aybarsdnr Nickli Üyeden Alıntı
Şimdi ben bu duruma strateji, istesek neler yaparız vs. diyenlere bir şey sormak istiyorum. Amacım da gerçekten düşüncelerinizi öğrenmek, anlamak.
Amerikan konsolosluğundan vs. örnek verilmiş..
-Bu ışid denilen terör örgütü, Suriye içerisinde olan bir örgüt dimi? Tıpkı bizim vatanımız içerisinde olan Pkk gibi.
- Diyelim ki Pkk geldi ve Amerikan konsolosluğuna yani Amerikan toprağına el koyacağını söyledi, içerideki insanları öldüreceğini dile getirdi. (El kaide ile Pkk yı karıştırmayalım lütfen. Farklı yapılar, amaçlar vs.)
-Sizce bu durum karşısında Amerika ne yapar? Ne yapmalı?
- Bizim gibi, sözde strateji için güya kendi istediği yere, taşınır ve istersek alayınızı indiririz de gerek yok mu der?
-Yoksa, hepimiz sabahı zor mu görürüz?
Rica ediyorum, sadece bu yazdığıma cevap niteliğinde bir şey yazın alıntı yaparsanız. Böyle birim durum amerikan veya her hangi başka güçlü bir ülkenin başına gelmiş olsaydı, o gece bombaları üzerimizde görürdük. Bombaları görmeseydik, oraya yığılmış askerleri görürdük.
Biz diyoruz ki, istesek oraya askerimizi götürsek elbette yıkarız orayı ama, şehit veririz ne gerek var?. Sizce kendimize örnek aldığımız süper güç Amerika, şehit vermemek için bizim gibi başka bir yerde kimseye sormaksızın (güya) toprak seçip oraya mı taşır? yoksa sen kimsin lan benim toprağıma el koymaya çalışıyorsun der ve hesap mı sorar? Ve bu hesabı pkk dan soracaktır. pkk nerede? bu ülkenin içerisinde? pkklı mı yoksa vatanını seven Türk vatandaşı mı diye ayırır mı?
Böyle bir durumda, Türkiye 1,2 gün içerisinde dümdüz olur.
Bu kurduğum hayal, neden gerçekleşmez? Çünkü Amerika güçlü, ona böyle davranmak yemez. Peki neden Türkiye nin başına böyle bir şey geldi? Çünkü bizi takan yok, adam yerine koyan yok. Neden? Çünkü bize ne yaparlarsa yapsınlar, bıçak kemiğe dayanıyor ama sızlatmıyor