Abi uzun süredir kullanıcısı olarak yazayım, bendeki versiyon ful + makyajsız olanı. Araba en başta 4 çeker olması gerekiyormuş çünkü hayvan gibi tekerleriyle en basit göbekte bile kafadan kayıyor. Sürüş dinamiklerini bir kenara bırakacak olursak donanım olarak herşeyden koymuşlar arabaya ama hepsinden göstermelik. Şerit takip var sadece ötüyor mesela, yada mesafe kontrol var onda da sadece ötüyor. Koltuk ısıtma var sadece 2 derece high yada low, hangisini açarsan aç koltuk yarım saatte ısınıyor. Ses sistemi golf7 veya 2005 freelander ile kıyaslandığında çok dandik kalıyor. Hareketli koltuk var ama hafıza yok, cam açma düğmeleri sürücü dışında tek tetik. Sonra o kadar ufak yerlerde malzemeden kaçmışlar ki, misal direksiyon arkasında bir plastik var, oyuncak arabalardaki malzeme daha kalitelidir. Yada kapı döşemesi olarak kullanılan malzeme yine çok dandik. Yani arabada gözünle gördüğün yerler çok güzel ve kaliteli duruyor ama temasa ettikçe bütün kalite hissiyatı kayboluyor. Keza donanımda dediğim gibi listeden bakıyorsun 3 sayfa donanım listesi var çoğu sadece bip bip dıt dıt'dan ibaret. Kendi kendine park sistemi var mesela ama araba yer beğenipte park edene kadar yıl geçiyor(Park edeceği yeri siz gösterirseniz tabi işler değişir, şak diye en olmicak yerlere bile giriyor).
Bunun dışında yazın yaylada basınç muhabbetinden yolda kaldım, neden? Arabayı üreten mühendis abiler demişler ki bunu alan zaten 2 çeker arabayla 1500 rakım üzerine çıkmaz, yaylaya(1800 rakım) çıkmaya çıktık problem yok sabah geri döneceğim araba arıza verdi

Yaylanın ortasında çekici vs. indik aşağı, serviste reset attılar düzeldi sonra öğrendim bende tabi meğer 1500 rakım üstünde basınç farkından dolayı araç kendini korumaya alıyormuş. Aynı durum 14' model 1.6tdci focusla'da başıma gelmişti
Ha, tabi bunlar dışında araçtan memnunum ama kodiaq'ı bu sene farkettim, xtrtail'in sunduğu herşeyi sunup yanına 4 çeker 150lik motor ve cidden çalışan daha kısa donanım listesiyle beni etkiledi.