bu işde sakat aslında. Arada para alışverişi olmayacak. sonra adam derse ki. ben paramı alamadım. satış geri dönebilir. Bu zihniyette olan biri yakında arabalara 35 derse şaşırmam.
Printable View
Eğer Araçlar kamyon ise hepsini alabiliriz uygun fiyattan beklememiş olursunuz
Esnafın alacağını borcunu saklamaması delikanlı gibi ödeyemeceğim demesi gönlümü fetih etti , ama 24 bin sümbülü(şirket aracının bu olduğunu var sayıyorum) 30 liradan vermesi aha işte bu çakallık. En mantıklı yapılacak iş el sıkışıp araçların fiyatını mümkün olduğu kadar öldürmek herkesin istediği olmaz zaten.
pazartesi daha detaylı bir görüşme yapacağız kendisi de araştırma yapacağını söyledi...
bu arada araçların her ikisi de 2009 hyundai h100 kamyonet fakat devamlı ağır yük görmüş araçlar.
Müvekkilimin başına gelen bir olayı paylaşayım, borcuna karşılık 2013 model bir araba alıyor(yakın bir ahbabından) ancak noterden satış yapılmadan sadece ruhsatı alıp kullanıyor arada protokol de var. 6 ay adam ha bugün satıcam ha yarın satıcam diye oyaladıktan sonra, bizim müvekkil anlıyor ki araba bankadan kredi ile alınmış ve sadece 3 taksiti ödenmiş. Yani adam borcunu borçla ödüyor. Şimdi bankadaki kredileri ödüyor adam sıkıntı yok ama müvekkilim arabayı satıp nakite çevirmek istiyor eli kolu bağlı. Siz siz olun noter harici araç satışı almayın. Dipnot: Eksper raporsuz araç da satın almayın.
Sakın ama sakın araçlarinizi satin bana parasini ödeyin demeyin kötü niyetlidir satar adamında malini bulamassiniz sonra uğraşırsınız hiç yoktansa şuanda sizin maliniz olacak ve onuda kolaylıkla paraya çevirebilirsiniz ucunda para var yani insan babasinin oğluna güvenemez bu devirde bence arabalari galeriye götürün kaç veriyosun abi diyin ve kaç veriyolarsa 2 bin en fazla 3 bin lira fazlasina aliyorum diyin ve sonra kalan borc için ise müşteri çeki istiyebilirsiniz yada size tahüütname yapsin çek döner ödenmez sonunda hapis hiç bişey yok ama tahüütnamede hapis cezası var
Arkadaşlar karşı taraf tam 2 senedir her ay 2 tır mal alıp güzelce ödüyormuş
Okudunuz değilmi?
Şimdi 2 ay ödeme zorluğına düşünce adam birde ya müddet yada arabamı al diyorsa kesinlikle dürüsttür. Çakal ilan ettiniz 2 dk da. Ya h100 ise adam o araçla mal taşıyor belliki. Alıcıya verse bile işini nasıl devam ettirmek.
Hemen hacizler vs ayıp. Bu işin yarını var. Adam düzeldi, illaki düzelir. Yine mal satmak için yüz ister.
Ha aracı ödeme karşılığı alırdım ben olsam. Adam düzeninin çıkıncada geri vermek kaydıyla.
Öncelikle borca karşılık bir adet resmi evrak alın. Bu evrakla icra işlemi başlatıp araçlara icra koyun. En mantıklı yöntem bu gibi.
fikirlerini beyan eden herkese tesekkurler
Karsı tarafta kotu bir niyet yok, onu belirteyim sadece aracın degerini yuksek tuttugunu soyledim.
Pazartesi gidip konusacagız. 25-26bin gibi bir rakama tamam derse alacağız 2 aracı, üzerini de nakit olarak kendiisne ödeyeceğim. suan icin dusuncem budur
Mantıklı ama yüksek fiyat diyorsun. O yüzden dedim.
Araba almak bazi durumlarda karli oluyor amcamin firmasina borc karsiligi sl500 teklif etmislerdi.adamin amcama borcu 110 bin tl kadardi sanirim , arabayi 180 e satmistik
peki bu araçları aldığınız zaman adam ticaretine devam edebilecek mi sonuçta 2 yıldır çalıştığınız bir yer belli ki yolunda gitmemiş işleri karşı tarafı da çok zorda bırakmadan bir uzlaşma yapsanız 1 aracı alıp kalan borcuda parça parça ödese size hem siz zorda kalmasanız hemde karşı taraf ticaretine devam etmiş olsa ?
toplamda 5 adet kamyoneti mevcut deposunda, zaten 2 aracı devamlı aktif olarak calıstırıyor bu iki aracın eksikliği onları etkilemeyecektir.
Sonucta ben de bu bölgede aynı işi yapıyorum, yıllık tonajım onun hemen hemen 2 katı kadar, ben 3 araçla rahat rahat yarımada bölgesinde sevkiyat yapabiliyorum. Ama tabi hemen al gülüm ver gülüm olmayacak, bunları oturup konusacagız. tesekkurler
Hocan hiç düşünmeden araçları pazartesi günü al adamdan. Ben zamanında yapmadım şimdi kocaman bir batak oldu beni de zor duruma düşürdü. Dilim yandı, aynı şeyi yaşamanı istemem.