Mutlu Değerli Nickli Üyeden Alıntı
Kendimden örnekler vereyim.
Öncelikle alışkanlıklarım yok. Bu en başta büyük bir +'dır. Sigaradan nefret ederim, alkol de kullanmıyorum çok şükür...
Sosyâl yaşantım 0'a yakındır. Ama 0'da değildir yani, insanlarla vakit geçirmeyi severim. Cafelere filan sık gitmeyi sevmem. Haa gittiğim zamanlarda oluyor kızla, arkadaşlarla vs. Belki ayda 1 kere, belki 3ayda 1 kere...
Dışarda yemek yememeye özen gösteriyorum. 3 ögün evden yemek yiyorum...
Arkadaşlarla buluştuğumuzda alkol kullanmadığımdan onlar toplu halde bira, viski, rakı vs alınca bende arada kaynatıyorum ''banada Redbull, Kola, Fanta... alsanıza'' diyerekten onlara ödetiyorum. Zorla gitmiyorum yanlarına, onlar beni davet ediyor herseferinde ;)
Sık sık alışveriş yapıp 1kere giyip atacağım elbiseler almıyorum. Ayakkabılarda aynı şekilde... Temiz ve özenli kullandığım ceketimi 7senedir giyiyorum mesela... İnsanların son model telefon alma takıntısı var, bu da bende yok. Geçen aya kadar 5800 XPressMusix telefonumu kullanıyordum (5senelik kahrıma daha fazla dayanamayıp intihar etti) şu an takoz bi telefon kullanıyorum.
Maliyetleri ve harcamaları bu şekilde kısıyorum. Bana haftaiçi günlük verilen para 20tl. C.tesileri 50tl veriliyor. Bunların neredeyse %70ini köşeye atabiliyorum...
Okul ve işi aynı anda yürütebilcek iradeye henüz sahip olmadığımdan okul zamanları çalışmıyorum. Yaz tatillerinde affetmem çalışırım. En son geçen yaz petrolde çalıştım. Gayet güzel bir iş, güzelde parası vardı.
Para biriktirmek kafada biten bir olay. Günde 2tl'de köşeye atsanız o para birikiyor... Hedefe odaklanın yeterr