User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
50 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Çukurova Üniversitesi Taşıt Pulu Saçmalığı (avukat arkadaslar konuya bekleniyor)

Mpower94 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çukurova Üniversitesi Taşıt Pulu Saçmalığı (avukat arkadaslar konuya bekleniyor)

Herkese iyi günler belki duyan vardır çukurova üniverstesinde tasit pulu diye bir uygulama basladi. Eğer okula araç ile girmek istiyorsaniz bu pulu almak zorundasiniz fiyat saçmalığı şöyle ogrencilere 250tl okul personeline 10 tl kafe banka vb baska işletme personeline 500t olan saçma bir sistem Bazı arkadaslara mantıklı gelebiliyor aslinda ilk başta banada mantıklı geldi okul dışı çok fazla araç giriyordu ta ki fahiş fiyatları duyana kadar birde bunlada kalmayıp sınırlı pul basmışlar yani tanıdığı olan önceden haber alan yada duyar duymaz alanlardan sonra alamiyorsunuz ilk 4 günde mi ne bitmiş. Pulu olmayan araç hicbir sekilde giremiyor okul dışına parkediyor ordanda yürümesi derken otobüsle ayni zamana denk geliyor okula varış. Bende bunun üstüne öğrenci haklarını biraz araştırdım ve buldugumu aynen yapıştırıyorum.Sizden yardım bekliyorum nasil bir yol çizilmelidir diye Bimere şikayette bulundum bazi arkadaslarimda yazdi ama sonuc ne olur bilmiyorum. Bu uygulamayı başlatan birime gittigimde okula giren araclari azaltmak icin başlattık dediler para kazanma gibi bir niyetimiz yok dediler neden 250 tl o zaman dedigimde cevap alamadım 300 kisi almis olsa 75bintl para yapar az bir para değil görevli kisiye ya hiç araba almayın yada her öğrenci girsin dediğimde güldü gestapomuyuz biz dedi yardımlarınızı bekliyorum...

7. Her öğrencinin Üniversite olanaklarından ve öğrencilere tanınan haklardan yararlanma ve eşit muamele görme hakkı vardır

Bu Ankara üniversitesi sitesinde yaziyor link: http://oidb.ankara.edu.tr/?page_id=247
    Haber için : http://www.milliyet.com.tr/cukurova-...lhaber-584287/

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üniversitelerde yeşil kampüs benzeri projeler hayata geçirildi. Kampüslerde otomobil trafiği, gürültü ve hava kirliliğinin önüne geçilmesi bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla yapılıyor.

İtü'de de önceden herkes kampüse araçla girebiliyor öğrenci iseniz günlük 3TL ödüyordunuz.Bu proje kapsamında otopark ücretleri öğrenci öğretmen farketmeksizin günlük 25TL oldu bunu vermek yerine senelik pul/üyelik uygulaması geldi senelik 500TL (yanlış da hatırlıyor olabilirim ama böyle bir ücret) oldu. İlk başta herkes tepki gösterse de objektif bakılınca mantıklı bir uygulama.

Özellikle üniversite yaşlarında altında kendine ait otomobil bulup üniversite kampüsü gibi polisten uzak bir yerde olunca büyük tehlikeye dönüşen arkadaşlar vardı. Her okulda kampüs sakinleri bu durumdan ne kadar rahatsız olduklarını ve kaç tane kazaya sebep olduklarını söylerler.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2004 2005 yili gibi bir ara daha boyle yaptilar. Pul ucuzdu. Ben almistim. Uygulama 1 ay devam etti. Sonra kimse sallamadi. Yine ayni sey olur gibi geliyor. Aldigim pul okula kar oldu, almayanlara birsey olmadi
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oha cidden saçmalıkmış

nasıl bir araç yoğunluğu var bilmiyorum ama başka yolmu bulamadılar boyle salakça birşeye başvurmuşlar

bence saatlik ucret koysalar daha mantıklı ve caydırıcı oğrenci dışındaki araçlar için

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucret sacma derece de cok olmus ama bence gerekiyordu , okulda okuyan ogrenciden cok okumayanlar gelip arabayla piyasa derdinde oldugu icin bu yonteme basvurmuslardir .

