User Tag List

Sayfa 6/16 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
303 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Askerini ölüme terk edenler.

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asker yalnız kaldıdan başlamış osmanlının topluğundan çıkılmış

Bize düşmana gerek yokki ,bende dahil biz zaten birbirimizi en güzel şekilde yer hiçbir işe de yaramadan öyle bir hayat yaşar gideriz işte

Sabancı üniversitesinden bir finans profesörünün sevdiğim bir sözü vardı şunun gibi birşey idi :

bencil olun yalnızca siz önemlisiniz

siz kendinizi kurtarın zaten memleket kurtulur diye

benim anladığım bundan;işinize bakın işinizi iyi yapın kendinizi kurtarın herkes sen gibi kendini kurtarsa memleket zaten kurtulur

ama yani memlekette siyaseti meslek edinmiş ciddi bir kesim var

adamın geçimi bu

en büyük hedefi de vekil olup ömür boyu yüksek emekliyi yakalamak öncesinde de vekillik sırasında yiyebileceği rüşveti yemek

mesela keşke şu vekillere maaş kalksa sonra seçildikleri andan itibaren tüm 1. derecen akrabaları ve kendilerinin hesap hareketleri incelemeye alınmaya başlasa vs

eminim vekilliğe aday adam kalmaz valla

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu videonun amacı şu arkadaşlar. Tayyip çıkıp orada pkk ile çatışılıyor dediği anda HDP panik yapıyor PKK savaşıyor diye. Ama elde edilen bilgilerden PKKnın orada askerlerle savaşmadığı ortaya çıkıyor. Bunun üzerine HDPliler olayın geçtiği yere gidiyorlar ve yaralı askerleri görüyorlar. Yani HDP ve PKK kendilerinin savaşmadığını göstermek atılan iftirayı ortadan kaldırmak için video çekiyorlar.
    peki hdpliler yaralı askere yardım ediyorda askeri kim vurmuş o zaman düzmece yani o zaman zaten videoda komutanda bişeyden haberi yokmuş gibi bizde emirleri uyguluyoruz diyor birisi onlara talimat vermiş çok yazık türk askeri türk milleti nelerle uğrasio yazık...
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Askeri kim vurmuş? Kim vurduya gidecek ortam var.. Kendi toprağına füze atıp, askerlerini öldürecek bir yönetim varken katili dışarılarda aramamak gerek..

Kurgulanmış, oynanıyor.. Biz de seyrediyoruz..

lethaldoze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu Osman paşa meclise bi girse... tanınacak iyice ve ben çok ümitliyim....

mert_can 41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Anıl E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Savcının ölümü ile ilgili doğru düzgün halkı bilgilendirmeyen ve saklayarak haber yapan adamlardan ne bekliyorsun . Savcıyı'da o iki genç öldürmedi bence .
    Benle aynı düşünen biri daha varmış.

Bu arada eskiyi tarihte bırakmak varken bir kaç kişi o tarihi tugralar falan yapıştırarak günümüze getirmeye çalışıyosa buna gerici zihniyet denir ne tartışırsanız tartışın her zaman onlar haklıdır .
    Alıntı MBALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..

Ahmetfikri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gabarda bagokta cudide eruhta sırnak hakkari kırsalında olsa tamam bi nebze insanı KANDIRIRSINIZ ama ağrı diyadin nedir yahu

iktidarda büyük telaş var chpnin oyları her seçim yükselmesi merkez sağın mhpye yönelmesi sol sosyalist kesimin hdpde birleşmesi yeni yeni senaryolar üretmeye zorluyor ve cemaatle olan ayrılık artık akılcı senaryo üretmeyide zorlaştırıyor son 1 yılda sayısız örnekleri var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler ilk önce Türk müsünüz yoksa Osmanlı mı ona karar verin. Çünkü Türk demek Osmanlı demek değil. Osmanlı birçok birlikten kurulmuş bir imparatorluk. İçerisinde Arapta ve Çerkezde var Türkte var. ..
    Abiye katılıyorum tamamıyla.

Ayrıca Çin'in 3 te 1 inin Türk olma ihtimali var desem ?

