burda olan çocuğa ve pilot kardeşimize oldu. ikisine de geçmiş olsun. en büyük suç red bull'da, sonra o çocuğun oraya girmesine izin veren kavasta.
Printable View
burda olan çocuğa ve pilot kardeşimize oldu. ikisine de geçmiş olsun. en büyük suç red bull'da, sonra o çocuğun oraya girmesine izin veren kavasta.
Opet reklamı vardı cem yılmazın 'lütfen cocukları pistlerden alalım' şeklinde sosyal mesaj veriyordu hani.
Sanki bu olayı görmüş gibi. Şöförün hatası %0 dır arkadaşlar. %1 bile değil. Aslan kafesine cocuk atarsanız aslan onu yer. Yarış pistinde de aslanlar var kimse kusura bakmasın. Hiç bir yarışcı pistte lan cocuga falan vurur muyum acaba diye düşünmez. Bir çift değil tek bir laf etme lüksünüz bile yok kusura bakmayın.
haklısınız yaa pilot hatalı, öyle yan yan gidilir mi dümdüz gideydi bir şey olmazdı..
yaa neyin kafası bu yaa, orada bir yarış var, adam ilk olarak bariyerin kenarına çarpıyor, artı orada olmaması gereken birileri orada.. farkındaysanız bir drift yarışması, adam nasıl sağlasın kontrolü.. güvenlik önlemleri alınmadıysa çıkmamalı diyenler var, kendinizi koyun o insanın yerine, bir işe gönül vermiş para harcamış, sonunda gönül verdiği işte harcadığı paranın belki de az bir bölümünü geri alma şansı doğmuş, birinci olursa dünya çapında yarışma şansı olacak kim bundan vazgeçebilir o anda..
bu arada ne pilotu tanırım ne de driftçi tanıdığım var ne de gittim yarışlara..
bence güvenlikden yana sıkıntı yoktu tribun 500 kişilik gelen izleyici 1500 kişi. Çocugun geçtiği kısma kimseyi almıyolardı birinin bişeyiki ordaydı. Arabaların geçtiği o kısım zaten dünde baya yakın geçen oldu. Bence herşey çok iyi gidiyordu ama öyle bir organizasyona böyle küçük seyirci alabilcek biyer olmamış. Güvenlik pilotların ve yarışın yapıldıpı alana seyircilerden kimseyi almadı. Ordaki çoçukda birinin oğlu felanmış herhalde yoksa oda trbünde oturuyor olurdu. 5 yılda bir olunca insanlar hücum ediyor tabi şuursuz seyirci çatıda geziyor tribünde oturup izliyemedk herkez ayakta yada biri piste sert girse oooo diyip herkez ayağa kalkıyor. Cumartesi günü antreman vardı keşke hep öyle olsa on numara etkinlikti ama yine iptal yine iptal
Pilot arkadaşımızın ve küçük dostumuzun Allah yardımcısı olsun rabbim şifa versin çok kötü olmuş drift sporu adınada kara bir leke olarak kalır bu olay.
Diğer bir konu ise videoları izlerken bakıyorumda tribünlerdeki embesillerin yorumları tavırları çok tuhaf hayvanız abi bizim neyimize bu tür aktiviteler bize göre değil.Her şeyden önce insan olamayan bir toplumuz.
bide pilot ile alakalı bi durum yok bence adam sonuçta piste boş diye çıkıyor ve kaza olabilir böyle bir risk her motorsporunda var pilot elinden gelenin en iyisini yapmak için çıkıyor oraya o kısma beton bariyer konsa böyle bir sonuç olmayabilirdiya olan oldu artık
kimin aklina gelir abi pistte yarisirken birinemi vurdum acaba diye valla trajikomik halimiz :)
arkadas 2 defa sutuna vuruyorsun ve sutun yanında onlarca ınsanların oldugunu da goruyorsun olay anında. durman ıcın ılla bırısının "cocugu ezdın lan" dıye uyarması mı gerekıyor? ınsan bısey oldu mu olmadı mı dıye bakmaz mı durup? yarısmıs. ...eyım oyle yarısı da heyecanını da. ınsan hayatından onemlı mı yahu? cocugun orda olması, cocugun degıl organızatorun sucudur lakın pılotun sucu degıl dıye ınsanların arasına dalıp durmaması pılotun sucudur. yıne "bır arkadasımız ulan o, haklıdır" parodısı. ben senın dostunum. bırgun bırını ezersem "allah korusun" ve basıp gıdersem, benım arkamdan laf ettır kardesım. gonul rahatlıgıyla hem de.
