Abi gercekten oyle ya hafta sonu butun kafeler full, kafaya porsche ler mustangler cekilmis herkes gayet mutlu gozukuyo .Insallah daha cok kazanirlar ama kime sorarsan sor para yok , isler durgun ...
Printable View
bence sizin takıldığınız mekanlarda problem var. ülkeni nüfusu 80m+,
eğer gerçekten parasızları görmek isterseniz çok mekan var ama maalesef büyük şehirlerde nüfus çok fazla olunca bunların bi kaç yüz bini bile lüks yaşasa tüm şehir zengin miş gibi görünüyor.
fakiri kafelerde orda burda göremezsin, onlar evden işe, işten eve.
Gelir dağılımındaki adaletsizlik sosyal yapı ve ekonomi için büyük bir problem. Lüks araç satışlarındaki patlama sorun olmadığı anlamına gelmiyor yani :)
Bence şuan iş yok desek de yalan var desek de belirsizliğin içinde yaşıyoruz ama k.kartı denen birşey olmasa millet birbirini keser
Gayrimenkul işiyle ugraısyorum ben hisse toplayıp tam tapuya dönüp yer satıyorum. İstanbul kocaeli balıkesir çanakkale calısıyorum. istanbul kocaeli işler neredeyse 0 a yakın balıkesir canakkale ucuz diye yer satılıyor yoksa piyasa bizim işlerde baya bozuk
İş var para yok.. Tahsilatta büyük sıkıntı var.
Onca yıldır esnaflığın içindeyiz sorduğumuz zaman daha bir kişinin ağzından işler çok iyi çok şükür diyeni duymadık. Nazar değmesin diyemi yapıyorlar yada para istemesinler diyemi bilmiyorum ama Panameraya binen adamda Partnere binen adamda sıkıntı var diyor.
İşler kesat
Aktar dönder evir çevir yapıyoruz
Battık bittik
Sıcak para sıkıntısı var
İşler dönmüyor
Alacakları toplayamıyoruz
Piyasa bitik
Kriz var
vs vs vs
Bunları o kadar çok insan o kadar çok ortamda söylüyorki piyasada psikolojik olarak yerleşik bir hal alıyor bitiklik. Gerçek anlamda sıkıntıda olana lafım yok ama herkesin doğru söylediğine inanmıyorum ben. Yalana ihtiyaç gerek yok biz yılbaşından önce 3 tane güzel iş bağladık BMWye yöneldik başka forumda söylemiştim araç arıyoruz kiralama yada satın alma arefesindeyiz diye. Bunu öldük diyerek dramatize etmenin anlamı yokki. Hiç iyi birşey söyleyemiyorsan çok şükür yuvarlanıp gidiyoruz de lan Yunanistanmısınız anasını satıyım herkes batak. Özellikle son iki yıldır sıkıntı var doğrudur ama herkeste değil.
İşleri çok bozuk adam zaten ağlamayıp ''çok şükür çorba kaynıyor..'' diyor..Geri kalanlar inandırıcı değil..
Valla piyasa şu an karışık. 1hafta iş yok oturuyoruz,1 gün iş var yemeğe vakit bulamıyoruz. Herkes sözleşip geliyor sanki..
Devlet her şekilde yakamızda,vergiye zam,sigortaya zam,muhasebesi zam,aldığımız/sattığımız parçaya zam.. yani müşteriye "abi zam geldi"dediğimde suçu bende buluyor :)
Şükür evimize bi şekilde ekmek getiriyoruz ama bizden daha kötü durumda olanlar var. Allah yardımcıları olsun hepsinin
İstanbula her gittigimde yeni bir gökdelen görüyorum ve hepsi bir sonraki gelişimde dolmuş oluyor. Keza şu internetten 2+1'i 450.000tl den başlayan lansman fiyatlarıyla diye sunulan evler varya, heh işte onlar bile doluyor.
