User Tag List

13 sonuçtan 1 ile 13 arası

Konu: Motordan Gelen Supercharger Sesi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Motordan Gelen Supercharger Sesi

Arkadaşlar aracın (mazda 3) motorundan 1-2 yıldır çok nadiren çıtır çutur elektrik çarpması gibi sesler geliyordu ve kendiliğinden geçiyordu.Fakat geçenlerde akü bitti aracı vurdurdum 1-2 gün sonra bu seslerle başlayan ve ardından tam anlamıyla supercharger sesi diyebileceğim gazladıkça artan bir mekanik ses var.Yaklaşık 2 aydır,sanırım havaların ısınması ile, azalmasına rağmen bu ses geçmedi.Yetkili serviste bir ustaya gösterdim direk v kayışının gergi rulmanı dedi,1000 lira tutar filan dedi ama sanki "senin kayışa 1000 lira sıkışmış" muhabbeti gibi geldi bana.Bir de size sorayım dedim.Bu sesin ne olduğunu bilen var mı? Ve söylenen parça için bu miktar gerçekçi mi?

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    usta zaten soylemıs aracına bakıp
    v kayısın ve gergı bılyan bozulmus

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    usta zaten soylemıs aracına bakıp
    v kayısın ve gergı bılyan bozulmus
    Tamam usta söyledi de servislerin böyle durumlardaki tavırlarını bilmiyormusun? Bilyanın değişeceği yerde tüm mekanizmayı değiştirmek isterler. O yüzden soruyorum yaşayan varsa yol yordam anlatsın diye. En basitinden 1000 lira çok değil mi sence?

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim aracımda da bu tarz bir problem vardı fakat sadece birinci viteste yapıyordu.
    Şanzuman priz direkti sanırım arızası. Aklınıza yatmadıysa başka bir ustaya da gösterin.

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U.S icin bile 100 lira fazla, gecen hafta g35'de benzer parcalari degistirdim 600 lira tuttu.
    06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sorun dediği gibidir belki ama çözümü 1000 lira değil..
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

yavuz364 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı problem bende de yarım metre kadar suya girdikten sonra başladı 2-3 aydır öyle kullanıyordum.. geçen hafta kontrol edelim dedik ve klimanın rulmanı çıktı..

1000 tl çok abartı yaa. en fazla 300-400tl lik birşey..
    Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    V kayış gergisinden yapar. Başka şeylerden de yapar, alternatör gibi, ki senin durumunla daha alakalı. Ama ustan V kayış gergisi demiş, doğru kabul ediyoruz.

1000TL V kayış gergisini sökmüşken komple trigeri de değiştirelim fiyatı. Tek başına V kayış gergisi o paralara değil. V kayış gergisi tek başına olsun da 100TL olur. 20 de kayış olur. 50TL de işçiliğe alınır en fazla. KM'si gelmişse ustan veya servisin trigeri de değiştirmek istiyordur.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Belki çok basit bir ihtimal ama arkadaşımın fiestasının hava ile ilgili hortumlarından biri yırtıktı, gaza dokundukça ıslık çalıyodu supercharger gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1000 lira ne yaw. Yakalamışken geçiriim demiş bence. Trigerle bile o kadar tutmayabilir.
    IN BOOST WE TRUST

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hani 1000 lirayı verirsin arabayı teslim alırsın aynı ses gelmeye devam eder ya Sonra gergi rulmanınında v kayışınında zaten zamanı gelmişti derler. İnşallah sonu öyle bitmez bu arızanın

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustandan tam neler degisicek ogrenirsen daha mantikli fikir uretilebilir . Yasadigin olaya bakilirsa bence alternatorunde bi gozden gececek gibi.
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim aracımda da bu tarz bir problem vardı fakat sadece birinci viteste yapıyordu.
    Şanzuman priz direkti sanırım arızası. Aklınıza yatmadıysa başka bir ustaya da gösterin.
    İnternette bunu araştırdım söylenenlere göre bu ses debriyaja basınca geçiyormuş.Bende sürekli geliyor bu ses.

Alıntı yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı problem bende de yarım metre kadar suya girdikten sonra başladı 2-3 aydır öyle kullanıyordum.. geçen hafta kontrol edelim dedik ve klimanın rulmanı çıktı..

1000 tl çok abartı yaa. en fazla 300-400tl lik birşey..
    Bende de yağmurlu günlerde bu ses bazen gelip gidiyordu.Kafaya takmıyordum.Fakat şuan sürekli olarak geliyor.

Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    V kayış gergisinden yapar. Başka şeylerden de yapar, alternatör gibi, ki senin durumunla daha alakalı. Ama ustan V kayış gergisi demiş, doğru kabul ediyoruz.

1000TL V kayış gergisini sökmüşken komple trigeri de değiştirelim fiyatı. Tek başına V kayış gergisi o paralara değil. V kayış gergisi tek başına olsun da 100TL olur. 20 de kayış olur. 50TL de işçiliğe alınır en fazla. KM'si gelmişse ustan veya servisin trigeri de değiştirmek istiyordur.
    Ustaya gitmeden önce benim de aklıma ilk gelen şey alternatördü.Hem çıkan çıtıt çutur elektrik sesine benzer sesten ötürü hemde o tarz bir "supercharger sesini" en iyi o mekanizma verir gibi düşünüyordum.Ama usta kayış rulman vs dedi.Araç 160k km de fakat 100 binde v kayışı ve gergi bilyası bakım amacıyla değişmişti.Tamam ben aracı biraz hırçın kullanıyorum fakat 100k km de çıkmayan sorunun parça değiştikten sonra 60k km de çıkması ilginç oldu.Ben acaba sorun akü bittiğinde aracı vurdurmamla mı ilgili diyorum.O tür parçalar zorlanıyormu acaba bu esnada?

Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Belki çok basit bir ihtimal ama arkadaşımın fiestasının hava ile ilgili hortumlarından biri yırtıktı, gaza dokundukça ıslık çalıyodu supercharger gibi.
    Yok hocam bu hava sesi gibi değil mekanik bir ses daha çok.

Alıntı huseyinturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hani 1000 lirayı verirsin arabayı teslim alırsın aynı ses gelmeye devam eder ya Sonra gergi rulmanınında v kayışınında zaten zamanı gelmişti derler. İnşallah sonu öyle bitmez bu arızanın
    Tamda bu yüzden ben detaylı bilgi sahibi olup sonra servise gitmek istiyorum.Adamlar kafalarına göre şu bu değişecek demesinler ben deyim onlara şu bu değişecek diye.Yoksa ucu bucağı yok.Bi bakmışsın sandık motor takmışlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler