Biri çıkıp şunun Türkiyede olma olasılığının %2 olduğunu söylese ona uyanmasını söylerim sanırım. :)
Printable View
Ha bide geçen hafta böyle bir muhabbetim oldu çevirmede , en son ayrılırken "benimde kardeşim emniyet de" dedim adam diyorki bana "aaa niye söylemiyorsun en baştan" , lan oglum illa söylemem mi lazım ? Niye herkese eşit davranmıyorsun ? Adam gibi davranılmak için illa polis yakınımı olmak lazım ? Hayret yani.
olm çok acaipler benim subarum varken serseri muamelesi görüyordum.m3 aldım emre bey oldum.Ferrarim varken çevirdiler beyefendi oldum.Ben arabayla çevrilipte motorlu polislerin bir tane düzgününe denk gelmedim ama motorla gittiğim zaman hepsi melek.Kardeşim ehliyetini bi verde sorgulayıp kotamı doldurayım.Bukelamun gibiler daha kafalarının nasıl çalıştığını anlayamadım.Geçmiş olsun.
gecmis olsun.
ekim ayında kadikoy eminonu iskelesinde arkadasimi bekliyordum telefonumun sarji bitmisti etrafta 4 5 tane polis vardı saati sormak icin yanlarina gittim. Memleketimden tutun boyumdan posuma kadad dalga gectiler bunu yapan polisler dogulu ben kastamonuluyum.
Cevap veriyorum kimsin lan sen filan.
kimligimi veriyorum al bak sorun varsa alirsin iceri dedim onada bakmiyorlar.
bi sekilde kurtuldum 15 yasinda birine bunu yapiyorlar iste bu kadar serefsizler...
astra gsi ile bir arkadaşımda yaşadı aynı sorunu kıt insanlar çok malesef geçenlerde haberlerde cam filmi serbest diye izledim iki gün sonrada pejomla polis çevirdi cam filmin var ceza yazıcam dedi yazamassınki serbest dedim yazıyimde gör dedi yazdıda uğraşmadım bende yaz dedim çok yol yapıyorum elektirik su faturası gibi trafik cezası ödüyorum nerdeyse :) bütün polisler kötü demiyorum tanıdığım bikaçkişi var ve çok iyi mert insanlar ama benim fikrim sağlam elmaların içinde bikaç çürük değilde çürük elmaların içinde birkaç sağlam var :no:
Yaw bu neki beyler,havalimaninda iki dakka esimi beklerken telsizle tavanima vurdu sen nasil vuruyosun bilader deyip indim,o an esim geldi,ben buranin calisaniyim 5 dakka beklese nolurki bekleme hakkida var dedi,tersleyerek yok kardesim cekeceksin diye cikisti.arabama nasil vuruyosun sen deyince ver evraklarini diye bagirdi,vermiyorum lan dedim alabiliyosan al... Anons etti iki ekip daha geldi..o ekip arasindan kibar bi arkadas istedi evraklari ona verdim,diger yavsak onun elinden kapti ve aynen su sekilde ben sana simdi gosterecem ***** dedi... O an saldirdim zaten ..ortalik karisti.. esim yanimda olan olaya bak onun yaninda o kufuru edebildi.. 560lira ceza 80ceza puani yedim... Agzima gelen her kufuru ettim orda.. cik lan disari uniformanids cikar adamsan dedim... Nafile... Bunlar varya asil terorist...
3 4 hafta önce böyle bir olay da ben yaşadım.
