aldıgın 300 küsür liralık okul ücreti geri odemli degilmi yanlısmı biliyorum
Printable View
aldıgın 300 küsür liralık okul ücreti geri odemli degilmi yanlısmı biliyorum
BES yap en temizi
Arkadas ortaminda itelamasyon modeli takil kesin biriktiriirsin mesela ;
Bn tokum de soylenen yemekten ye
Acsan ufaktefek biseyler al gel ama sadece kendine
10tl paran varsa ismarlarmisin de
Ya orasi cok uzak benide alsana param yok de
Fazlasiyla biriktrirsin varsin ibne desinler (Y)
Abi şurdan bi antrikot alalımda yenge bizi sinyalci zannetmesin
Hayatımda para biriktiremedim ama arkamdan da bir gün biri tek birşey söylemedi.
Para biriktirmek tabiki güzel birşey ama arkadaş ortamlarında, sağda solda insanların sırtından geçinerek bunu yapmayın.
Para biriktircem diye cimri olmayın, arkadaşlarınızı salak yerine koymayın. Sonra her ortamda hakkınızda anneniz dahil edilerek güzel şeyler konuşulabilir.
Malesef bu modifiye ortamında öyle uyanık takılan çok adam mevcut.
ben para biriktiremiyorum şayet,ancak onun yerine kendime yatırım hesabı açtım,elime geçen parayla hisse senedi alıyorum.
bu sene başında başlamıştım almaya,bugün itibariyle 2.432 liralık senet almışım.şuanda ögrenciyim,işe güce girebilirsem şayet bu katlanarak gider diye düşünüyorum.aldığım kağıtta uzun dönem için,yani paranın orada olduğunu unutuyorum.şayet biraz araştırıp böyle birşey deneyebilirsin
2 bin lira maaşım var çok şükür 1 bin lirasını bankaya koyuyorum 1 bin lirasınıda sigara yemek dışarıda harcıyorum dragger katılıyorum olabilir bazen paran olmayabilir ödemen vardır arkdaşına söylersin öder ama her zaman yapmakta keriz yerine konmak gibi olur o yüzden arkadaş ortamında parayı esirgemiceksin bence birde yaş gençse çok kasmıcaksın alacağın birşey varsa illa ki nasip olur yoksa iki dünya bir araya gelse genede nasip olmaz bu arada yaşınız gençken çok takılmayın böle şeylere ileri ki yaşlarda geçim derdi hayatın temposu falan derken hiç bir şekilde eskisi ataklığınız kalmıyor o yüzden hayat size neyi veriyorsa öle yaşayın gitsin ..
Kendimden örnekler vereyim.
Öncelikle alışkanlıklarım yok. Bu en başta büyük bir +'dır. Sigaradan nefret ederim, alkol de kullanmıyorum çok şükür...
Sosyâl yaşantım 0'a yakındır. Ama 0'da değildir yani, insanlarla vakit geçirmeyi severim. Cafelere filan sık gitmeyi sevmem. Haa gittiğim zamanlarda oluyor kızla, arkadaşlarla vs. Belki ayda 1 kere, belki 3ayda 1 kere...
Dışarda yemek yememeye özen gösteriyorum. 3 ögün evden yemek yiyorum...
Arkadaşlarla buluştuğumuzda alkol kullanmadığımdan onlar toplu halde bira, viski, rakı vs alınca bende arada kaynatıyorum ''banada Redbull, Kola, Fanta... alsanıza'' diyerekten onlara ödetiyorum. Zorla gitmiyorum yanlarına, onlar beni davet ediyor herseferinde ;)
Sık sık alışveriş yapıp 1kere giyip atacağım elbiseler almıyorum. Ayakkabılarda aynı şekilde... Temiz ve özenli kullandığım ceketimi 7senedir giyiyorum mesela... İnsanların son model telefon alma takıntısı var, bu da bende yok. Geçen aya kadar 5800 XPressMusix telefonumu kullanıyordum (5senelik kahrıma daha fazla dayanamayıp intihar etti) şu an takoz bi telefon kullanıyorum.
Maliyetleri ve harcamaları bu şekilde kısıyorum. Bana haftaiçi günlük verilen para 20tl. C.tesileri 50tl veriliyor. Bunların neredeyse %70ini köşeye atabiliyorum...
