Yanliz Alper eglenceli olani ve surucusune birseyler basardiginin hissini veren spor aracta desteksiz olan arac, bu da bir gercek. Zirt asistan, zort anti bilmemne, firt control, pirt reduction, tirt recovery system filan derken arac kendi kendine gitmeye basliyor, bilgisayar oyunu oynar gibi ruhsuz bir hal almaya basliyor olay. Tamam daha hizli gidiyor tabiki bu teknolojiler sayesinde ama benim icin konu altindaki canavari zapt edip yola getirmek, bana da zevk veren bu mesela.
En iyi ornek civic type r la megane rs'tir bu konuya verebilecegim. Standart halde megane pisti daha hizli doner ama yasattigi adrenalin type r yaninda cok zayif kalir. Ille en hizli donmek degil ki mesele, yapilan sureler kimin daha iyi surucu oldugunu da gostermiyor zaten unutmayalim, bizim track day'lerimizde herhangi bir regulasyon yok, kimde ne arac varsa onunla cikiyor, yaris filan degil yani bizim su an yaptigimiz, sadece pist kulturune isinma turlari.
Dikkat ettim, sure konusunda gizli bir savas var arabaci ortaminda surekli. Mutemadiyen suren bos konusmalar da cabasi. Pistin p'sini gormemis adamlarin baskalarinin basarilarindan nemalanma calismalari. Bunlari yapmamak lazim. Surda daha isinma turlari atarken ana amaci sidik yaristirmaya dondurmemek lazim. Neyse konu bu degildi.
Kisaca F488 ile TT karsilastirmasini anliyorum, aradaki baglantiyi kurmak istemeyen arkadaslara da yapacak birsey oldugunu sanmiyorum, olmayinca olmuyordur, zorlamamak lazim
Ha bu arada Ferrari ya da baska bir markanin duz ve otomatik secenegi sunmamasinin sebepleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor cunku ben kullaniciyim. Anlatmissin neden sunamadiklarini ama dedim ya biz denklemin diger tarafindayiz, bu tamamen ureticinin problemi. Ha tabi istedigimizi sunamayinca bizim icinde problem oluyor dolayli olarak ama ureticinin tuketiciye ihtiyaci vardir, tuketici hicbirsey uretmese de sabit bir degerdir (para bizde yani

)