Konut tarafında doygunluk olamaz cunku alttan surekli yeni nufus gelmekte.Balon proje satmayan proje ev illaki vardir fakat konut sektörünü asil yavaslatan doviz dalgalanmasi ve faizler .Konut kredilerinin 400 500 bine kadar etki edecegini bunun üstünde ev alanin birikimiyle aldigini dusunuyorum.yada cok kucuk miktar kredi kullarak
Fiyatla ilgili birsey demeyim pahaliydi ucuzdu fakat su an faizler 10 ve alti olsa divizde duz zeminde ilerlese insanlar tekrat konuta yonelirler faizler cazip geldigi icin para dolasima girmiyor
Belediye secimleri var onumuzde
0.98 i ev alacaklar için mi çıkardılar sanıyorsunuzDevlet , satış yapamayıp tıkanan müteahhitler için indirdi faizleri. Krediler çekildi o mevzu kapandı.
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
0.99 tam bir dümen. Nasıl mı?
Öncelikle benim oturduğum evi alamıyorsun.
Yada mahalledeki 4 katlı müstakil apt danda 0.99 krediyleev alamıyorsun
0.99 la ancak anlaşmalı olunan (ağaoğlu vb) firmalardan alabiliyorsun. Onlarda bu dönemde eldeki stokları eritmeye yöneldi. Satılan satılır satılmayanı düzgün personellere satılıp 0.99 la ticari kredi kullanmak için yapıyorlar.
Haaa ben bunu nerden mi biliyorum. Arkadasın evini 0.99 la almak istedim. Arkadaşın evinden gelen paraylada enparada mevduata yatırcaktık. %16,50 veriyor banka. Yani aylık bankadan gelen paraya az ekleyip taksit ödeyecektik.
Kastamonuda 0.98 le 20 yaşında daire aldım. Şubeyle alakalı müdür hatta babamı istanbulda dairesi olan vs vs adamı kabul etmeyip köydemi amcamı kabul etti.
Tek bir kredi başvurusu üzerinden nasıl bu kadar genelleme yapıyorsunuz hayret ediyorum. Kamu bankalarından biri çatır çatır kredi sattı 0.98'le. Eksperler iş yetiştiremedi. Alan şahıslar da senin benim gibi normal vatandaş.
Yanlış değil tamamen doğru. Sadece ben belki 10 farklı kişi adına başvuru yaptım, aylık belgelenebilir geliri 17 bin TL olanı da vardı aralarında. Sadece 1 kişiye 300.000 TL çıktı, ondada 150.000 TL hesapta güvence gördükten sonra kredi kullandırıldı.
Kredi dağıtıldığı falan hikaye yani.
Bu arada geçtiğimiz 1-2 ay içinde dsi ve tarım bakanlığından devam eden işlerimiz için, yeterli ödenek olmadığı için 2. bir talimata kadar işleri durdurmamız gerektiği, ödenek alamayacağımızı bildiren yazılar geldi.
O zaman biz burada olmayan evleri hayali şahıslar için değerledik. Hepsi aslında yoktu.
Böyle kampanyalarda elbet işi sıkı tutacak banka. Karnesinde sıkıntı vardır vermez, fi tarihinde ödeme düzensizliği bulur vermez, evin yasal değeri beyan edilenden çok düşüktür hiç vermez.
Krediler gayet dağıtıldı arkadaşlar. Kanlı canlı insanlar kullandı hem de.
süper işlerimiz bursa esnafı olarak parayı koycak yer bulamyoruz yeri olan varsa söylesin verebiliriz bi kısmını![]()
SM PERFORMANCE
Iller bankasinin ana yuklenicisinde calismistim. Sgk kaydim da ve calisan listesinde muhendis olarak ismim geciyor. Iller bankasi hak edis icin firmayi oyaladigindan dolayi hak edisi cekememisti , bu zamana kadar cekmistir. Ayrica iceride verilmis olan teminati da mevcut. Kontrollerden hiçbiri biz bunlara hakedis oduyoruz bu adamin maasi ödendi mi dedigini zannetmiyorum. Cunku odenmedi. Hatta iller bankasinin diger bolge mudurlugunde de baska bir proje icin calistim. Oradan da alacagim var. Bunu yazi olarak belirttigimde odenmis sgk kayidimi gonderdiler. Biraksan sigorta yapmadan calistaracaklar yani. Resmi yazi olarak belirttigim sey bana iller bankasinin kurumundan geldi. Imzali, kaseli. Maasinizin odenmedigini ispatlayin , odemenizi yapalim diye. Ben de firmanin bana verdigi banka hesap para girislerini bankadan imzali olarak gönderdim , 3ay oldu , ses yok. Ariyorum kontrolleri telefonlarina bakmiyorlar.
Davetiyeli işler harici hakedişler biraz sorunlu bizim olmasa da çevre esnaflarda %30 ancak alıyorlar
Ihale şartnamelerine dikkat etmek lazım
konuşulan paralara bak milyon dolarlar bin tl ler flan ben bir çok sektör yaptım şimdi az çalışıp karnımı doyuracağım bir sektörü seçtim boyasız hasar onarım işi yapıyorum günde 2 araç yapıp 500 tl mi alıyorum haydi eyvallah![]()
Kredi olayinin tamamen kullanılan banka ve kredi veren danışmanlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Zira bana bir türlü israrla kredi vermeyen danışman, üstelik prosedür gereği asla alamazsın bizden ayağı yapiyordu, buna rağmen aynı bankanın başka bir temsilcisi sorgusuz sualsiz çıkardı krediyi. Biraz insiyatif var sanirim. Bankacı arkadaşlar daha iyi bilecektir ama gördüğüm bu şekilde.
doygunluktan kastım birey sayısı daire sayısı oranı değildi. son birkaç yılda fiyatlar çok ciddi artış göstermişken alım gücündeki artış buna paralel gitmedi. dolayısı ile atıyorum 300 bin olan daireyi 4-5 yıl öncesi alabilecek insan sayısı ile günümüzde 500bin olan aynı niteliklerdeki daireyi alabilecek insan sayısı bir değil. artık dairelerin yatırımlık olarak satışını çok mümkün görmediğim için fiyatların eski hızı ile artış gösteremeyeceğini öngörüyorum. hatta ülkedeki mevcut ekonomik durumu düşününce borçla yatırımlık alanların ve müteahhitlerin karlarından zarar eder pozisyona geçebileceklerini düşünüyorum.
aslında ev fiyatları düştü. ben evimi aldığımda 125bin tl idi. dolar olarak 62,500 usd
şuanda 200-220 arası aynı yerde evler yani 45bin USD. hadi ben aç gözlüyüm 250bin istesem 53bin usd..
bize ne abi biz usd kullanmıyoz kiii diyenlere selamlar
usd kullanmıyoruz da elin gavuruda hiç birşeyi tl ile vermiyor işte. hafriyatçısı mazotu öpücükle veya 5 sene önceki fiyatla almıyor. maalesef anlatamayız derdimizi. mahalle değerlendi sanıyor bizim orda kamiller. 65e aldığı eve 50k usdye satamıyor şuan ooo ben 50 bin tl kardayım diyor kamiller. 50bine 2 sene sonra tofaş alacak anca haberleri yok.
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)