engelliler.biz adresinde askerlik işlemleri konusunda hastalığınız hakkında bir çok konu var oradan fikir edinebilirsiniz geçmiş olsun.
Printable View
Benimde boyum 1.85 kilom 90 iri yapılıyım çok şükür elim ayağım tutuyor git komando ol deseler olurum o kıvamdayım şu an dışardan bakınca.
Adam sağlığına dikkat eder , ona göre yaşar iyi olur sağlam olur , askerdeki şartlar ne derece bunu yapmaya elverişli hiç düşünebiliyor musun ? ne alaka hemen amca dayıya getirmişsin muhabbeti ? Ne kadar seviyosunuz ya insanları bilip bilmeden yargılamaya hemen ithamda bulunmaya.
kontrole gittiginde sölersin böyle böyle durumum var diye sevk ederler seni. sırtında elinde nobette silah olacak yada belli olmaz şuursuz bir komutanın biri çıkar kaldır şunu surdan nebilim suranın tasınmasına toplanmasını yap derde o sırada bir rahatsızlık gecirirsen çok uğrasırsın riske atmaya bile degmez bence. yada ne silah ne spor yapamaz gibi rapor isteyip öyle devam ettirebilirsin yazıcıydı vs. falan olarak
Çok geçmiş olsun hocam. Yüksek ihtimal ile çürük verecekler..
boy kg oranları nasıl acaba bnm boyum 183 56 cm almazlar senı dıyıp duruyolar :(
burda tablo var,ama erteleyebiliyorlar alt limitteyseniz.en fazla 4-5 sene erteleniyor sonra karar veriliyor.
http://www.engelliler.biz/forum/aske...yapiliyor.html
çevresinde Crohn,ülseratif kolit gibi rahatsızlığı olan varsa onlarda muaf olabiliyor haberiniz olsun
son yıllarda çok rahat rapor alıp askerlikten yırtabiliyorsunuz.. Eskisi kadar katı değil durumlar.. En yakın arkadaşlarımdan birinin sol gözünde görme kaybı vardı.. kaç yıllık arkadaşım bende akserden yırttıgında öğrendim o kadar haberim yoktu yani ehliyeti falanda var ama almadılar askere.. Yine çok yakın bir arkadaşımda gece körlüğü var.. Oda yırttı... Bende de ritim bozuklugu falan vardı en düşük derecede bende yırttım.. Ben ama acemiliğimi bitirdim doğudaydım törene 2 gün kala doktor gönderdi eve :) En Başta daha askere gitmeden gatada yalvardım rapor götürdüm almayın olm beni ben ölürüm orda , o bölgede o sogukta kalbim var diye iplemediler komutan doktorlar , hiçbir olmaz bu sana dokunmaz yallah dediler.. o tepelere tırmandırlar bizi teçhizatla -20 derece dagda vay anasını arkadaş ben iyi hayatta kaldım yani ciddiyim , en saglıklı adam baylıyordu pat diye... Sonra arkadaşım vardı bölükte astubay doktor , laf arasında söyledim böyle böyle kalp muhabbetini dedi manyakmısın sen bu durumda bırakırlar seni hemen sevk yazdır hastaneye kurula çıkarsın , en güzel yerini yaptın askerliğin bundan sonrası amelelik , s**tir git evine durulurmu burda dedi hakkaten 2 günde bıraktılar.. O baştaki pez*nkler niye beni aldılar onu çözemedim tabi...
Benim zamanımda rapor almak tabiri caiz ise neredeyse imkansızdı. Kurallar, teamüller pek katıydı.
Masterdan atıldım, bismillah 5 gün sonra falan celbim çıktıydı, ki sistem elektronik falan böyle değil. Lank diye aldılar.
5 senedir kontrole gelen bir arkadaş vardı, boy 170 cm, kilo 120 kg falan. Gataya yatırdılar, zayıflatıp öyle aldılar. 1 gözü yüzde 10 bir arkadaş acemi birliğinde alabildiydi. Başka bir arkadaş kulaklarda işitme kaybı %80'lerde. Ona da başta vermemişler; acemilik bitti sonra verdiler raporu (bu arkadaş yanlış anlaşılmasın problemle dalga geçmek niyetinde değilim çok komikti, sağa diyorlar sola koşuyor, yat diyorlar tuvalate gidiyor; arkadaş dahil gülerdik olaylara) Ulan adam duymuyor, yapması mümkün değil, ne diye yollamışlar anlamak mümkün değil.
Ben okul master derken 28 yaşında yaptım. 95 kilo gittim, 35 gün sonra yemin töreninde 82 kiloydum. 5 ayda da 78 kg oldum döndüm :) Şimdi arada bir göbeğe bakıyorum, gene gitsem mi lam diye düşünmüyorum değilim.
Bu sağlık olaylarında çok garip yer askeriye. Bir sabah çök kalk çök kalk çök kalk çöök kalk.. Lan; son kalkarken benim diz gitti. Yanıyor. Uyuştu diz anında. 1-2 gün bekledim bişi yoktur diye, yok mümkün değil ağrı var; yürürken tahta gibi tak tuk ses geliyor dizimden. Bildiğin Pinokyo oldum. Gittik revire, bişi yok dedi doktor. Yürürken yan odadan benim dizin sesi geliyor. Bişi yok, bişi yok ama 5 senede zor geçti dizim. Hala zorlayınca bir garip.
Sabah içtimasında istikamet yiyip zorlanıp kalpten ölen adam tanıdım. Şimdi dinliyorum duyuyorum, daha bir ferahlamış olaylar.
O yıllar rapor pek zordu. Bir arkadaş; adam bildiğin psikolojik olarak rahatsız. Hani sivilde (askerde pek havalı laftır sivil) Bakırköy'de kapıya götür, niye geldin diye sormazlar hoşgeldin diye alırlar 12 ay yatar. Adam rapor alamadı. Ufaktan tırsıyoruz bir gün gelecek 55 kişilik koğuşu toptan Texas Massacre kesecek. Herif naapsın gitti nöbette G3'le ayağını vurdu gitmek için. Seviyeyi siz düşünün.
Başka bir arkadaş Hepatit C'ymiş, askere gelmeden ilk kontrolde söylemiş; bak 4 ay sonra gönderdiler. Bu arkadaştan kan alıp kendine enjekte eden adam tanıdım ben..
Ellerde platin mevcut çürük raporu alabilirsiniz askerlik öncesi muayenizde aile hekimliğine belirtirseniz sizi Askeri Hastaneye gönderecektir.
selamlar bende skolyoz kifozdan ameliyat oldum vücudum da 30 tane platin var.Eğer askerliğimi yapmamış olsaydım çürük raporu alabilirdim.
Bu hastalık hakkında bilgi sahibi olmak isteyen varsa seve seve yardımcı olurum
bol keseden konuşmak kolay, sıkıntıyı elverişli olmayan iki kat çekecek askerde yada engeli yüzünden birisinin ölümüne sebep verecek vicdan azabı.