User Tag List

Sayfa 25/34 İlkİlk ... 152324252627 ... SonSon
635 sonuçtan 457 ile 475 arası

Konu: Gideri çok abartılan araçlar

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Denk değiller diyorum. Ha 1.6 turbo ile 2.0 atmosferik olsa neyse. Şöyle söyleyeyim.Benim olsa yarışmam diyorum. Çünkü aynı hacimde turbonun geçeceği kesin. Güçlerinin denk ya da yakın olması gerekir diyorum. Yoksa yarışamaz diye bir şey yazmadım ben. Mesela vti'ım olsa astra turboyla yarışmam demeye çalışıyorum.İlla turboyla yarışacaksam en azından hacmi benim araçtan düşük olmalı. Tabi bu benim düşüncem. Yoksa isteyen istediğiyle yarışsın.
    Bu mantığa göre 1.3 motordan 238hp alan rx-8'i hangi araçlarla yarıştırmak gerekiyor?
    Bu işler öyle motor hacmiyle olacak şey değil demek istediğim. Zaten herkes gözüne kestirdiğine bileniyor.

Honda konusuna gelirsek bir gerçek var ki kime sorsan arabasının yürürünü anlatırken 'feh typer ile şu kadar boy, feh vti ile kafa burun' diye tabir kullanıyor. Artık bir kült olmuş kabullenilse de kabullenilmese de.

canozgur106 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mantığa göre 1.3 motordan 238hp alan rx-8'i hangi araçlarla yarıştırmak gerekiyor?
    Bu işler öyle motor hacmiyle olacak şey değil demek istediğim. Zaten herkes gözüne kestirdiğine bileniyor.

Honda konusuna gelirsek bir gerçek var ki kime sorsan arabasının yürürünü anlatırken 'feh typer ile şu kadar boy, feh vti ile kafa burun' diye tabir kullanıyor. Artık bir kült olmuş kabullenilse de kabullenilmese de.
    Çok doğru yazmışsın kıstas kabul ediliyor type-r vti insanların arabalarını anlatmalarında..
    ALLAH VAR GAM YOK..

kadioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

O kadar yazdığımdan çıkarılan sonuca bak. O zaman rx8 le 220-250 beygir bir araba yarıştırılması makul diyeyim bari.
    Bir tarafta 280 hp, 300 tork ve 1500 kiloluk bir araba, diğer tarafta 220 beygir 202 tork ve 1350 kiloluk bir araba.Kim geçer? Bence bu iki arabanın drag ya da rolling yapması mantıksız. Çünkü 2 araba geçerse 1. arabanın bir arızası var demektir. Ama 2. araç honda olunca honda sahipleri yada severleri geçeceğini iddia ediyorlar. Ve sabahtan beridir ben olsam diyorum. Çünkü ben arabamın ne kadar gidebildiği hangi arabalarla yürüyebileceğinin bilincindeyim. En hızlı benim arabam, en hızlı benim demiyorum. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Sanki stok evo stok veyron geçer diyormuşum gibi gelmesin size. Madem bu kadar iyi gidiyor bu s2000 typer filan neden önüne gelen turboluyor. Kısacası bu işler hacimle, beslemeyle kısacası teknikle oluyor. Kağıt üstünde bir aracı geçemeyen başka bir araç yoldada geçemez.
    Bütün yorumlarıma gelen bu tepkiler benim söylediğimi destekliyor. Türkiye'de en iddialı araç sahipleri honda sahipleri.
    Nadide şeyler değerlidir.

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim ülkede pist kültürü olsaydı, araç piyasası çok farklı olurdu. Vti zamanında güzeldi, yeni teknolojili araçlar yaşlı vti'ı çok fazla üzüyorlar. Sürücüsüne keyif veren devirli makineler, artık keyifsiz hızlı ve turbolu araçların gerisindeler. Ben bir typer sahibinin ben keyif alıyorum sanane demesini beklerdim. Ama ben hızlıyım diyorlar hala. Ep3 parasına leon tfsi alıp... Neyse
    .

sagi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkesin aracına kimse karışamaz
    35 KU 606- Outlander MT Turbo
    34 ENP 29 - TypeR
    34 VTE 64 - S2000
    34 VG 3670 - Type-R
    10 E 6622 - Civic vti