Babamla biryere gitmemiz lazımdı. Cüzdanımı kaybettiğim için ehliyetim kayıptı cuma akşamı trafik şubeden randevu aldım hafta içi yeni ehliyet çıkartmak için. Babam kalp hastası ve sen kullan arabayı yorgun hissediyorum dedi araç bendeydi. Polis çevirmesi oldu girdik çevirmeye. Babama sigara uzatmıştım paketinden. Memur ilginç bir tavırla evrakları ver dedi. Ruhsatı verdim ehliyetim cüzdanımla birlikte kayboldu randevu aldım babam kalp hastası olduğu için aracı ben kullanıyorum dedim. Bekle arabada dedi gitti ekip aracına. Arabadan izliyoruz bizde ne olacak diye telefonla konuştu sanırım gbt yada ehliyetim var mı vs diye kontrol ettiler sonra birşeyler yazılıp çizilmeye başlanınca bizde yanlarına gitti arabadaki arkadaşımla. Ne oldu memur bey dedim ceza yazıyoruz dedi. Neyden dolayı peki dedim ehliyet bulundurmamaktan mı, 2 ceza yazıyorum hem ehliyet bulundurmamak hemde telefonla konuşmak dedi. Telefonla konuşmuyordum dedim konuşuyordu diye üsteliyor araç içerisindeki makbuzu dolduran polisi beni çevirmeye alan. Memura hitaben konuşmuyordum aç telefon kayıtlarımı incele o zaman dedim silmişindir dedi, hee silmişimdir pekala o zaman operatörümden telefon dökümümü alıcam diyince yalan söyleme oldu cevabı. Ben niye yalan söylicem sen haksız yere ceza yazıyorsun telefonla konuşmuyorum dedim bu ana kadar sakin ve usturuplu birşekilde diyalog halindeydim ama son cevabıma sen kimsin sana yalan söylicem ben diye cevap alınca bant koptu.. Asıl sen kimsin ki ben yalan söylicem sana diye cevap verdim ya uzatma vs diye baktım yazıyorlar cezayı hal böyle olunca başladık bağrışmaya en son hatırladığım, yav sen polissin düzgün şekilde izah ediyorum durumu telefonla konuşmuyordum yazacaksan ehliyetsizlikten yaz hakkındır dedim bana sen kimsin vs diye konuşuyorsun sen evine götürdüğün ekmeği vergilerimle hak ediyorsun ve kalkmış bana yalancı muamelesi yapıp hakaret ediyorsun bir de sen kimsin vs diye konuşuyorsun dedim. o kadar rahat bir şekilde cevap verdi ki memur bey; Ben maaşımı senin verginle almıyorum polis ........... derneği var ondan alıyorum dedi. :) Ne denir ki .....
Son olarak otomobil basınındayım oraya şimdi yazabildiğiniz bütün cezaları yaz ne varsa yaz boş görmücem o kağıdı diyince duraksadılar. Babama susturun götürün buradan telefondan yazalım sadece diyo polis bu sefer, hayır dedim ne kadar ceza varsa yazın hepsini yazın ama burada kalmaz bu olay bende size yapacağımı biliyorum bana yalancı diye hakaret ediyorsun bi de haksız yere ceza yazıyorsun bunu ispatladığım zaman sizle tekrar görüşücez vs dedim. o ara 1 polis arabası daha gelmişti. Tabiri caizse artist artist toplanmışlar başımıza bize bakıyorlar. Baya bir bağrış çağrış babama tekrarladılar susturun sadece telefondan yazayım daha ucuz diye zaten yemişim bende cezayı; ne telefonu ya 3 kuruşluk cahil adamlara mı burada eyvallah dicem hakkım neyse onu yazacaksın sıkıyorsa da telefon melefon yazarsınız oraya diyince ehliyetsizlikten yazdılar sadece.
Yediğim ceza hakkım eyvallahta sen ne hakla bana kalkıpta yalancı vs konuşabilirsin, ne hakla bana orada ukalalık taslayabilirsin ki?
İlla ki görevini laikiyle yapan memurlar var denk te geldim gayet güzel bir şekilde diyaloğumda oldu birçok polisle ki hiçbir zaman ters konuşmam normalde işini yapan insanla ne meslek grubundan olursa olsun; ama ne yazık ki polis diyince insanın tüylerinin diken diken olmaması elde değil artık baskın çoğunluktakiler yüzünden...
genelleme yapmayın diyen arkadaşlar neden bize sürekli kötüleri denk geliyor acaba çok ayıp bir video
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...yiyen-vatandas
Şuraya not düşeyim, yeni iç güvenlik yasası ile çevirme'ye girdiğiniz anda polisin gözle görülmeyen yerleri amirinin emri ile aramaya izni var. Önce'den savcılık izni gerekiyordu şimdi ise önce arama sonra savcılık izni. Sistem değişti. Polis arabayı aramaya kalkarsa marazlanmayın sonra :)
Henüz Resmi Gazete'de yayınlanıp, kanunlaşmadı Allah'tan. Zaten bu yüzden karşı çıkıyoruz bu yasaya. Polislerin çoğunluğu düzgün insan olsa sorun kalmayacak, ararsa arasın her yeri. Çok şükür illegal insanlar değiliz çoğumuz.
Sizede çok geçmiş olsun. Maalesef böyle olaylarla her gün karşılaşıyoruz.