Okul ve işi aynı anda yürütebilcek iradeye henüz sahip olmadığımdan okul zamanları çalışmıyorum. Yaz tatillerinde affetmem çalışırım. En son geçen yaz petrolde çalıştım. Gayet güzel bir iş, güzelde parası vardı.
Para biriktirmek kafada biten bir olay. Günde 2tl'de köşeye atsanız o para birikiyor... Hedefe odaklanın yeterr
Nasıl bi Hayat Yaşıosunuz beyler, Daha yaşınız kaç... Ulan Hem Aileden Para Alıp Hemde Biriktirmek Neyin Nesidir ?
17 Yaşımdayken Ailemden Ayırdım Evimi, Kendi İşimi Kurmaya Çalıştım ve Şükür 8 Yıldır Organizasyon Şirketim ve Çiçekçi Dükkanım Var..Askerlikten Sonra Aylık Ortalama 7-11 Bin Arası Alkol ve Eğlence'ye Harcıyodum. Kendim Kazanıp Kendim Yediğim İçin de Hiçkimseye Hesap Vermiyordum..
Birikim Yap Dere Akarken Testini Doldur Diyenlere Hiç Kulak Asmadım Taa ki Evlenene Kadar.. E ***** Evlenirken İnanılmaz Masraf Oluyor Borçsuz Harçsız Düğünümü Yaptım Ama Bu Seferde Yol Çalışması vs Hikayesine Dükkanım 4 Ay Kapalı Kaldı ( Tayyip Amcanın Sarayı Hikayesine ) Çok Büyük İçeri Soktu..
Sonrasında da Adli Bir Kaç Sıkıntım Yüzünden Dükkanıma Gidemez Oldum.. Yaklaşık 5 Aydır Sürekli Evdeyim, Ortalama Gelirim de 4 bin Civarı Ancak Sürekli Parasız Kalıyorum..
Diyeceğim O Ki ; Birikim Yapıcaz Diye Hayatınızı Niye Zora Sokuyorsunuz, Yok Arkadaşa Kitliyorum Falanlar Filanlar, Arkanızdan niye LAf Ettiriyosunuz ? Evlenene Kadar Herşey Mübahtır..Yaşayın Hayatınızı..
Ben biriktiriyorum annem alıyo o yüzden yemeği tercih ediyorum bir tek birikim hesabım kaldı aydan aya 100 tl çekiyo kartım dan geçen sene yapmıştım başka bir tane unutum onu bankaya gittiğimde çıktı çok güzel bir mebla para almıştım :D
geri ödemeli burs almayın Emenike 10 bin tl nur topu gibi borcum var ne zaman yemişim ben bu parayı emua goyam diyosun sonra
bence hani birikim yapacan diye kasma tek hedefin olsun ödeyemeyeceğin bir borcun olmadan hayat sürmeye calış,
bu yaşda bes yapıyor olman büyük artı 17 yaşından beri sabit çalışıyorum 19 yaşımda lan parayı nasıl biriktireyim derdine düşsem şuan iyi bi param vardı ama sanrım bu kadar cok eş,dost edinemezdim...
Para biriktiriceksen en basitini anlatıyım gezmeyi falanda geçtim düğüne cenazeye hastaya gitmiceksin, bu sekilde iyi paran olacak. Sonrasında düğününde, cenazende ,hastalıgında kimseyi yanında bulamayacaksın hatta elindeki parada işini bi seviyeye kadar görsede o bile mutlu etmicek.
para biriktirirken diğer arkadaşların yazdıgı gibi eşini dostunu ihmal etme parayla bulacağın dosttan arkadaşdan hayır gelmez. iyi dostun arkadaşın olursa parayı bi sekilde birlikde bulursunz :)
Serkan tam beni özetlemişsin telefonla yazmak zor diye yazmadım.
19-22 yaslari arasinda siradan bir calisanin aylik kazancini yaklasik 4-5 gunde kazaniyordum ve catir catirda eziyordum . Para hic biriktirmedim ama bir gunde pismanlik duymadim. O kadar guzel seyler yasadimki bugun milyon dolarlar veripte sahip olamayacagim. Yas simdi 33, allaha sukur guzel kazaniyorum, yine harciyorum ama biriktiriyorum. Demem o ki gencliginizi yasayin para belirli bir olgunluga eristikten sonra zaten gelecek .