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kadioglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O kadar yazdığımdan çıkarılan sonuca bak. O zaman rx8 le 220-250 beygir bir araba yarıştırılması makul diyeyim bari.
    Bir tarafta 280 hp, 300 tork ve 1500 kiloluk bir araba, diğer tarafta 220 beygir 202 tork ve 1350 kiloluk bir araba.Kim geçer? Bence bu iki arabanın drag ya da rolling yapması mantıksız. Çünkü 2 araba geçerse 1. arabanın bir arızası var demektir. Ama 2. araç honda olunca honda sahipleri yada severleri geçeceğini iddia ediyorlar. Ve sabahtan beridir ben olsam diyorum. Çünkü ben arabamın ne kadar gidebildiği hangi arabalarla yürüyebileceğinin bilincindeyim. En hızlı benim arabam, en hızlı benim demiyorum. Gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Sanki stok evo stok veyron geçer diyormuşum gibi gelmesin size. Madem bu kadar iyi gidiyor bu s2000 typer filan neden önüne gelen turboluyor. Kısacası bu işler hacimle, beslemeyle kısacası teknikle oluyor. Kağıt üstünde bir aracı geçemeyen başka bir araç yoldada geçemez.
    Bütün yorumlarıma gelen bu tepkiler benim söylediğimi destekliyor. Türkiye'de en iddialı araç sahipleri honda sahipleri.
    Öncelikle neden bu kadar agresifsiniz onu anlayamadım, ben normal bir şekilde yazmıştım yorumumu. Yanlış anlaşıldıysa yazdıklarım affola.

Hızlılık zaten göreceli bir kavram, gözünde büyüten sadece sahipleri. Sizin kendi aracınızı biliyor olmanız karşı tarafın sizden hızlı olup olmadığını söylemez, gidişini görmediğiniz veya herhangi bir kıstasınız olmadığı sürece. Düşünün ki iki kişi var ikisi de kendini hızlı olarak görüyor, buradaki ortak hızlılık noktası neresi? Araçları denemek. İnsanlar araçlarına bir şeyler eklediğinde şu kadar beygir aldım bu kadar tork aldım demekten ziyade kaç boy hızlandığına bakıyor. Ve kimse de kağıt üzerinde kilo/hp oranı yapıp da kaldırmıyor araçlarını.
    Yalan yok, bu gider mevzusunda da Honda grubu başı çekiyor. Ama gti sahipleri de rs sahipleri de pek aşağı kalır yanı yok. Ki işin keyfi burada bana göre.

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tüm bunlar gecmisden gelen aliskanliklarimizdan birazda. Eskiden vti hayal gibi gelirdi, yürürü hizlanisi vs..
    keyfi tadi hala aynı ama teknoloji resmen arabalar arasinda generation gap olusturdu
    Simdi yazilimegzoz 1.6 tdi poloyla vti geçiyoruz.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

DB18a2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Daha bisiklet dışında tekerli araç kullanmayıp scirocco abartılıyo dersen cevap tabii ki bu olur
    Çok abartılır mı bilmem ama trafikdeki araçların %90nını rahatlıkla geçecek güçte
    Yok hala abartlıyo dersen
    https://www.youtube.com/watch?v=jK2IjyBsxmE
    Bak abi cidden şuan benim yazdigimi ya istiyerek boyle bi seye cekiyosun yada makara yapicak bisey ariyosun. Bunda anlamicak ne var ben scirocco gitmiyomu dedim? Yavas mi gidiyo dedim? O onu gecer bu bunu gecer mi dedim? Scirocco her ne kadar hizli olursa olsun benim gozumde cok abartiliyo gidisi bak gitmiyo demiyorum.

Ayrica ilk söyledigin cümlede hic kendimi savunmaya gecmicem aracin gidisinin abartilip abartilmadigini gormek icin sadece surmek gerekmez.

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    T
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüm bunlar gecmisden gelen aliskanliklarimizdan birazda. Eskiden vti hayal gibi gelirdi, yürürü hizlanisi vs..
    keyfi tadi hala aynı ama teknoloji resmen arabalar arasinda generation gap olusturdu

Allah askına beni bi geçin ya yazılımci Polo tdi ile ��

Milletin ne zoruna gidiyormuş bu Vti ��
    Dert olmus herkese

ronay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz yazılım egsozla 200+ hp oluyodunuz vti sizi kesmez typer la deneyin bence ( :
    Otomobil Yakıt Katkıları