Günlük bindiğiniz araca ekstra şeyler yapıp aileyle polislerin göbeğine girmemeniz lazımdı. Ben sizde suç var, aracınızda kesin hata vardır, polis haklıdır demiyorum. Tabii ki polis haksız ve anlattıklarınız doğru. Ama zamanında böyle şeylere karşılık verdiğimiz için apaçi muamelesi gördük, serseri muamelesi gördük. Bu forumda bile insanlar bana karşı öyle acımasızca şeyler söylediler ki, tatsızlık çıkmaması için nasıl karşılık vereceğimi bilemedim, yok sen zaten ne anlarsın, benim çocuum var evde uyuyor, egzozlu araçla gezemezsin, polisler haklı tabii ki lafları bizzat ben dahil her hakkını arayan kişiye edildi burada. Sen eğer, otomobil sevenler olarak, kişiselleştirmeyi sevenler olarak kendi içinde kardeşlerini yoldaşlarını bu işler ilk başladığında korumazsan, egzozu olan herkese apaçi muamelesi yaparsan, kendin düzeltmeye çalışmayıp ilkokul çocuğu gibi gidip polise şikayet edersen, adamlar bu birliksizlik düzensizlikten alır yürür, siz de işte böyle ailenizle bayanlarla trafikte sessiz sessiz ilerlerken elin hödük'ü gelir böyle tadınızı kaçırır, hiç bir şey de yapamazsınız.
Allah'a şükür hiç sabıka kaydım yok, illegal bir işte yapmıyorum fakat her zaman, trafikte olsun normal yaşantımda olsun suçlu gibi yaşıyorum. Polis görürsem standart aracımla yönümü değiştiriyorum. Kameraların bol olduğu yerde ortalık karışmışsa ben de tesadüfen oradaysam ya yüzümü göstererek hızlıca çıkıyorum ya da yüzümü kapatıyorum, gerçi son yasayla o da suç oldu. Çünkü, bu gerizekalı halkın içindeki her birey kendini üstün görüp karşısındakini ezme psikolojisinden kurtulamadığı için, kimse kimseyi sahiplenmedi ve 'aman, polis bir şey yapıyorsa kesin vardır bir suçu' dendi. Sonuçta polis böyle bir şey oldu, seni hiç bir suçun yokken suçlu hale getirebiliyor. Daha hala polise karşılık verince millet bizi terörist sanıyor, sansın, bu saatten sonra bana ne.
Anlatmak istediğim, ne ettiysek kendimize ettik. Ne yaptıysak kendimize yaptık. Sen zamanında Subaru'nun Evo'nun Mazda'nın Klasik Amerikan'ın egzozuna ceza kesilirken, oh iyi oldu zaten benim evde çocuğum uyuyordu diye ses etmezsen, hatta kendin şikayet edersen, bu adamlar buradan böyle alır yürür, standart aracını bağlamaya kadar gider, bir şey de diyemezsin. Ben konu sahibine hiç bir şey söylemiyorum, yanlış anlaşılma olmasın sakın. Genel konuşuyorum, fakat durum bu.
Haklıymışsınız, Meclis'ten geçmiş. Kusura bakmayın. Yakında Resmi Gazete'de yayınlanır, kanunlaşır. İlgili haber: http://m.haberturk.com/gundem/haber/...siyon-dusmuyor
polısın kotusu katıl eder ınsanı gercı cogu karaktersız.
benıde gece 2 de ne egsoz var ne kurala aykırı baska bırsey. kemerım takılı alkol falan yok. asayıs cevırmesı atmıslar gormedım tam alt gecıt cıkısında kenarda durmuslar arkamdan mahalleyı ayaga kaldırdılar. cektım kenara neden kactın falan bır suru sorgu, arabayı dıdık dıdık aradılar alttan aldıkca azıttılar, kendılerı arabanın ıcınde ben dısarda yagmur altında yarım saat gbt sorddurdular, benı sorguya cektıler. rezıllık gercekten.
bırde komıgıme gıden bırsey var yunuslar ızmırde cıngene mahallelerıdının cıkıslarında her gun cevırme atıyorlar mahalleden cıkanları alıyorlar ama ne hıkmetse mahalleye gırıp satıcıları almıyorlar :))
Geçmiş olsun Selçuk, senin egzoza da ses var diyolarsa yuh artık :)
polısın davranısı yanlıs olablır curuklerı var bana sımdıye kadar hıc denk gelmedı mızahtan dolayımıdır bılemem.sıkıntı yaşamadım fılmlerden muhabbet oluyor ceza ıle ılgılı kesmeyıp gonderıyorlar.ayrıca aracında egzoz yok ama caı den ses cıktı dıyorsunz aractan fazladan bır bagırtı varsa buna ceza yazar yanı.