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizde yine taşıt pulu vs girebilme şansınız var ben Osmaniye Korkut Ata üniversitesinde okuyorum bizim kampüse kesinlikle hiç bir şekilde öğrencilerin arabayla girmeleri yasak okul yönetimi çok katı bu konuda.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    slowmotion un dediği gibi bizdede aynısından vardı allahın dagında kurtkoyde olan okula tutturdular stickersız giremezsiniz diye hem ön cama ufak, hem arkaya kör gözünü cıkartır büyüklügünde cam kadardı abartmıyorm (bedavaya veriolardı buarada) cogu kişi camına takmadı kenara köseye koyuyoduk ilk 5-10 gün sonra bıdı bıdılar yok almam etmeme döndü, senelerdir aynı güvenlikler oldugu icin hep girdik biz oda baska konuda en sonrasındada o sene baktı olmuylar saldılar gitti. şimdi durum ne bilmiyorm tabi sticker kalmadı bitti nedemekmiş.
    hologramlı acaip bişey değilse takılı bir arabadan düzgünce cek resmini ozalitci 2 dakkada basar aynısını kim gelipte kontrol edicek
    1881 - 193

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    250 lira bandrol çok uygun geldi gözüme Bizim okuldada sınırlı sayıda basılıyor araç bandrolü otoparkın kapasitesinden dolayı olan bir durum bu, kampüsten kampüse değişebiliyor ve bahsettiğin ücretten çok daha yüksek. Parayı ödeyip park edecek alan bulamasan yine konu açacaktın para verdim bandrol aldım park yerim yok diye Örnek gösterdiğin ankara üniversintedede aynı şekilde sınırlı bandrol var yani Bandrol günü gelince hemen eft yapıp dilekçeyle alıyorum. Elini hızlı tutman gerekirdi

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Ya bana arkadaşlar ucuzlayacak ucuzlayacak bekle alma dediler almadım,şimdi almak istesemde alamıyorum.Öğrenciye ayrılan 200 kontenjan varmış ve buda dolmuş...
    -Bimere biz toplu şekilde yazdık,hatta dilekçe veren arkadaşlarda oldu.
    -Okuldan dilekçelerede cevap geldi,dışarıya araba park edebilirsiniz.Ring ayarlamaya çalışıyoruz diye.
    -Benim bazı zamanlar cidden arabayla gitmem gerekiyor,ikinci öğretim olduğum için gece 11de bile bittiği oluyor bazen derslerin,o zamana otobüsü nerden bulacaksın.
    -Kaldıki arabayla gelsen bile o saatte kapıya gitmek içinde otobüs lazım,yürüyerek en az 45-50dk sürer.
    -Aslında cidden mantıklı bir karar verdiler,elini kolunu sallayan giriyordu üniversiteye,yanlız yıllık 500TL gerçekten fazla,Özel üniversitelerde bile bu kadar değil.
    -Kaldıki herkesin elini kolunu sallayarak girdiği zamanlarda bile çok aşırı bir kalabalık olmuyordu.
    -Söylentiler dolanıyor,yıllık 250 tl olcak,ikinci öğretime ek kontenjan açılacak...vs bekleyip göreceğiz.
    -Ben arabayla gitmiyorum artık,dışarıda arabayı park edicek yer arıyorum,yer aradıktan sonra durağa yürüyorum,duraktan otobüse...Dersten çıkınca tam tersi otobüse bin,durakta in,arabaya yürü...vs cidden yorucu oluyor kampüs çok büyük.Otobüs arabadan daha rahat oluyor
    -Bakalım ne olcak işin sonucu

aykutsafakyaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    39 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz hic giremiyoruz ve gidip konusacagimiz biri de yok . Gene size 200 kisi hak taninmis .
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İçinde yaşamak zorunda kalmasak, gayet komik ülke aslında.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    250 lira bandrol çok uygun geldi gözüme Bizim okuldada sınırlı sayıda basılıyor araç bandrolü otoparkın kapasitesinden dolayı olan bir durum bu, kampüsten kampüse değişebiliyor ve bahsettiğin ücretten çok daha yüksek. Parayı ödeyip park edecek alan bulamasan yine konu açacaktın para verdim bandrol aldım park yerim yok diye Örnek gösterdiğin ankara üniversintedede aynı şekilde sınırlı bandrol var yani Bandrol günü gelince hemen eft yapıp dilekçeyle alıyorum. Elini hızlı tutman gerekirdi
    Çukurova Üniversitesi cidden büyük,bundan 6 ay önce öğrenci olmasanız bile elinizi kolunu sallayarak içeri girebilirdiniz.O kadar kalabalıkta bile park edecek yer bulabiliyordunuz.Kaldıki hocaların ve çalışanların park yerleri ayrı.