Piyasa durgun iş yok deniyor ama ben anlamıyorum son kasa 5 serisinde millet hınçla alıyor. Bunu kim alıyor F10unu satan alıyor biliyorum ama F10'larda piyasada. Onu E60cılar alsa tofaşı satıp kredi çeken adamda E39a biniyor. Bi şekilde yatan araçta yok ha bire araç sayısı artıyor.
Anlamıyorum millet yok diyorda, var olanları hep görüyorsak yok olanlar nerede... Milletin 4te 3ünde var heralde hep onlarımı görüyoruz anlamadım ki
2015 yılından itibaren sıkıntısız geçen ay olmadı desem yeridir bu yıl zirve yaptı iş aslında bir şekilde var ama satış yok kimse de para yok.
Önceki yıllara göre Aralık ayı iyiydi 2017 de. Ama Ocak ve Şubat 2018 resmen sıfır. Küçük esnafa iş yok. Büyük firmaların bile tırlarının hepsi çalışmıyor ki dışarıya, bize iş paslasın. 2 aya yakındır bizim araba yatıyor. Haftada 1-2 iş anca çıkıyor. Son 7-8 ayın en kötü zamanlarındayız şuan sektör olarak. Zaten tahsilat ayrı mesele, herkesin söylediği gibi ödemeler hep geç. Allah yardımcımız olsun.
Bizim hayatta basari kistasimiz araba ev gece hayati seklinde maalesef o nedenle isin icinde olmayanlar f10 range alindiginda mekanlar doldugunda ekonominin kotu olduguna inanmak istemiyor... oysa ki bir sekilde isletme ceviren icin bunlar zor degil ki, cogu kredi ile alinir isin avansi ile alinir bazen kiralanir... firmanin 10 milyon kredi borcu vardir gider 1 milyonunu range alir, sorarsan isler kotu der ne diyecek?
Ekonominin iyi olmasi demek piyasada para olmasi demek, ihracat yapmak demek, yurtdisinda sube demek, global projelerin icinde olmak demek, kabzimalin koyluden 10 kurusa aldigi meyveyi Ankarada 3 liraya satmasiyla alinan F10 ekonominin iyi oldugunu degil, belli bir azinligin cogunlugu somurdugunu gosterir..
Sokaktakı range ve panameraların cogu kredili ;) o görülen evlerde ya ipotekli yada 240 ay vadeli alınmış evler.Ama artık milletin diline dolanmış para yok.Allaha şükür diyebilmeli. bizim millette oda yok. Çorba kaynıyor deyip geçmeli. Ghibli06 doğru demiş olay mekan arabaya göre kıstas edilmemeli. Cebine 100-200 koyan gece hayatına cıkıyor sabaha simit çay yapıyor.Neler gördük valeye verecek parası olmayıp arabayı yan sokaga bırakıp mekana gelenlerde bunu ezmek için söylemiyorum.Kriz gece hayatı yada araba ile ölcülmemeli.
Son iki senedir işler hiç iyi değil müşteri konusunda sıkıntı yok allaha şükür her geçen gün yeni bir müşteri kazanıyoruz ancak ödeme almak oldukça sıkıntı. İş yaptığım büyük bir firmalardan bile ödeme alamıyorum koskoca firma 2 aydır 300 liralık faturasını ödeyemiyor rezillik resmen ne zaman gitsem patron için bir bahne söylüyorlar. Aynı şekilde bir banka ile çalışıyoruz faturanın ertesi günü tutar hesaba yatardı 4 gün sonra alabildim onuda gerçekten durumlar kötü. Bulunduğumuz yerde iş yapabilen kalmadı gibi bir şey tüm esnaf artık oturup tavla oynuyor. Ancak yüksekte torpili olanlar ihaleden ihaleye koşturuyor........
Edit geri gelse lüks arabayı ekonomi ile kıstas yapmak çok saçma cebinde 30 bini olan bir adam bile rahatlıkla f30 f10 binebiliyor artık bu devirde artık galeriler senetle araba satmaya başladı bir sürü finans kuruluşu kuruldu bankalar haricinde. Eskidendi o bmw mercedes kullananların zengin olduğu dönemler.