aklıma geldikçe yazıyorum... 2005 gibi krom boru egzoslar populerdi.Hks tarzı... bende alıp takmıştım 3-5 ay gezdim sesden sıkıldım rahatsız etti , mersinde alakasız ufak bir egzoscuya gittim.Dedim şunu sök idareten standart birşey tak.Adam demezmi abi yıllar önce senin aracın aynısı geldi orjinal egzosu cıkardım abart taktım ona orjinali bende duruyor.. Aaa dedim bakayım hakkaten CRX in orjinal çiftli egzosu.Fabrika egzosu tertemiz hemde.Dedim takaslayalım ben sana bu egzosu vereyim sende karsılıgında işçilik+egzosu ver tamam dedi... Taktı... Dönüşte polis çevirdi... Ama ne ses var ne birşey orj egzos ya.. Adam demez mi çiftlşi egzos takmışsın yasak... Yahu diyorum orjinal bu gel gidelim bir internet cafeye göstereyim sana o zaman cepte net falan yok.Adam tutturdu baglayacam diye.Lan dedim keşke söktürmeseydim diğer egzosu :D Gittim çiftli orjinal kafayı kestirdim tekli buyuk taktırdım daha da birşey demediler.Manyakmıdır nedir mk...
Yoldayim suan,eve gecince en bomba animi anlatayimda gorun :)
olay cevredekılerı baska ınsanları sesten rahatsız etmekten cıktı bunun bır cezası vardır yazarsın olur bıter.. artık polıslerden nefret eder olduk , kalıtelı, kalıfıyelı ,kıbar ,tatlı dıllı polıs yok denecek kadar az artık kutsal devletımızın verdıgı yetkıyle sıddete magruz kalmıs,sıddet egılımlı,egoist,yetkı dahılınde kendı suscuz vatandasını sen suphelısın dıye donuna kadar soyup bundan zevk alan kısıler bızım guvenlıgımızı saglıyor ve ınsanımız tabıkı nefret eder bezdırdıler..
Yıl 2003 ...
polis: Niye kaçtın ekiplerden
Ben: Kaçmadım
polis: Kaçmışsın öyle dediler.
Ben: Resimde arkadaki araçlara bakarak " Sence kaçsam beni yakalayabilirmiydiniz" ?
polis: ımmmm şey ımmm tamam al belgelerini gidebilirsin ama birdaha kaçma...
Ben: Kaçmadım....
http://www.hizliresimyukle.com/image...5_834908_n.jpg
:D
enaz sizin kadar cinslerine denk geldim ben. roman kıvamında hikayelerim var
arabam standart film bile yok acık garajın icinde duruyor yanda cekirdek citlerken geldi.(elimdede bir bira vardı uzaktan gorunce attım bıdı bıdı etmesin diye posette 1 adet daha var)
iyimisiniz diye sordu otonun icinden bende iyi gibiyiz diyince cekti kenara arabayı indi.
resim falan cekti yerlerin cekirdek kabuklarının sonra arabanınkini cekmeye calıstı, atladım plakanın onune soleyin nedenini cekilcem dedim memur bey.
yok cekicem diyo cekemessin diyorum böyle 2 dakka ugrastık sonunda plakanın onunden kalkmayınca yıldı.
bana döndü alkol var burda dedi ee dedim. üfletirim dedi. üfletemessin hem arabam garajda park halinde benim elimde bira gördünmü dedim. burdanda bişey diyemedi yıldı :D
son sevmedigim carem abimi aradım bole bole polisle takısıyoruz hafiten. senin arkadasını arıyımmı diye ara ara dedi ne ugrasıyosun (abimin ozamanlar en yakın arkadası gayet güzel bir konumda ankaradan benim oldugum yere uzanıyor polisle memurları peki efenim ceker kıvama gliyorlar.) neyse abimle konusmam 30 saniyemi aldı, geri geldim bunlarda ekip otosuna binince esas gereken yeri aramadım .
memur 1: ole hemen telefonlara sarılıyosunuz olmuyo ama dedi içli içli
ben: size insan gibi soru sordum ne icin cekicen resmini diye cevap vermessen bende cektirmem dedim bole bir iki salak muhabbetin ardından gittiler.
komigi ben daha arama yapmadan maden tırsacan ne bokuma atar yapıosun sonra R yapıosun :D
-
bir tanesinde üstüme kırıp yol almaya calıstı ne siren ne sinyal hak getire. yolu vermedim tabiki oda kafasını uzatırken acı freniyle kaldı kalacagı yerde. sonra yine arkamdan kovaladı durdum.
ne yol vermiyosun dedi.(buarada doblonun icinden inmiyolarlar bende önünden bagararak laf anlatıyorm)
niye vercekmisim dedim hem üstüme kırmaya calıs hem sinyal siren bişey yakma ne üstünlügün varmıs dedim.