Okuduğum bölümün kuruluş amacı Çin kaynaklarında Türk tarihini araştırmak. Okuduğumda oldukça şaşırmıştım.
    Coğrafya kaderdir

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osmanlı senin okulda okuduğun düzmece bilgilerden oluşmuyor. Bununla alakalı dünya kadar derlenmiş kitap var. Okulda okuduğun savaşlar zaferlerle alakalı dünya kadar bilgi farklı farklı kaynaklarda hep farklı şekilde anlatılırken yani şüpheliyken benim okuduğum öğrendiğim şeyler tek bir noktadan öğrenilen bilgiler değil ve birbirini destekleyici bilgiler. Yani benim önüme okulda al bunu oku bana özetini çıkar demedi uluslararası ilişkiler okurken hocalarım. Bana şu şu seneler arasında şurada şununla alakalı neler olmuş özetle. Tek noktadan yazarsan da bırakırım dendi. Mensur Akgün sayesinde tarih okumaktan nefret eden orta okul lisede tarihten sürekli ite kaka geçen ben mühendisken üstüne hadi askere gitmiim daha yaş genç bi de uluslararası ilişkiler okurum yaw kolay bitiririm diye girip Türk ve Osmanlı tarihini sevene okuyan bir adam oldum. Her ders hazırlanırken farklı farklı kitaplardan ortaya karışık bir tez sunarak hazırlanıp derste adamla tartışıodum.
    Bu konular üzerinde onlarca proflar doçentler uzmanlar bilmem neler yıllardır buldukları kaynaklar üzerinden tartışırken , sizin ben uluslararası ilişkiler okurken çok araştırdım hocamlada tartıştım aradım taradım ve ben tamamım demeniz beni şaşırttı Bende bu konularda çok meraklı biriyim ve araştırmalarımı okul kitaplarından yapmadığımı bilin. Siz ne kadar kaynak sunarsınız bende o kadar kaynak sunabilirim.Sonra o kaynak yalan bu kaynak doğru falan filan diye tartışma açılır.Zaten tarihte kaynakların doğruluğu her zaman tartışma konusu olur bunu sizde bilirsiniz. Ben sadece böyle bir konuda osmanlının açılmasını doğru bulmadım. Ortaya biri bu konuda olmaması gereken alakasız birşey atıyor başkalarıda devamını getiriyor bir anda konu bambaşka yerlere gidiyor. Konunun gidişatını değiştirmek yerine osmanlıyı kendine dert edinen veya bu konuda insanları bilgilendirmek isteyenler açsın bir konu ordan devam edilsin bence çok basit birşey bu.Ne zaman hükümetin yediği bir haltla ilgili konu açılsa 2-3 sayfa sonra o ***** foto,doblo,osmanlı tuğrası ve osmanlı muhabbeti baş gösteriyor asıl konu unutuluyor.Hani diyoruz ya başımızdaki hükümdar çok güzel halkı uyutuyor ve gündemi değiştirebiliyor diye bunu yapmasada o gündem hep değişiyor zaten.Bakınız içinde bulunduğumuz konu
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    237 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zorbey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abiye katılıyorum tamamıyla.

Ayrıca Çin'in 3 te 1 inin Türk olma ihtimali var desem ?

Okuduğum bölümün kuruluş amacı Çin kaynaklarında Türk tarihini araştırmak. Okuduğumda oldukça şaşırmıştım.
    Çinden ayrı dünyada milyarlarca Türk soyundan insan yaşamakta. En eski adet ve gelenekleriyle yaşayan şamanizme inanan Türk kabileleri var.

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sektir edin bence aynı konuları başa sarıyoruz osmanlı mosmanlı.

Bence bizi çok bomba günler bekliyor seçim öncesi ve sonrası . Çok büyük olaylar olacak klasik iktidar hamleleri ve inananlar her zaman oyunu kullanacak. Bir caps vardı "merak etmeyin ben şimdi Allah diyeceğim inanacaklar ." Her şeyi özetliyor aslında .

Tek dileğim ülke daha fazla boka sarmadan birinin ya da birilerinin müdahale etmesi. Seçimle bunların gideceğine kimse inanmıyordur herhalde değil mi ?
    imzasız..

