Onu diyorum ya,
Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulanması.. Canıma okudu sabaha kadar.. Ama kömür mü sorun bilemedim? Meşe kömürü iyi dendi, meşe kömürü istedim fotoğrafını paylaştığımı verdiler.
Printable View
Onu diyorum ya,
Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulanması.. Canıma okudu sabaha kadar.. Ama kömür mü sorun bilemedim? Meşe kömürü iyi dendi, meşe kömürü istedim fotoğrafını paylaştığımı verdiler.
ah be abım yanlıs komur almıssın bu adamlar satıcı elınde ne varsa onu vermeye calısırlar bu mese komuru degıl sıkıstırılmıs komur adamın canını okur keske ıcmeden once paylassaydın sen gıdıp kafelerden 30 kg lık komurlerden alıcaksın yetıcek sana 1 sene yada 5 kg lık mese komurlerınden alıcaksın
Tüh, hevesle daldım direkt olaya :/
Canıma okudu dediğin gibi.. Meşe kömürü dedim diye bunu verdiler, şüphelenmedim başka bir şey olacağından. Evin altında nargile cafe var, her zaman da gidip içerim. Bir dahaki evde içişimden önce gideyim isteyeyim bir kaç kilo. Evdeki sıkıştırılmışı da atayım gitsin
bırde soylemeden gecmeyeyım o nargılenın tası bıraz kucuk koz dustugunde halıyı parkeyı mahveder yengede sopayla kovalar sonra :) o nedenle nargıleyı koydugun yere buyuk bır folyo serkı rısk oranı dussun abı
kesınlıkle emın olabılırsın abı o sıkıstırılmıs komurun bas agrısı yapmayanıda var ama tat vermıyor nargıleye bu nedenle en guzelı saf mese sen bu yaptıgın nargıleden sıfır tat almıssındır bence bırde meseyle yapıp buraya ondan sonra yorumlarını yaz nargılede tutunden bıle onemlı olan komurdur
Aklıma gelmedi değil kömürü kıpırdatırken düşme tehlikesi atlattığımda :)
Ya dediğin gibi bir dahaki sefere folyo yayıcam etrafa ya da büyükçene bir tas alıcam
En iyi koz ve tutunler mercanda bulunuyor.Piknik tupu ve oksijen agzi yardimiyla kozleri yakabilirsiniz.Nargile tamamen bir kulturdur bence.Yapilisinin ve iciminin rajonlari onem arz eder :)
Klasik nargileci takimi al bi kere en basindan evren.bu sekilli semallilerle o is olmaz,elleme mese komuru alacaksin 30luk poset sonrasindada kil luleleye tutunu ne cok siki ne cok rahat koyacaksin.
Evren abi o hangi satıcıysa sana sıkma kömür vermiş. Baş ağrısı da bundan kaynaklanıyor + porselen lüle yapay bir tad bırakabiliyor zaman geçtikçe. Önerim diğer lüle ile kullanman. közlerin yere düşmemesini önlemek içinde köz tepsisi oluyor lülenin altına takıyorsun onlardan alırsan aleminyum folyo ile uğraşmazsın.
Görsel olarak 1-2 ekleme ile hoş kareler elde edebilirsin :)
Portakalın içini boşaltıp içine biraz yağ döküp portakalın beyaz liflerini yaktığın zaman mum gibi oluyor :)
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...83450e2e6ba207
Hazır konu açılmışken bende birşey sorayım.
Lüleye tütün ne kadar koymak lazım. Tepeleme doldurmak mı daha iyi yoksa az koymakmı birde
içim bittikten sonra lüle içinde tütün bırakmak gereklimidir yoksa boşmu bırakmak daha sağlıklıdır.
lüleyi eline al iç duvarlara doldura doldura dolaş sarma sigara yapar gibi tutam tutam koy. çok sıkıştırma ama çokta boş kalmasın. Tam merkezine parmağını batır oradan nefes alsın tütün. folyoya çok yaklaştırma yarım santimetre kadar boşluk kalsın belki daha az.
Var mı lüleye yerleştirilmiş tütün fotosu?
Bakıp öğrenelim
abi fazla tepelemeye gerek yok lüle tepesiyle aynı hiza olursa iyi olur size tavsiyem
http://i.imgur.com/AzFAPhS.jpg folyo yerine bunu kullanırsanız hem koz yere düşme tehlikesi azalır bide alttaki tava yı büyütürseniz risk daha azalır :D
tütün konusunda çilek nane içeçek seniz bahreyn in poşette tarım kiloluk olan paketi var otütünü deneyin on numara nane de bahreyn deneyin keskinlik daha güzel el fakirden el fakirin nane tadi değiştiriyor bana göre :D ama 5 liralik paketler de çer çöp çok oluyor bahreyn nin
Lüleye tütünü ufalayıp koy abi bastırmadan üst üste at folyoya temas etmicek şekilde.