sanane benim işim senden onemlimi lan kısmı cıkınca agzından şalter attı. çok onemliyse o sinyalini sireni yakarsın adam gibi istersin dedim yolunu ne lan bu yeni geldiniz her sakin gordügünüze atar yapıyosunz yettiniz dedim bunlar mal gibi bana bakıo ne diyo bu diye bindim o sırada arabaya gittim kavsaktan evime dondüm bu daha benim lafları yeni anlamıs olcakki karsı seritte bana dur diyo :cool:(jandarmadan yeni polise geçmiştik o sene bazıları saolsun huzur kalmadı semtte)
-
bir tanesi gelmiş sol kaldırımda park edili aracım (içinde oturuyom) buraya park edemessin dedi sag kaldırıma park etcen sol taraf yasak dedi.(tabela falan yok buarada)
nasıl yasak ya senelerdir buraya koyarm dedim.
gel sana gosteriyim ben yasagı arabada dedi iyi dedim görelim :) hakkatende yazılı bir belge var sol kaldırım yasakmıs :hahaha:
e dedim ben napim tabela varmı burda nerden bilcem yasagı dedim.
git belediyeye söyle onu dedi. banane ne belediyeden sen solicen onlarda koyacak nebilim ben nerenin yasak oldugnu dedim yine gittiler
sonra tüm arkadaslarım bu tarz olayları oldu jand. polise gecince bir 3-5 ay böyle bir yüklenmeyi denediler. ondan beri su zamana kadar nerdeyse 2-3 sene geçti arkadas hergün gbtye girdigmi biliyorm polis yeter bıktım seni tanıdım artk bakmıcam sana bile diyeni cıktı ama nolduysa o zamandan beri sen niye burda duruyosun diyen gbt yapan 1 polis bile cıkmadı it kopuk türerken bana sararlar simdi kimsenin gıkı cıkmıyor deli oluyorm
Valla yalan yok geçen 10-15 gün önce yunusların çevirmesine girdim. Hiç bu kadar iyi polisi bir arada görmemiştim. Egzoz orjinal mi ses çıkıyor dedi. 2.000 motor 180 beygir araba kedi gibi miyavlayacak hali yok illaki ses çıkacak spor araç bu. Sesinin yüzüsuyu hürmetine aldım orjinali böyle. Bak Tüv'den geçeli 15 gün oldu dedim. Biraz muhabbet ettik güle güle 3-4 polisten. Araçtan bile inmeden ruhsat ehliyet kontrolü ile bıraktılar. Ama dediğim gibi çok uzun zamandır iyisine denk gelmiyordum. Bir kaç tane iyisini bir arada gördüm ya önümüzdeki 3 sene göremem herhalde. :D
Stocktan hallice bi sesi var zaten, standart egzoz delik olsa daha çok ses verir yeminle :D
Geçmiş olsun.
BİMER'e konu hakkında şikayette bulunabilirsiniz.
Canım ülkemin savcısı, amiri, memuru; katillerin, gaspçıların, tecavüzcülerin, teröristlerin peşinde olsaydı keşke. Sizinle, bizimle uğraşacak vakitleri olmazdı en azından.
Yıllardır kadıköydeyim bu gece altıyoldan boğaya inerken ceza yedik. Sebep tramvay yolu tehlikeli olduğundan kullanması yasakmış valla daha yeni öğrendim. Gece 11:30 da ne tramvayı ? Gündüz cayır cayır geçiyor araçlar resmen dolandırıcılık valla
30/1b vw 72. maddelerden gecirmis bana... Toplam 30ceza puani... 72 yi okuyun gulun :)
egzozunuzun sesinin videosunu paylaşırmısınız?
30/1b vw 72. maddelerden gecirmis bana... Toplam 30ceza puani... 72 yi okuyun gulun :)
Geçmiş olsun, çok tatsız.
http://trafikcezalari.web.tr/trafik-...-madde-30-1-b/
http://trafikcezalari.web.tr/trafik-cezasi-madde-72/
Bi o kadar polis tanıdığım,çevrem ama böyle haysiyetsizler yüzünden o kadar soğudum ki polislerden..Geçmiş olsun..
Böyle olaylarda çoluk çocuğu asla karıştırmam ama çoluğundan çocugundan ailesinden fitil fitil cıksın o artislik namına yazdığı cezalar..
Geçen sene Lancer Evo 8 aracımla Tem'de 120 ile giderken yanıma gelip, aracı kenara çektirip;'' Neden bunun plakası sol tarafta, ortada olacak'' diye dakikalarca ısrar edip, para koparmaya çalıştıktan sonra tüm polisler iyi aile evlatlarıdır benim için.