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı ErkanCanS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konular üzerinde onlarca proflar doçentler uzmanlar bilmem neler yıllardır buldukları kaynaklar üzerinden tartışırken , sizin ben uluslararası ilişkiler okurken çok araştırdım hocamlada tartıştım aradım taradım ve ben tamamım demeniz beni şaşırttı Bende bu konularda çok meraklı biriyim ve araştırmalarımı okul kitaplarından yapmadığımı bilin. Siz ne kadar kaynak sunarsınız bende o kadar kaynak sunabilirim.Sonra o kaynak yalan bu kaynak doğru falan filan diye tartışma açılır.Zaten tarihte kaynakların doğruluğu her zaman tartışma konusu olur bunu sizde bilirsiniz. Ben sadece böyle bir konuda osmanlının açılmasını doğru bulmadım. Ortaya biri bu konuda olmaması gereken alakasız birşey atıyor başkalarıda devamını getiriyor bir anda konu bambaşka yerlere gidiyor. Konunun gidişatını değiştirmek yerine osmanlıyı kendine dert edinen veya bu konuda insanları bilgilendirmek isteyenler açsın bir konu ordan devam edilsin bence çok basit birşey bu.Ne zaman hükümetin yediği bir haltla ilgili konu açılsa 2-3 sayfa sonra o ***** foto,doblo,osmanlı tuğrası ve osmanlı muhabbeti baş gösteriyor asıl konu unutuluyor.Hani diyoruz ya başımızdaki hükümdar çok güzel halkı uyutuyor ve gündemi değiştirebiliyor diye bunu yapmasada o gündem hep değişiyor zaten.Bakınız içinde bulunduğumuz konu
    Osmanliya Doblo'ya aslinda neden geliyor biliyor musun ?

Bizim insanimiz kraldan cok kralcidir.Bak etrafina hizli araba yapanin dostu coktur.Herkes onu taniyorum bunu taniyorum der.Arabayi satani,bu isleri birakani sokakta gorseler tanimazlar.

Osmanli'da boyledir hala bu yuzden takilirim bu konuya.Insanlar tarih okumaz,ogrenmez,arastirmaz.Üç beş kişi çıkar anlatır kafasına göre.Osmanli zamaninda her yeri almis,asmis,kesmis tabii bunu ilkokul siralarinda duyan insanimiz aoouuuu superiz lan biz diyerekten kapilir bir omur boyu boyle devam eder.Halbuki kazanılan toprak sadece güçlü yapmaz bir devleti.

Bir ailenin sahip oldugu topraklardan kendine pay cikarmaya calismak,ayni rollingte hizli olan arabaya bizim araba yeaaaaa diye ortaklık biçen adamdan bir farki yoktur.Gucu sahiplenmek ve ezikligi bastirmaktir.

Suan insanlara sunulan sey de budur.Osmanli torunuyuz bakin super olucaz boyle olucaz diyerek bu eziklik uzerinden prim yapmaktir.

Asip kesmekle bir yere gelemezsin,bilim lazim,teknoloji lazim,VIZYON LAZIM.Atip tutmakla olmaz muhendis olmak lazim.Calismak lazim.Sagdan soldan kendi adamini alip saga sola koyarak degil.Bu her zaman boyleydi son dönemlerin siyasi değerlendirmesi olarak degil.Bunu avrupa yaptı biz hala yapamadık 200 senedir.

Dolar 2.67 bu arada...

Neler oluyor ve dönüyor kim bilir.

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Osmanliya Doblo'ya aslinda neden geliyor biliyor musun ?

Bizim insanimiz kraldan cok kralcidir.Bak etrafina hizli araba yapanin dostu coktur.Herkes onu taniyorum bunu taniyorum der.Arabayi satani,bu isleri birakani sokakta gorseler tanimazlar.

Osmanli'da boyledir hala bu yuzden takilirim bu konuya.Insanlar tarih okumaz,ogrenmez,arastirmaz.Üç beş kişi çıkar anlatır kafasına göre.Osmanli zamaninda her yeri almis,asmis,kesmis tabii bunu ilkokul siralarinda duyan insanimiz aoouuuu superiz lan biz diyerekten kapilir bir omur boyu boyle devam eder.Halbuki kazanılan toprak sadece güçlü yapmaz bir devleti.

Bir ailenin sahip oldugu topraklardan kendine pay cikarmaya calismak,ayni rollingte hizli olan arabaya bizim araba yeaaaaa diye ortaklık biçen adamdan bir farki yoktur.Gucu sahiplenmek ve ezikligi bastirmaktir.

Suan insanlara sunulan sey de budur.Osmanli torunuyuz bakin super olucaz boyle olucaz diyerek bu eziklik uzerinden prim yapmaktir.

Asip kesmekle bir yere gelemezsin,bilim lazim,teknoloji lazim,VIZYON LAZIM.Atip tutmakla olmaz muhendis olmak lazim.Calismak lazim.Sagdan soldan kendi adamini alip saga sola koyarak degil.Bu her zaman boyleydi son dönemlerin siyasi değerlendirmesi olarak degil.Bunu avrupa yaptı biz hala yapamadık 200 senedir.

Dolar 2.67 bu arada...