Vpracing-torco-prooctane

https://instagram.com/fuelronay

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Huzur dizelde. İddaa yok, gider yok, gerilim yok. 25 sayfadır tartışmaya değermi yav insan yazmaya üşenir. Hondanın sahibi olsa, kanlısı olsa bu kadar kasmaz. Bir hobinin ancak bu kadar b.ku çıkarılabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Subjektif bir konunun bu kadar uzamasının yegane sebebi markacılık sanırım. Aracın giderli oldugunu düşünmek tamamiyle subjektifdir.
    Stok X ile stok Y'yi tartışırsanız objektif olacaktır ki o zamanda çok yoruma açık olmuyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ülkemizde takım tutarken birbirinizi yiyiyosunuz siyasi partiler de durum gene aynı biz neden bunu otomobillerde yapınca neden tuhafınıza gidiyor.

kavga yok gürültü yok medenice konuşuyoruz sıkıntı nerde ?
    Otomobil Yakıt Katkıları

Vpracing-torco-prooctane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MeRtCaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    T

Allah askına beni bi geçin ya yazılımci Polo tdi ile ��

Milletin ne zoruna gidiyormuş bu Vti ��
    Dert olmus herkese
    Milletin zoruna gitmiyor da, vti'n seveni de sevmeyeni var, sevenler sevmeyenlere tahammül edemiyor sadece olay bu.
    Ben gayet vti sever biriyim ayrıca. Aracının spec'leri bilmiyorum ama bir kez daha söylemiştiniz,bir gün denk düşersek deneriz neden olmasın istanbul'a yolunuz düşerse misafirim olun.
    Genel bir anti vti tavır olabilir ama benim tdi,vti geçiyor mesajımın dert olmasıyla vs alakası yok
    Ben feh vti'larla denedim, yazılım egzoz tdi'la geçiyorum, kişisel tecrübemi paylaştım .

Alıntı ronay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siz yazılım egsozla 200+ hp oluyodunuz vti sizi kesmez typer la deneyin bence ( :
    Karıştırıyor olabilir misin ? Degilse eğer Ronay bey
    Böyle bir mesaj yazdığımı gösteren bir post,caps vs bekliyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bir mesaj yazdığımı gösteren bir post,caps vs bekliyorum [/QUOTE]

kızım sana söylüyorum gelinim sen anla ( :

yanlış anlama bendede 1.6 tdi var çok yazılıp çizildi sende biliyosun önce yazılım egsoz deniliyor sonra basınç açmalar vs.
    Otomobil Yakıt Katkıları

Vpracing-torco-prooctane

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onur şu an eski aracım olmadığı için uzatamayacağım sağlık olsun a3 125 hp nin karşılığı 160 lık vti diyelim gönlünüz olsun

En az 200 kg ağır olan a3 18 jant ve 4 kişi olarak , vtec2 yi ayıra ayıra gidiyor.. Buna inanmayanlar Fanatik Lanet Hondacılar oluyor ; şahinden inip civic alan kesim adı konuluyor , Buna inananlar akıllı öyle mi
    -Fırat

Okan.A.A - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onur şu an eski aracım olmadığı için uzatamayacağım sağlık olsun a3 125 hp nin karşılığı 160 lık vti diyelim gönlünüz olsun

En az 200 kg ağır olan a3 18 jant ve 4 kişi olarak , vtec2 yi ayıra ayıra gidiyor.. Buna inanmayanlar Fanatik Lanet Hondacılar oluyor ; şahinden inip civic alan kesim adı konuluyor , Buna inananlar akıllı öyle mi
    Fazla takılmamak lazım 1600 kilo 129 hp lik 5 20 de araya 100 lerce kim kardashian poposu sokuyomus .s.s

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yanlış anlama bendede 1.6 tdi var çok yazılıp çizildi sende biliyosun önce yazılım egsoz deniliyor sonra basınç açmalar vs.[/QUOTE]

basınç açma derken ? Yazılım niye yapılıyor, o güçler nasıl çıkıyor peki sence ?
    Basınç açmadan yazılım mı olur ? Başka insanlar için lehte ya da alehte bir yorum yapamam ama benim aracım yazılım,egzoz. Basınc ım da stock turbonun limitleri dahilinde, herkesin bildigi rakamlar. Yalan dolan tıraş vs yok.
    Emülatör yok, intercooler yok,box bile takmıyorum var oldugu halde.

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

yanlış anlama bendede 1.6 tdi var çok yazılıp çizildi sende biliyosun önce yazılım egsoz deniliyor sonra basınç açmalar vs.[/QUOTE]

ben yazdığım için üzerime alınıyorum. yazılım yapılma mantığını biliyorsan konuşalım. bilmiyorsan boşa tartışmaya girmeyelim derim. yazılım yaptıktan sonra ekstra basınç açmak gibi bi olay var gibi mi düşünüyorsunuz. dizel araca yazılım yapılırken hangi parametlerere müdahale ediliyor bi söyler misin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)