bnmde donmuş gece çıkcam yarım litre su deposuna koydum yarım litreyede su ekledim evde peteğin üstüne koydum 1 litrede sıcak su alıp inicem inş çözülür :D
Printable View
bnmde donmuş gece çıkcam yarım litre su deposuna koydum yarım litreyede su ekledim evde peteğin üstüne koydum 1 litrede sıcak su alıp inicem inş çözülür :D
Çok yüksek tazik gerektiğinden motorları ayrı. Kapalı alana park edin büyük ihtimal düzelir. Düzelmezse sigortasına bakın atmış olabilir. Sigorta sağlamsa elektrik devresinden motor sağlammı ona bakın. Kireçleme olmuş olabilir yada bi şey tıkanmıştır. Son ihtimal silecek su motoru bozulmuştur.
benımde uclar donmustu motor ısınınca kaput ustundekı fıskıyeler acıldı muhtemelen sızınde oyle olabılır sabredım cok sıkıstırmayın motoru bozabılır veya yanmasına bıle sebep olabılırsınız
Onun arabaya çöktüm awd şart bu havalarda :D
Otobana çıkınca yerden kalkan çamur içerden ısıtılmış ılık cama kondu mu tam rezalet psikoloji bozar.
Yarın bi kapalıya alıp gerekli müdahaleleri yapıcam tilt etti sigortayıda bi kontrol edelim.
Su deposuna 2 damla şu kimyasaldan damlat açılır diye bi cevap aradı gözlerim ama öyle bişey icat edilmemiş heralde :D
benim picantoda komple iptal 2 gündür kirli camla geziyorum en kolanyalı mendil ile sildim ***** su donuyor :D
gerçi ben kapıları açılsın yeter modundayım dün gece binemedim donmuştu araba :D
Az önce benimde başıma geldi ama benimkinde ses seda vardı..Biraz agzımla hohlayarak :) kartvizit yardımıyla açtım delikleri..
İşin ilginç yanı benzinlikten antifrizli cam suyu aldım -22 yazıyordu üzerinde, fiskiyeler tavan dahil bagaja kadar su atıyo tavana değen su anında dondu :) Nasıl -22 ise çözemedim.Pekte işe yaradığını düşünmedim açıkçası
Hareket halindeyken sıktığınızda rüzgarın etkisiyle soğuma daha fazla olduğundan anlık donmalar yaşanıyor. Havalandırmayı en sıcak konumda cam verip camınızı mutlaka sıcak tutun. Birde bu kadar soğuk havalarda belirtilen değerleri çok kaale almayın. Ben bu derece soğuklarda hiç karıştırmam direkt komple litrelik konsantre cam suyunu boşaltıyorum depoya. Üstüne aldığı kadar su.
Çekmeköyde donması norma be abi. Dün gece Ateş ile akfırata giderken gördük konuyu tam zuhauahuah diye gülerken bizimkilerinde donduğunu fark ettik :D
ps : benim bi arkadaşım parfumle acıyor (fiskiyelere parfum sıkıyor) ama anlık belli bir dakikadan sonra yine donuyor.
arabayı unutmusun enes binmeye binmeye :p
şaka biyana söylediklerinin aynısı dün bana oldu kanki işyerinden cıkarken ön arka memeler donmustu baktım acılmıyor eve dönünce kettledan cayır cayır kaynayan suyu(cam sisede tut ben biraz fazla ısıtmısım biraz zorladı ama napalm :D) fıskıyelerin üstüne azcık döktüm bekledim aynı senin gibi arka cama ses geliyor su gelmedi ön cama hiç ne ses ne su bile gelmedi ve aynı korku acaba motorumu ele aldım derken 1-2 denemeden sonra ön camın hem sesi hemde suyu geldi oh dedim :D sonraki sabah yine dondu ama sadece ön sol taraf calısıodu sag donmus yine aynısını yaptım :)
Enes fakir misiniz siz, kapalı garajınız yok mu?
ne kadar banal :D forum olarak bizim hepimizin kapalı garajı var oysa...
motorun içindeki suda donar, bu sıralarki soğuklar anormal, kapalı otopark bulup 1-2 saat kalsın, açılır hepsi, antifirizli su bir tur dolaştımı sistemde bir daha da donmaz. Sigortalarla falan uğraşmana gerek kalmicaktır.
Aynı sorunu geçen gün bende yaşadım. Araç Subaru Forester. Silecek suyu bitmişti antifrizli su alıp üstüne su ekliyerek koydum.. Akşam sahil kesiminde kaldı araç biraz sanırım donmuş.. Fiskiyeler tıkanmıştı önümü göremiyordum , güç bela benzinciye girdim su koydum tekrar fakat silecek suyu full dü.. Fışkırtan yerlerin uçlarının donduğunu fark ettim ve iğnemsi bir cisimle açtım bi kaç zorlama sonucunda zafere ulaştım :) Uçlarını iğnemsi bir cisimle açın..