Acemiligini manisada yapacak olan kısa dönem arkadaşlar , uzunlarla beraber karışık acemilik yapıcaz.
Printable View
Acemiligini manisada yapacak olan kısa dönem arkadaşlar , uzunlarla beraber karışık acemilik yapıcaz.
Anahtarları birbirini açıyor genelde :) Açmasada 'geçmişi parlak' arkadaşlar için zor değil kilit açmak :D
Valla Kasım-Nisan arası askerdim pek sıcak görmedim o yüzden tabanlığa bir şey diyemiyorum :)
Çorap konusu, 3-4 liradan başlıyor, yüzde yüz pamuk olanlar 15 lira falandı galiba ama botun içinde toplanıyor daha çok rahatsız ediyor.
Her şekilde perişan olacaksınız zaten günde 15-20 saat ayağınızdan bot çıkmayınca o yüzden bence orta hallilerinden alın gitsin :)
Tertipler merhaba :D
Dağıtımda evci çıkınca yol izni 0-800 km arası 1 gün, 800-1600 km arası 2 gün 1600 km üstü 3 gün izinli sayılıyormuş.
Mesela cuma günü yemin töreninden çıktık diyelim 2 gün yol iznimiz var cumartesi-pazar-pazartesi-salı izinli mi oluyoruz? var mıdır bilen?
son hafta sonu beyler :D
Çoğumuz kısa dönem sanırım hayırlısıyla gidip gelelim
Cuma günü yemin töreni ve iki gün yol izni varsa, Cuma(evet yemin töreninin olduğu gün sayılıyor)-Ctesi izinlisiniz, Ctesi gece 12'den önce teslim olmalısınız.
Benim 3 gündü yol iznim, cuma yemin töreni oldu, ptesi teslim oldum bir gün uzadı askerliğim. yani pazar gitmeliydim.
İlk başta inanılmaz saçma gelecek belki inanmayacaksınız ama öyle maalesef :)
Bugün yine mayıs ayında askere gitsem çok samimi söylüyorum,yanıma bi kat don bi kat atlet ve roll on dan baska hicçbirşey almazdım..
Yanınızda götürceksiniz,oradan vericekler..Dağıtıma gelirken taşıyacaksınız onları..bir daha götürceksiniz,ne nerdeydi calındınmı bilmemne..
O yanınızda götürdüğünüz bavulları belki acemılık bıtene kadar gormeyeceksınız bıle :)
Demem o ki:abartmayın eşya konusunda sakın :) ihtiyacınız olan hersey kantin de mevcut..Bir gun olmazsa diğer gün illaki olur..
Hepinize hayirli teskereler atarsa 176 agri patnos shorland soforunden selamlarr:)
Yahu benim ilk sivas oradan tokat yemin töreninden sonra nasıl yapıcam. Aynı gün tokata teslim olabiliyormuyum acaba. Ailem gelecek ama aynı gün geri dönecekler. Prosedür nasıl işliyor.
Gitmesek mi :)
Kasımda da tecili bozup ben gideyim diyorum, hayırlısı bakalım.
Kisa donem Er olarak yapacaklar 3 5defa dusunsun sansina guvenen gozu acik adamlar gelsin ege ordu icin durum bundan ibaret yoksa 180 gun amelik yaparsiniz geldiginize geleceginize pisman olursunuz en azindan manisa ve izmirde durumlar boyle
Daha düşünecek bir şey kalmadı ki . Dediğin gibi 180 gün zamanımızdan çalacaklar . Zorunlu askerlik mecburi ama gel şu kadar bedel öde askerlikten kurtul diyor adam , vicdanı red yapmak istiyor belki insan ama imkansız ötesi hatta vatan haini ilan edilirsin diğer adam da parasini verip vicdanı red yapıyor bi anlamda . Ne kadar saçma ve çelişkili bir hayat var ülkede .
Şansıma tüküreyim ne kadar kısa dönem arkadaşım varsa acemiligi dahi yata yata yaptılar yalan yanlış bi yemin töreni hazırlığı ondan sonra yine güzel bir yerde jandarma keyfi .
Bana bak arkadaş manisa sonra kıbrıs . Ortama ayak uyduran insanım kimseyi de aşağılama hor görme gibi huylarım yok ama çok çabuk sinirleniyorum ve patlıyorum anında komutanlara sonuna kadar dişimi sıkar sabrederim mecburiyetten,ama gelir biri devrecilik yapar öteki poşet muhabbetleri zaten çoğu 94 95 li çocuklar askerliği uzatırım diye korkuyorum . Ezilmeye haksızlığa gelemiyorum , diğer anlamda tüm zorluğa ve sıkıntıya hazırım bilerek gidiyorum çünkü.
Anil manisada o sicakta sabahtan aksama kadar sacma derece 20gun boyunca yuruyeceksin ki ben istimadan istimaya gidiyordum hep kactim aralik sogunda atki bere eldiven boyunluk yoktu her kes hasta oldu serefsizligi adiligi ogretiyorlar adama ben bu gunekadar kimsenin hakki yemedim ama hasta olduktan snra 20tane igne verdi 2tane vurdurdum ondan snra her sabah revire gittim igne olmadim igne yapan cocukta kaportaci sen dusun ya :) 360 kisinin 50 kaciyordu