User Tag List

Sayfa 13/19 İlkİlk ... 31112131415 ... SonSon
356 sonuçtan 229 ile 247 arası

Konu: Redbull yanlama kaza

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğine bir şey dediğim yok abi zaten sadece ilk satır buğra abiyeydi.Yoksa Buğra abinin yaptığı organizasyonlara kötü demiyorum yanlış anlaşılmasın
    Organizasyonu sponsorlar yapmaz, sponsorların anlaştığı yada uygun gördüğü firmalar yapar. Misal ferrari challenge'ı ferrarinin yapmayıp Intercity'nin organize etmesi gibi. Bu ne demek oluyor ? O yarışı redbull düzenlemedi, redbull'un uygun gördüğü, anlaştığı, GÜVENDİĞİ bir organizasyon firması düzenledi.

Sapla samanı karıştırmayın. Yazmak için yazmayın.
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halka kapılarımız sonuna kadar açık Ama bu demek değilki evimize misafir gelen adamın salona sıçmasına izin veiririz .
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +35 doktorunki kısmı parasaldır doktor tripod değil reklam olmasın

srkn.ylc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ArMy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şu afişteki '' Giriş Ücretsizdir'' notunu görünce gitmekten vazgeçmiştim.Ankara'nın göbeğinde bi yerde böyle organizasyona hücum edilmesi doğal.Hem gidenler sıkıntı baya çekmiş hem de talihsiz kaza..Umarım çocuk kurtulur..

Sana katılıyorum ücrtsiz etkinlikten kaçıncaksın.
    Sana dar gelmiyecek makberi kimler kazsın?
    'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın.

serkanokan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle yaralanan genç kardeşimize geçmiş olsun.
    Organizasyon günü 4-5 arkadaşımı aradım geleyim mi izlemeye diye,jürisinden seyircisine, hepsi sözleşmiş gibi ortam berbat, klasik ankara seyircisi cevabını verdiler. Cevap herşeyi açıklıyor sanırsam.
    Yaşanılan olayda organizasyonun illaki hatası vardır ancak bir yere kadar.Zamanında yine Ankara'da çift sıra beton bariyerli ve bu iki beton bariyerin arasına yüzlerce güvenlik görevlisinin olduğu yarış da oldu, güvenlik görevlileri piste daha yakın izlemek isteyen insanlarla yumruk yumruğa kavga etmekten artık pes edip yarışı terketmişlerdi. Yaşanılan bu tip olaylarda ben öncelikli suçluyu organizatörde değil öncelikle seyircide ararım. Redbull organizasyonuna gelecek olursak kaza bir araba çarpması değil de camdan düşen bir dallama da olabilirdi.
    Yapmış oldukları emeklere saygım sonsuz olmakla birlikte, bu işi bu kadar para harcayıp profesyonel bir şekilde yapan sporcular da güvenlik zaafiyetinden dolayı start almama insiyatifini kullanabilirlerdi. Sonuçta böyle bir olayın yaşanmasını isteyecek en son kişi de güvenlik bilinci olan bir sporcudur.
    Bir hafta önce Ankara'da Hitit Rallisi oldu, etaplar İvedik sanayisine 10 km uzaklıktaydı. Hiçbir şekilde bir güvenlik zaafiyeti olmadı.Çünkü izlemeye gelen insan profili,egsoza daha yakın video çekme,karı kız kesme,boşta red line yapan şahin izleme derdinde olan değilde,kolasını çekirdeğini alıp bir spor izlemeye gelen kişilerdi. En kısası 10km olmak üzere, 20 km'lik etap da vardı. 1 dönümlük Redbull yarışının yapıldığı alanın kaç katı siz tahmin edin. Etapla etraf arasında ne bir bariyer ne de bir güvenlik vardı sadece prosedür gereği 100 veya 200 metrede bir tek bir güvenlik görevlisi(sektör) vardı. Ancak seyircide bilinç olduğu için nerede durması gerektiğini, nerenin güvenli olup nerenin tehlikeli olacağının farkındaydı.
    İstanbulpark'ta sadece geçen yıl düzenlenen drag yarışına seyirci olarak gittim, daha önce de İstanbuldaki rallilerde etapların yolu istanbulparkın yanından geçtiği için o bölgeyi çok iyi biliyorum. Orada toplanan apaçiler istanbulparktan tamamen bağımsız. Bunu bi ankaralı olarak ben biliyorsam zaten istanbullulara bi açıklama yapmaya gerek de yok. Ve hep söylerim şu ana kadar yapılan en kusursuz, 5 dakika bile aksamanın yaşanmadığı yarıştır benim gözümde istanbulpark drag organizasyonu. Çok iyi hatırlıyorum organizasyon günü aynı otoparkta şahinler yine deli dana gibi dönmeye çalışıyolardı. 30tl verip efendi gibi yarış izlemektense 20tl gaz 10tlye de 2 bira daha cazip geliyo diye düşünmüştük hatta.
    Açıkça küçümsüyorum, bu kadar cahil insanın bir araya toplandığı bir yerde böyle şeylerin yaşanması zaten kaçınılmaz olacaktır. Son 2-3 yılda Ankara'da bu tip yapılan tüm organizasyonların sonu bu kadar kötü olmasa da buna benzer hadiselerle sonuçlandı. Umutsuzca söylüyorum ama umarım bu yaşanılanlar birikip daha başarılı organizasyonların önüne engel olmaz.

BurakOzdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sponsor vs birileri düzenlemişte.
    yani ben olsam böyle bir pistte çıkmazdım herkes yaralamalı kaza olma ihtimalini öngörebilirdi
    olimpiyat stadındaki yüzdeye göre ankaradaki pistte çok çok fazlaymış.
    bunlar şahsi kanaatim..
    A'dan Z'ye herkese geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocuk 9 yaşında imiş, şu anda hastanede yapay komada tutuluyormuş. Kaburga kırıkları nedeniyle ciğerlerinde ödem ve iç kanama oluşmuş, durumu düne göre daha olumlu olmakla beraber kritikmiş, bugün durumuna bakılıp ameliyat edilip edilemeyeceği netleşecekmiş.. Organizatör bildiğim kadarıyla Volkan Işık grubu, fakat kendisi burada değilmiş yarış esnasında, İzmit Körfez pistinde aynı anda koşulan diğer bir yarışta imiş.
    Okumadan imzalamam.....

ronay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çocuk 9 yaşında imiş, şu anda hastanede yapay komada tutuluyormuş. Kaburga kırıkları nedeniyle ciğerlerinde ödem ve iç kanama oluşmuş, durumu düne göre daha olumlu olmakla beraber kritikmiş, bugün durumuna bakılıp ameliyat edilip edilemeyeceği netleşecekmiş.. Organizatör bildiğim kadarıyla Volkan Işık grubu, fakat kendisi burada değilmiş yarış esnasında, İzmit Körfez pistinde aynı anda koşulan diğer bir yarışta imiş.
    haber siteleri çocuk vefat etti yazıyor.

Kazayı yapan araç sürücüsünün arkadaşları sadece kafası kırıldı durumu iyi yazıyor.

Siz başka bişey yazıyorsunuz ?

Çocuğa Allah şifa versin inş hiç bişeyi yoktur.
    Otomobil Yakıt Katkıları

Vpracing-torco-prooctane

https://instagram.com/fuelronay

ahmet_xy
    Misafir
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    inşallah sağlığı düzelir. peki pilot arkadaşın moral durumu nasıl? O da kötü durumdadır sanırım.

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_can 41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O otopark ta dönme olayı kadrolu falan heralde şuhana kadar hangı organizasyona gitsem oto parkta dönen bir tayfa vardı bunları yarışla bir tutmak hata olur zaten ama organizasyon görevlilerinin suçu olsada bir okadarda pillot ta suçludur bence anlamıyorum kaza yaparken neye çarptığını camdan veya aynadan hiçmi görmedi devam etti benim anlamadığım tek nokta bu onun dışında herkeze geçmiş olsun
    Güzel arkadaşım hiç içi kafesli ve pilot Koltuk dediğimiz dört bir yandan
    desteklenmiş koltukları olan bir araç kullandı mı ? Kullanmış olsan Pilot
    için bunu sormazsın.. Normal araçtaki gibi istediğin yöne dönüp aman geride
    ne bırakım neye dokundum gibi şeyleri pek yapamazsın, gerideki yani
    arkandaki kontrolün % 90 nı aynalardır.
    Ben Meftun abiyi 10 lu yaşlarımdan bu yana tanırım öyle vicdansız acımasız
    bir insan değil yani vurmuş olduğunu hissetse bile o yarışı bırakır

vtanju - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    meftun insan olarak vicdanli ve durust bir kisidir. cocuga vurdugundan haberi yoktu ve olamazda vurus itibari ile. lutfen yorumlarimizi yaparken dikkatli olalim. hic bir yarisci bir insana carptigini bile bile yarisa devam etmez, en fazla oradan uzaklasabilirki buda mantikli sayilabilir. pilot birine carptigini gorse bile yapacagi pek birsey yoktur, zaten mevcut saglik ekipleri ilgileniyor. bunlari goz onunde bulunduralim ve pilotlarin sahsiyetlerini inciltecek yorumlar yapmayalim derim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cumartesi akşamı ankamall'de redbull aracının yanından geçerken görevli el ilanını elime tutuşturdu. drift ankara'nın neyine, kaza bela olmasa bari dedim geçtim. şimdi yine diyorum, drift ankara'nın neyine. kelime dağarcığı "yanlayaq qanqa, el firenini çek la el firenini"den öte olmayan cahil cühela takımı.
    drift motor sporudur, eminim bu işe gönül verenler de oradadır.
    umarım ankara'da bu tür organizasyonlara izin verilmez, polis de sokakta daha iyi çalışır.

ahmet_xy
    Misafir
    bu işin ankarası, istanbulu yok beyler. ülke olarak kıro, maganda, cahil sayımız eskiye oranla çok daha fazla. büyüklere saygı, küçüklere sevgi kalmadı. eğitimle oynaya oynaya çorbaya çevirdiler. eğitim şart.