Özellikle Ankara gibi araba konusunda yamyamı bol olan biryerde bu işi yapan yaptıran eşşeklere yazıklar olsun. Ah abdurrahman ağbi keşke ayakta olsaydın da gelip sana bir danışsaydı bu eşşekler bu işler nasıl yapılır diye. İst dan kalkıp profosyonel pilotlarımızın da oraya gitmesine şaşırdım doğrusu. Sizin antreman gününüz bile daha düzenli ne diye gidip prim vermişsiniz anlamış değilim. Sonuç olarak ucuz atlatılmış çok daha kötü sonuçlar olabilirmiş
basın mensuplarının olduğu bölge orası, hepsi profesyoneldir ve pilot da onların çarpılabilecek bölgede olabileceğini düşünmemiştir..
Hic biseyi hak etmiyoruz. Paylasilan videolardaki kitleye bakiyorum kilometrelerce oteden huzurum kaciyor. Ufacik cocuk oylece sadece tanidik diye icerde durup izleyebiliyor. Burdaki yorumlara bakiyorum arabaya hatcanan maliyeti begenmeyen adam var ya. Fatura koyarlar bundan sonra hosuna gider canisi.
Kaza yapan arkadasada, yaralanan kardesimizede cok buyuk gecmis olsun.
Bu guvenlik zafiyetine izin verende cezasini kesinlikle bulsun.
arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım. O çocuğun pistin içinde ne işi var? Ben de gittim izlemeye fakat ortam düzgün olmadığı için (cam çerçeve kıran mı istersin, tribünü parçalayan mı, çatıya çıkan mı) daha yarış başlamadan çıktım. Aracın çocuğa çarptığı yer araçların piste çıkış yaptığı nokta yani pistin içi. Ben oraya geçemedim. Çocuk nasıl geçmiş acaba? Torpilliymiş herhalde, birinin yakını olmasa oraya geçemez. Geçince kaza olduğunda da başka suçlu aramaya gerek yok o çocuğu oraya sokandan ve buna göz yumanlardan başka. Organizasyonun hatası buradadır. Adamlar aynı şartlarla yurtdışında aynı organizasyonu yapsalar bu durum eminim ki olmazdı. Ama işgüzar kural tanımaz, kurallar bana işlemez biz Türk'ler böyleyiz, maalesef. Bizden adam olmaz.Pilot'a gelince bence adamın zerre kadar suçu yok. Ne bilsin adam orada çocuk olacağını, yok heyecanlıymış yok bilmem ne, yarışıyor adam orada, adrenalin hat safhada, heyecanlanır da insan, hata da yapar kaza da...pilota da çocuğa da geçmiş olsun çünkü bence bu kazada her ikisi de madur.
konunun tamamini okudum ve ne kadar super derecede laf ebeligi yapan bir toplum oldugumuzu gordum. kimse haksiz degil bizde, herkez hakli, neden cunki kendimizi yargilama yetenegimiz yok ve cok ego var. kisa ve ne ozetlemeye calisicagim. SUCLU HERKEZ!!! red bull topluma gore guvenlik saglamadigi icin, seyirci kurallara uymadigi icin, pilot ise bu sartlari gore gore orada yarismaya devam ettigi icin.
saygilar
kedi > cocuk.
tebrıkler. deger yargına hayran kaldım kardesım.
+son anda onumde kedı gorduysem ya da bır hayvanın lastık uzerınden gectıgıne daır en ufak suphem olursa dahı dururum, evet.
++ bana alıntı yapmayın. okey. HEYECAN dan sutuna vurunca cocuga zarar gordugunu farketmemıstır. bu dunyaca unlu yarısa devam etmek zorunda hıssetmıstır kendını. ben ozur dılıyorum herkesden. cocuk mu? bosverın ya. 140.000tl harcanmıs araca asıl yazık oldu bence...