SOn dönemde istanbulda kesinlikle 2. el temiz doğan yok varsada 12+ üstü
Printable View
SOn dönemde istanbulda kesinlikle 2. el temiz doğan yok varsada 12+ üstü
2.el temiz araba var elbette, ama bulabilmek için sabır ve zaman lazım, arabası olmayan adamın da sabrı olmaz, çalışıyorsa da o arabadan o arabaya koşacak zamanı olmaz, o yüzden lanet olsun der sıfır araba alır..
Bir de temiz derken neye gore temiz?? bir arkadaşıma gore bir far ve tamponu değişmiş araba patlak araba, bir arkadaşıma gore değişeni boyası olan araba temiz araba(2 araç arasındaki tek fark bu kaporta hasarları)..
Söylenildiği gibi bu piyasanın gidişatı değişmez.
Tek bildiğim,aracımı satarken eksiği,hatası var ise mutlaka alacak olan arkadaşa söylerim..Son sattığım aracımın tavanında aldığımda mevcut olan kuş pisliği yanıkları vardı 2-3 tane;lastiklerinin de diş derinliği olmasına rağmen senesi geçmişti.Aynı şekilde aktardım,ilanıma da yazmıştım zaten..Aracın yanına geldiğinde konuştuk;birçok kez söylememe rağmen ustaya bile göstermeden aldı aracı gitti..Çok şükür sonrasında da herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
ankarada kaoförcüsüde galari yıkamacısıda burda millet ek iş olarak araba alım satımı yapıyo ucuza alıp birazda makyaj üstüne 2000 3000 daya gitsin
Perte çıkan arabalar sigortadan alınıp tekrar tekrar toplanırsa tabi temiz araba kalmaz.Piyasada ki leş araçlar bir elenemiyor ki kalan araçlar temiz mi değil mi ortaya çıksın.. Çoğumuz biliyoruz görüyoruz yurt dışında ufacık bi tıklamayla araçlar perte ayrılıp araba mezarlığına giderken bizde ikiye bölünmüş araçlar dikişlenip piyasada geziyor,bizde hala neden temiz araba yok muhabbetlerine kafa yoruyoruz.. Parayı basana boyasızıda var temizide orta gelirliyim diyorsanda az değişenli az boyalılar arasından seçimini yapacaksın.
Dürüst ticaret yapana kimsenin lafı yok, ancak kendi yaşadıklarımı düşününce çoğu kişinin bazı şeyleri hak ettiğini düşünüyorum.
Kendi başıma gelenlerden bahsedeyim;
3000 km'de 1 aylık VW Golf tdi highline dsg aracım var. Piyasası iyi bilinen bir araç. Aracı satılığa çıkardım ve sıfırından 8k düşük fiyatla ilan verdim. Benimkinden yüksek km'li araçlara millet 3-5k fazla fiyat yazınca, benim araçla ilgilenenler işkilleniyor "acaba bir şey mi var" diye. İlanda plaka açık olduğu ve 'hatasız' yazdığım halde her arayan değişen, hasar kaydı vs var mı diye soruyor. Şimdi benim insanlar güvensin, işkillenmesin diye piyasaya uyarak aracıma sıfır fiyatı mı istemem gerekiyor?
Konuyla alakalı oldugunu dusunuyorum, bu yuzden paylaşmak istedim.
Güzel Türkiyemizde bir boyasız takıntısı var ki sormayın, arac gercekten boyasız ama hem göze hem de gönüle hitap edecek hiçbir yanı kalmamış ama boyasız işte,
Bazı araçlar da vardır ki, boyası olsun, değişeni olsun, o boyasız denen arabalardan 10 gomlek ustun, yeter ki şaside, motorda bir şey olmasın.
Bizim bir tanıdıgımız Hongkongta 2. el 2008 M6 aldı ve alır almaz arabayı beyaza boyattı, sadece Tr de boyanan araclar kazalı hukmu goruyor...
Bir kanı var şuan genellikle araca yapılan aksesuar fiyata yansıtılıyor, tabi yansıtılırda app plaka amerikan parkı koyup piyasanın 3 4 bin üstü yazanlar mevcut halbuki bu ekstralar 100 lirayı bile geçmez, temiz arabalar var ve cidden parasını hakeden arabalar mevcut, bizde galericiyiz yaklaşık 20 senedir gerek babam gerek abilerim bu işin içinde bu işten ekmek yiyoruz ancak tabiri caizse leş arabalara 1000 lira ekstra koyup 13 liralık arabaya 16 17 lira yazanlar olunca haliyle temiz araçlarada 16 17 yazıyorlar böyle böyle piyasa yükseliyor, yanlış anlaşılmasın burda kimseyi sen böyle yapıyorsun diye suçlamıyorum ancak şuan cidden durum bundan ibaret
buna kesınlıkle katılıyorum . fıyatları yukselten bı app bı pasta cıla oluyor bende buna ayar oluyorum .neden ben arabama bınmek ıcın bır suru masraf yapıp ufak sıkıntılı bı parcasını bıle tamır ettırmek yerıne yenısını degıstırıp hatasız hale getırıpte alıp app pasta cıla ıle temızlık yapıp fıyatına 2-3 bın ekleyenlerle aynı fıyata vereyım kı mesela
emınım bu olayları burdada yapan vardır. arabayı boyası bakımsız alıyor parlatıyor ondan sonra fahış fiyat çekiyor. hadi 300-500 onuda geçtim bin tl çekersinde onun üstü zikmektir burdanda yapan var yani satılıklarda ilanlardan bazen anlıyoruz