Böyle dahamı güzel oldu gerçekten çok güzel oldu ama abarttılar biraz,gerçekten park edicek yer olmasa anlayacağım ama kocaman kampüs.
    İkinci öğretimlerin bazen cidden arabayla gelmesi gerekiyor,öğrencide araba varsa ödesin mantığıda yanlış.Kendi adıma konuşuyorum kontenjan açıldığı halde ücretini verip alacağım ama bunu herkes veremez malesef.Herkes kendi arabasıyla gelmiyor,babasının,abisinin,ablasının...vs arabasıyla geliyor.Ben gene merkezi olduğum için bazı yerlere gidebiliyorum,merkezde oturmayanların otobüsle ulaşım sansı bile yok belirli bir saatten sonra.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çukurova üniversitesinde kesinlikle park yeri derdi yok,hatta yanılmıyorsam Türkiyede en büyük kampüse sahip 5 üniversiteden biriydi.tamamen serseri tayfasını engellemeye yönelik bir uygulama olmuş gayet güzel yapmışlar ama öğrencilere biraz daha uygun fiyata yapılabilirdi.

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Amaç dışarıdaki adamı dışarda bırakmaksa neden para alınıyor ki? Dışardaki adamın parası mı yok? Amaç dışarıdan gelecekleri engellemekse,

koyarsın kapıya manyetik okuyucu, personel ve öğrenci kartlarını manyetik ile değiştirirsin. Kartını okutan içeri girer, okutmayan dışarıda kalır bu kadar basit.

Madem okulun parası yok, bu sistemin maliyetini otoparkı kullanacak olan personel ve öğrencilere yansıtırsın. Kimsede 1 kere para vermeye yanaşmamazlık yapmaz sanırım.

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Park yeri sorunu hikaye. Maksat tamamen para kazanma. Çukurovanın kampüsü içine rahat 2 okulu daha alır, o derece büyük yani kampüs zaten okul yol üstü falan değil sırf okul için yol açılmış resmen.

Ayrıca öğrenci olmayıp okula girmek isteyenler otobüse binip hertürlü giriyorlar sanırım hala, girişte kimlik kontrolü yok çünkü.

Dışarıdan girmeleri önlemek isteseler, mesela Antep gibi girişlerde sürekli kimlik kontrolü yaparlardı. Şuan bildiğim kadarıyla üniversite öğrencisi olmayan alınmıyor. Giriş için en azından antepteki üniversitelerin birinin öğrencisi olmak gerekiyor.

Bandrol konusunda 2004teki bandrolün aynısıysa bizdeki focusta duruyor sanırım bitane. Babam söküp atmadıysa vereyim birine bantla falan yapıştırır.

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah Allah park yeri sorunu yok cümlelerini okuyunca ben herhalde her akşam farklı bir yere gidiyorum dedim.

Ben lisansıda orda okumuştum arabam yoktu otobüsle gidip gelirdim şimdi yüksek lisansıda aynı fakültede yapıyorum ve gayet otopark sorunu var akşamları.Her seferindede içimden hani acımızdan ölüyorduk diye söylenirdim hatta yer bulamayınca.Sonuçta burası devlet üniversitesi ve genelde daha doğu illerden gelen öğrenci popülasyonu mevcut hani kabaca daha dar gelirli öğrencilere hitap ediyor sanar insan.Bu arada bahsettiğim yer otopark kısmı öyle turlamaya gelmek falan değil yani.

Ben cumartesi gidip almıştım bandrolü ve bana güvenlik şefinin söylediği amaç öğrencilerin arabayla girmesini engellemek ve tam zamanında geldin sınırlı sayıda verilecek sonrasında verilmeyecek idi.

Sebep olaraksa hem park yeri sorunu hemde kampüs içi trafik kurallarına uymama hatalı park ve kazalar söylendi ki ben kazada gördüm hatalı kullanımda zaten bandrolle beraber kampüs içi kurallar ve ceza puanı uygulamasının olduğu broşürü verdiler.

Unutmadan ekleyim benim haberim kapıdan girerken güvenlikcinin bandrol uygulaması başlıyor alın yoksa giremezsiniz demesiyle oldu diğer gün gittim aldım.Şimdide ogs gibi çalışıyor zaten duruyorsun okuyor açılıyor.

