bı dunya ulke varken afganıstan ne ya otur oturdugun yerde :D
Printable View
bı dunya ulke varken afganıstan ne ya otur oturdugun yerde :D
afganistan geleceğin parlayan yıldızı olucak o bir gerçek.. abd nin bu kadar üstünde durmasının sebebi tarıma açık bakire henüz daha lastik orak değmemiş ilaç görmemiş a kalite toprağın olması.. gelecek enerji dğeil gıda kaynaklı savaşlar olucak su yemek içmek.. tarım alanları gelişmiş ülkelerde hızla azalıyor köylülerde şehirlere büyük metropollere göç ediyor.. çininde en büyük sıkıntısı bu.. kısaca belki şimdi değil ama 50 yıl sonra biz göremesekde oralar değerlenicek.. ama bunun konuyla ilgisi yok tabi sen genede gitme :)
arkadaşlar etin açıkta bekletilme nedeni fazla tüketimden dolayı yumuşamasını yani çürümesini sağlamaktır. Normalde bizde buzdolabında uzun süre bekletilir zaten sürüm az olduğu için bozulmasın diye buzdolabı gerekir ama etin ucuz olduğu yerlerde sürümde çok olduğu için etin çabuk çürüyüp yumuşaması ve yenebilmesi için dışarıda bekletilir. 98 yılında Gaziantepte de aynı şekildeydi.
Afganistana yerleşme konusuna gelince her yerin kendine ait bir yaşam tarzı var. Ben de Cidde de yaşadım. İlk gitmeden önce olm manyak mısın Suudi de ne yapacaksın orada yaşanır mı dediler. Olsun gidecem dedim ve hiç pişman değilim. Alkolde vardı diğer şeylerde. Hala özlüyorum. Çok kazanıp az çalışıosun o tip yerlerde.
2010 da bende 2 ay kaldım,bastion ve Kabil'de ,yollarda rahat gezen sadece Türklerdir ,işim bir an önce bitsinde eve döneyim diye dua ediyodum
artık türklerede pek sıcak bakmıyorlar diye biliyorum bizim konsolosluğuorda bombalamamışlarmıydı hatta bir koruma görevlisi polis memurumuz galiba şehit olmuşdu..
o başka tarım bilinçli yaptırmıyorlar. uyuşturuca dünya lideri falan ama el değmemiş insanın bile ayağının değmediği bakir toprakları var.. ve dünyadaki doğanın yarattığı tek doğal buğday türü burda bulundu.. normalde dünyada yenilen buğdayların hepsinin genetiği oynanmışdır 8 kromozonludur orjinal ise yani atalarımız zamanındaki buğday yanlış hatırlamıyorsam 4 kromozonlu afganistanda doğanın kendi yarattığı buğday buldular.. yani oralarda amaçlar planlar çok evrensel büyük ülkeler basit üç beş kurşluk hesapların peşine düşmez..
rusya moğolositana elletmiyor oradada el değmemiş bakire insanın ayağının değmediği topraklar var.. bu tarafdada afganistan var.. ilaç yemiş toprak adam olmuyor zehirli bir nevi bilim adamları bunu çok geç anladı yada ancak diyebildi ama iş işden geçdi avrupa amerikada ilaçlanmamış kirlenmemiş toprak kalmadı temizlenmesi arınmasıda yıllar sürüyor afganistan bu konuda el değmemiş bir bakire..
Askerliğimi barış gucu olarak yaptım, hiç gerek yok gitme. Canlı bombanın nerede patlıyacağını bilen yok, pis, havası basık, insanlar çok garip. Bu arada o etler temiz duruyor yani daha pislerinide gördüm..
Kardeş Ankaradaymışsın, özel harekat şube müdürlüğüne git, kabilde çalışmış abilerim varmış burada, bilgi almaya geldim de, sana anlatsınlar. :)