http://i939.photobucket.com/albums/a...d-1%20copy.jpg
abı bıraz serbetınden koy kı tat guzellessın yanı tutunun serbetlı olan kısmından koy eger serbetsız koyarsan bıraz daha agır olur ve cabuk bıter
Ben de tütünü ufalamaktansa yapraklarına ayırmanızı tavsiye ederim, birde sapları ayırmanız gerek ki zaten alfakheerde kolay kolay sap cıkmıyor ozellikle 50glıklarda biraz çamur gibi oluyor o biraz daha taneleştirirseniz onu daha iyi olur.
kömür tam anlamıyla sıkma denk gelmiş :) bir de lüle üstüne üstte "uqur" nickli abinin eklediği stil şeylerden koyabilirsiniz cezve stili olanlarda var folyo derdi yok, kül derdi yok.
Arkadaşlar bu konu üzerine bende bir nargile alıyım dedim.
Netten tavsiye ettiğiniz f/p oranında nargile var mı ? sipariş edip alıyım tütünü közü falan..
Evren abi kömür aldın mı ?
Nargilecime 5 kilo aldırayım mı ?
bütün forumu okuyamadım zamanım yok ama köz için ben prize takılan közlüklerden aldım ben aldığımda 25 tlydi, şuan 60 tl olmuş, ama prize taktığında, meşe közünü koyuyorum 5-10 dkya alev alev oluyor, ne biyer batıyor, ne temizlemek zorunda kalıyorum , çok pratik oldu onun sayesinde , tütünü de nargilesini sevdiğim bi cafeden 1 kilo aldım, meşe közü, sevilen tütün, közlük, temiz iş :)
Yarın akşam alacağım Evren abi. Pazar müsait olduğunda yer söylersen geçerken bırakabilirim.
köze örnek olması açısından,
https://irs0.4sqi.net/img/general/wi...vusXQxn2jA.jpg
elmayı ben yapmıştım :)
https://irs2.4sqi.net/img/general/wi...CRYh6heGz4.jpg
Sıkıntı kömürmüş arkadaşlar.. Nargileciden meşe kömürü istediğimde, sıkıştırılmış kömür vermiş
Normal kömürle denedim, sıkıntısızdı.
Fatih kardeşime de ayrıca teşekkürler, onun getirdiği kömürleri de bu hafta denicem kısmetse :)
https://scontent-mxp.xx.fbcdn.net/hp...g=eyJpIjoidCJ9
Buda portkalı mundar etme denemeleri :)
Rica ederim Evren abi afiyet olsun.
Konuya can verelim biraz. :D
Normal mangal kömürünü kullanabilir miyiz nargile için peki? Meşe kömürü bulmakta zorluk çekiyorum.
dün eve giderken youtube hookah boss un videolarını izledim. Haliyle gaza geldim. Şişenin içine elma suyu+limon dilimleri+buz doldurdum. Tütün Al Fakher Nane ve Kırmızı (5 Elma) Elma koydum. Duman çok iyi ama lezzet sıfırdı neredeyse
İçiyorum iyi güzel de.. Çok çabuk yanıyor tütün.. Yanınca da *** oluyor keyif
Kömürleri mümkün olduğunca küçük koymak lazım sanırım.. Bir de galiba lülem fazla küçük, büyüğünü almak mı gerekli acaba? Tütün koyduğumda, az bile koysam tütün - folyo arası çok açık kalmıyor.. Tütün haznesi epey ufak
Lülenin genişini alman lazım abi. Közü de dediğin gibi küçük parçalar halinde koyarsan daha verimli ve uzun ömürlü olur. Nargileyi açarkenki koyduğun köz lüleyi tamamen çevreleyebilir ama sonraki közlerin arasında boşluk bırakabilirsin abi. Örneğin açarken 7 parça köz koyduysan sonrasında 3-4 parça köz işini görecektir diye tahmin ediyorum. Tahminen 1 parmak mesafe olsun folyo ile tütün arasında ve tütünü koymadan önce parçalara ayır seyrek seyrek koy.
El fakir biraz ıslak sanırım. Onu bir tülbente sarıp suyunu sıkıp öyle dene. Ben evde hiç el fakir denemedim ama ben kendime tütün alırken birisi öyle söylemişti. Çok lezzetli oluyor diye. Bir sefer de öyle dene istersen.
Benzin'in kavunlu bahreyn'ninde de el fakherde de aynı sorunu yaşadım. Tütünü biraz az koyduğumda ise daha zor yandı, nispten daha keyifliydi. Ama lüle gerçekten az alıyor, bi de az koyunca anlamıyorsun birşey
Sağolasın kardeşim bakayım bu dediklerine ilk fırsatta
Evren sen tütünü bırakmamışmıydın yeni gördüm konuyu bu daha çok risk diyorlar