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eyirciye yasak yerde cocugun ne ısı var?

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet_xy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işin ankarası, istanbulu yok beyler. ülke olarak kıro, maganda, cahil sayımız eskiye oranla çok daha fazla. büyüklere saygı, küçüklere sevgi kalmadı. eğitimle oynaya oynaya çorbaya çevirdiler. eğitim şart.
    Aynen öyle, il bazına indirgemek kadar saçma bir şey yok.. Sanki diger iller çok mu farklı.
    Tango-1 never dies.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtanju Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    meftun insan olarak vicdanli ve durust bir kisidir. cocuga vurdugundan haberi yoktu ve olamazda vurus itibari ile. lutfen yorumlarimizi yaparken dikkatli olalim. hic bir yarisci bir insana carptigini bile bile yarisa devam etmez, en fazla oradan uzaklasabilirki buda mantikli sayilabilir. pilot birine carptigini gorse bile yapacagi pek birsey yoktur, zaten mevcut saglik ekipleri ilgileniyor. bunlari goz onunde bulunduralim ve pilotlarin sahsiyetlerini inciltecek yorumlar yapmayalim derim.
    abi geçen cuma bir hafiften yayaya vurdum, 3-5 saniye ne olduğunu anlayamadan yola devam ettim... insan aynı anda anlayamaz ne olduğunu idrak süresi bile farklı bu tarz olaylarda....
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

peace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
    https://www.instagram.com/topalworks/

Ahmet Bby - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eray Yümsel olayın aslını güzel bir şekilde anlatmış. Meftun Çelebi'ye ve kazada yaralanan genç kardeşime geçmiş olsun..
    SKODA SIMPLY CLEVER

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Millete çok kolay geliyor anlaşılan bu işlerde , yok 100 milyara kaç araba var , yok apaçi sürücüler , yok yeteneksiz insanlar vs vs .. Para ve emek harcayıp piste çıkmayan nice insan gelmiş burda ahkam kesiyor.Bende buna tutuluyorum.

Alıntı Şirzat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam çarptıktan sonra yanlamaya devam etti kırık tekerlekle insan bi durur bakar ne oldu diye Allah ailesine sabır versin adam akıllı güvenlik önlemi almamışlar sürekli tribünlere laf attılar bişi olucak diye görevlilerin olduğu yerde olay meydana geldi bu şekilde bi etkinlik yapılacaksa hiç yapılmasın
    Alıntı turboman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emek varda böyle *** kadar yerde o uzunluktaki arabayla açı vererek yanlamaya kalkarsa olacağı budur.adam bi çarpio durmadan devam edip bidaha çarpıyo acemi desem değildir herhalde?

Önüme ilk gelen 2 mesajı alıntıladım sadece daha birsürü var maşallah.. Pist içinde hiçbir araçta bulundunuz mu ? Daha önemlisi herhangi bir pistte herhangi bir yarışta sürücü olarak katıldınız mı ? Sürücü orda çocuğa vs vurduğunu farkedemez , Kaskından tutunda görüş açısına kadar bir sürü faktör var .. Nice büyük ralli organizasyonlarında vs kazadan sonra durmadan devam eden büyük sporcular oldu , herkes mi katil , taş kalpli?
    Hangi insan küçücük çocuğa çarptıktan sonra eğer ki farketmişse kalkıp gider saçmalamayın.O ufak kardeşimiz sizin kardeşiniz olsa falan demiş herkes, birde o pilot yerinde olmak var onu düşünün .. Para emek zaman sağlık vs herşeyinden harcayarak bir organizasyona katılıyorsunuz sonra o yada bu sebeple kaza geçiriyorsunuz.Sonrada hakkınızda söylenmeyen şey kalmıyor.

Motorsporlarının neden gelişmediği de açıkca görünüyor.Çoğunluk sadece eleştirip laf sokmayı istiyor.Elini taşın altına sokup birşeyler yapmak zor geliyor.

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Canım Türkiyem her motorsporları branşının sonunu getiren olaylar.
    -Güvenlik önlemleri neden tam değil oraya araba yanal değil direk içeride dalabilirdi.
    -Hadi bariyer yok oraya neden seyirci alındı.
    geçmiş olsun allah rahmet eylesin.

-ER- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçi görevlilere laf söyleniyor da, Bizim görev aldığımız draglarda bile güvenlik zaptedemiyor.
    Geçiş yasak olan bölge bir anda tribün oluyor. Adamları çıkartıyoruz kalkış yaptırmıyacağız diyor tanıdığımız bildiğimiz insanlar bile yüzümüze bönbön bakıyor abi bariyerin arkasına geç çıkın şuradan diyorsun.
    Ya bize demi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)