levent Nickli Üyeden Alıntı
Değil.
Şöyle bir örnek vereceğim biraz uzun olacak ama, Alanya toyota plaza sahibinde FJ Cruiser vardı, yaz aylarında teknikerler teste çıkarken denk geldim, sen de gel dediler bindim.
Binerken kablo yığınları dolu, avans kulaklığı gibi bir kulaklık ve o kabloların girdiği her kablodan ayrı noktanın dinlendiği bir sistem ile yürür aksamı dinliyorlardı. Kablo uçları mikrofonmuş ve sahibi diferansiyelden ses geliyor demiş, test ediyorlar.
1-2-3-4 vs diye en az 8-10 kanal dinliyorlardı, bana da dinlettiler. Normal vibrasyon testinde çıkmayan, değişmesi gereken, yıpranmış veya arızalı parçaların hepsi tek tek o test sırasında bulundu. Benim katılımını gerçekleştirdiğim 3. çıkışlarıymış o gün içinde, aşağı yukarı her testte 50-60 km yol yapılmış farklı hızlar ve direksiyon açıları vs denenerek. Benim dahil olduğum test sonrası tüm saptamalar bitmişti.
Fatih beyin Allroad için de lift üzerinde veya balans aleti benzeri aletler üzerinde yapılan vibrasyon testi soruna çözüm olmaz bence bu yüzden. Araç ağırlığı yürür aksam üzerindeyken o sesler geliyor çünkü.