rica ederim dostum,kolay gelsin :)
Printable View
İngilizceyi iyi öğrenmek için o dilde düşünmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Bahsedilen çalışmalara ek olarak sonraki seviyelerde ilgi alanınıza yönelik (arabadır tabi :) ) yabancı youtube kanallarını takip edin. Altyazı kullanmadan anlamaya çalışın. İlk zamanlar zorlar ama sonrasında baya bir ilerlersiniz.
İlerliyen zamanlar da altyazısız falan boşverin. Direk dublaj filmi ingilizce altyazısı ile izleyin. Bir nebze olsun yararlı oluyor veya ingilizce ses, ingilizce altyazı ile izleyin.
Duolingo'yu çok öneriyorlar. Duolingo yokken Rosetta Stone çok öneriliyordu ancak paralı. İllegal versiyonlarına erişimin kolay olduğu söyleniyor.
Aktif konuşmak için bu seviyedeyken online oyunlar biraz fazla gelebilir çünkü herkes arıtk mumble, ventrilo, skype gibi programlar üzerinden konuşarak anlaşıyor. Benim, özellikle ingilizleri, dinleyerek anlamam bile zaman almıştı aksanları çok farklı. Ancak hayatımda konuşmamı ve ingilizcemi en çok geliştiren şeylerden biridir.
Buna bence en başarılı alternatif yabancı araba forumları. Hangi markaya modele ya da konuya ilginiz varsa o forumları sürekli takip edip katılmaya başlayabilirsiniz. Uluslararası olanlarda çoğunluğun ingilizcesi zaten mükemmel olmadığından ve olması da beklenmediğinden uyum daha kolay olmakta.
duolingo indirdim çok zevkli gidiyor şuan inşallah daha fazla faydası olur
Arkadaşlar bilgiler için çok teşekkürler gerçekten yararlı oldu bu konu.