansmana gidip yeni kasa 3 ve 6 nın test sürüsleri yapmıstım. 3 ün ön tasarımı konusunda size katılıyorum ki zaten adamlar reddot tasarım ödülü sahibi. Eski kasanın ön tasarımı gercekten faciaydı ve arabanın hicbir agresif albenisi yoktu(hatchback icin konusuyorum)
Yeni kasada sahane bir ön tasarımla arabaya agresif, yılan gibi bir görünüm kazandırdılar ancak aracın enine genisligi bana biraz fazla geldi. Gecen köprüde pesine takıldım ön tasarımının aksine arkadan seritte cok genis ve hantal duruyor(hem sedan hem hb icin konusuyorum)
Eski kasanın makyajlısı biraz abartı bir önü var ama arkası stopları ve çizgisi makyajsızından çok daha güzel ve sert... yeni mazda3ün ise hb sini ben beğenmiyorum sedanı + beyaz oldumu muhteşem duruyor.. vişne kırmızısını ben beğenmiyorum lansman rengi *** gibi bana göre...
2005 Nissan micra aldık dün. Hacmine göre kullanımda verdiği zevk muazzam. Zaten iç dış tasarım olarak çok beğendiğim bir araçtı, kullanım açısındanda aşağı kalmadı. Motoruna bakan usta bakmaya gerek bile yok sıkıntısız araçlar bunlar ama bazılarında kronik yağ eksiltme oluyor dikkat edin dedi. Otomatik şanzuman ile ilgili ekstra bir bakım gerekirmi?
1994 model Toyota Corona kullanıcısıyım , arabamdan o kadar memnunum ki , hata yaptığımı düşünerek sattığım arabamı geri aldım. :)
Kesinlikle büyük marsaf etmedim , hatta çoğu şeyi titiz olduğumdan değiştirdim. Yaylar preslliyken tam 1 sene kullandım ön takımda bozulan tek şey sol aks kafası idi. Diğerleri taş gibi duruyor deyip değiştirmedi usta.
Motor konusunda bakım zamanı hariç Allah'a şükür masraf çıkartmadı. Satmadan önce triger seti vs yenilemiştim. Şuan 211.000 km'de ve performansı çoğu yeni araba ile yeri yürümeye yetiyor artıyor bile.
Sonuç itibariyle ; ön takım sorunsuzluğu , motor performansı , özellikle iç hacim genişliği ve koltuklara yayıla yayıla oturması beni benden alıyor. Başka arabaya bu kadar para harcasam içim acırdı. Ama buna harcadığım sonuna kadar helal olsun. :D Yaptığım keyfi masrafı bilen bilir.
Uygun fiyata sorunsuz corona bulan olursa kaçırmasın tavsiyesinde bulunmadan geçemeyeceğim. :)
Saygılar...
1994 model toyota camry 2.2 > 230k mil de hala takir takir calisiyordu ev arkadasima verdim zamaninda.
2007 model toyota camry 2.4 > ilk sahibi olarak 5 sen kullandim ve 79k mil de 335 almak icin sattim. Kullandigim sure icinde yag, su disinda servise ugramadim gibi birsey.
Benim gozumde japon araclari sorunsuz ama konforsuz araclar.
typerı satmasam martta 3 sene olacaktı periyodik bakım harici anormal hiçbir masrafım olmadı hiç üzmedi bir kez senkro değiştirdim o da benim hayvanlığımdan oldu :D sürüş zevki,performansı ve bu sorunsuzluğu benim için unutulamaz asla pişman olmadım yine aldığım zamana dönsem yine alırım satma sebebim yine japon almak için zaten