Uygulamada yanlış olan tek kısım bence ringi düzenlemeden yapılmış olması.Otobüscüler fırsatcılık yapıyor vs insanlar mağdur oluyor en kısa zamanda bunu çözmeleri gerek

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kampüsteki trafik hayatını düzenlemek için bandrol çok önemli. Engelli yerine park edenlerin, akademik personelin yerine ve saçma yerlere araba koyanların, hız limitini aşanları (20-30km), araçlarıyla gürültü yapanların bandrolleri iptal ediliyor ve yenisini alamıyorlar. Fiyatların biraz daha aşağıda olması kısmına katılıyorum. Bizde biraz fazla satıyorlar vize final haftası yer olmuyor içeri giremiyorum yine mağdur oluyorum.

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burada da ''PRESTİJLİ SATIŞ'' prensibi var sanırım.
    Personel 10 tl
    Öğrenci 250 tl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -Yaklaşık 3 yıldır okula araba ile gidiyorum,hiçbir zaman yer bulamadığımı hatırlamıyorum.
    -Sabah kalabalık olur anlarımda akşamları hiç kalabalık olmuyor,zaten saat 5 dediği anda okulda çalışan memuru şunu bunu herkes gidiyor.
    -Şahsen Gıda-ziraat okuyanlara yer bol,Tıp falanda bol,eğitim ve mühendislik içinde R'lerin arkasından Bölüme kadar yer var.Tek sorunlu olan işletmenin oralar.Oranında sıkıntısı bölüm.Çok fazla kapasitenin üstünde öğrenci var.
    -Ha madem trafiği azaltma dertleri var,o zaman orda çalışanlarada aynı fiyat yapsın(hocalar hariç),Yanlış anlaşılmasın net sayı veriyorum öğrenciye sadece 200 kontenjan tanındı,sadece 200 tane.Hadi 300 diyelim.Sabah okula gittiğinizdeki arabaları gördünüzmü?Her yer araba dolu bunuda fark ettinizmi?
    -Ruhsattaki soyad ile orda çalışan herhangi bir memurun soyadı tutması yetiyor,sınırsız sticker alabiliyorlar.Hemde ömür boyu sadece 10tl vererek.

Bir diğer olayda:
    -Sizin yıllar önce lisans yaptığınız zamanda
    1-Balcalı Hastanesinin dışarıdaki 1000 arabalık otoparkı yoktu,herkes üniversitenin içine park ediyordu
    2-Şu an dışarıaki 1000 arabalık yerin ne kadar kalabalık olduğunu görüyorsunuzdur,bunun içeride olduğunu düşünsenize
    3-Eskiden kimlik bile sorulmuyordu dışarıdan elini kolunu sallayan girebiliyordu
    4-Bu kadar şeye rağmen kalabalıktı evet ama araç parkedemeyecek yer yok demek gerçekten yanlış olurdu,yer bulamadım diyen 50-60 metre fazla yürüdüğünden öyle diyordur açık ve net.

Gelelim sonuca,madem trafiği düzenlemek istiyorsun.
    -Öğrenciye yıllık 500 lira = Ticari otobüslere yıllık 500 lira...Sizce öğrenci ile ticari bir aracın aynı para ödemesi mantıklımı Hemde yıllık
    -Öğrenciye yıllık 500 lira > Çalışan memura sınırsız 10 lira...Sizce bu doğrumu,bence hiçte doğru değil.Ha derseniz öğrencinin arabası olmaz,olsada parası var yukarıda yazdım sebebini.

Bana gelince,ben sınırlı bir sayı olduğunu bilmiyordum,sistemde daha tam oturmamıştı zaten biraz bekleyeyim öyle alırım dedim ve kalmamış.Kontenjan açılırsa alıcam ücretide umruma değil açıkcası.Fakat bu uygulamayı desteklediğimi,yada doğru olduğunu söylediğimi düşündürmez.
    Kaldıki daha bu fotoğrafa sığmayan büyüklükteki bir kampüste,öğrenciler istenmiyorsa ve öğrenciden kaynaklı bir kalabalık oluyorsa ben birşey söylemiyordum dahada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stıcker mantıklı bir uygulama ama fiyat ve izlenen politika yanlış..500TL nedir yahu..Bizim okulda 100lira..Ki bence 100bile çok.Her sene okula 20bin lira ver üstüne birde stıker parası ver benim zoruma gitmiyor değil.Çukurova da çok zalım davranmış.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)