Neler oluyor ve dönüyor kim bilir.
    Ağrıda askerlerle pkklılar çatışma yaşadı.Acaba bilinçli mi yapıldı.Hükümet kendi propagandasını yapmak için böyle oyun mu oynadı. Olay sonrasının videosu. Bu olayda HDPnin payı ne falan filan konuşuluyor. İnsanlar birşeyler yazıp çiziyor değerlendirme yapıyor.Sonra hoooop Osmanlıda oğlancılık vardı şok şok şok ! Osmanlıda kralcılık vardı .Osmanlı yakıp yıktı hep.Osmanlı torunu değiliz onlar bir aileydi bizi sindirdiler yönettiler. Ya tamam belki doğruda olabilir ama bu konudaki yeri ne bunun. Açın bir osmanlı konusu yazalım çizelim herkes içini boşaltsın bi rahata erelim hep beraber Demek istediğim şu ; Osmanlı konusunda bazı şeylere tutulmuş olabilirsiniz zaten herkes bişeylere birilerine bilenmiş bu ülkede ama böyle yaparak asıl konuşulması gerekenler es geçiliyor. Ben mesela merak ediyorum bu işi devlet tezgahladıysa pkklı nasıl ölüyor.Pkk ile beraber hareket ettiyse devlet , pkk hdp nin barajı geçmesini istemiyor mu ? Hdp barajı geçemezse pkk nasıl davranacak ? Silah bırakmazsa devlet nasıl tavır izler ? Çözüm süreci dedikleri şey nasıl olur ? Bu konuda bir tartışma ortamı dönse fena mı olurdu. 108 tane mesaj var burda sizin söylediklerinizle kim koşa koşa tarih kitaplarına saldırcak veya mühendislik için ygs lys kitabı kovalayacak. O doblolulardan bahsederken kimleri hedef aldığınızı biliyoruzda burası akturkey mi sanki.Hiç değilse hedef kitlenizde olmayan ama bir şekilde ecdadına laf edilmesini sevmeyen insanların kalbini kırmayın.Çok zor bişey değil heralde bu. Bu arada dolar aldı başını gitti zaten.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

FK.Sub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seçim sonrasında olaylar bizi bekler..Anıl e yazdığın yazılarla seni takdir ediyorum aynı düşüncede olduğumuzdandır belkide içi temiz olan nadir insanlardansın.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Osmanoğulları keyfinden gitti haklısınız... Aşağıda bir kaç örnek var vakit ayıyırsanız izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=aWKQzUkWgCo

https://www.youtube.com/watch?v=KPU6abuh2-0
    tarih böyle okunmaz, araştırılmaz, öğrenilmez. alıntı yaptığım mesajın bir kaç üstündeki mesajınızda tarih bilmediğinizi çok güzel ortaya koymuşsunuz.
    rusyada devrim olduğunda ne yaptılar biliyor musun? çarın çoluk çocuk demeden sülalesini kuruttular. bizim Atamız o kadar büyük adam ki osmanlının artıklarının başımıza bela olabileceğini bile bile yurtdışına sürdü. Yoksa o dönemde vardı çarın başına gelenleri burada Osmanlı'nın kalan hanedanına uygulayacak. Al şimdi kalan hanedan mensupları şu ada bizim bu arazi bizim geri verilsin diye ötmeye başladı. Bir tanesi de çıkmış padişahçılık oynuyor. şu an bile tehlikeler bu ülke için. Hepsinin kökünün kazınmadığına şükredeceğiniz yerde gelmişsiniz sürüldü diye ağlıyorsunuz. hanedandan biri gelip var olan malına mülküne zamanında benimdi vereceksin bana dese arabanı falan istese en başta sizin gibi neo-osmanlıcılar Osmanlı düşmanı olur. sizin gibiler yüzünden tarihi bilmeyen sözde okumuş kesim ise bumerang etkisiyle Osmanlı düşmanı oluyor. aferin böyle devam
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Osmanlıyı geçin artık..
    Şu en büyük gerçek bu ülkede kimse terörün bitmesini istemiyor. O yüzden yeni bir kurtarıcının gelmesini bekleyeceğiz.
    Eğer ülkeni kurtaracak bir lider beklemekteysen, ben size hiç bir şey öğretememişim demektir... M.K.Atatürk..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

ScarpRex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osmanlı torunları Osmanoğulları, Osmanlı halkı yani çiftçisi, askeri, kölesi Osmanlı torunu mu oluyor ? Geçmişe saygı duymak eyvallah, fakat geçmişte kaldığı gerçeğini değiştirmiyor.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    O tren fotosundan sonra bu osmanlının taaa @mk tüh be

Kusacam sabah sabah top herifler ulan nasıl adamlar yönetmiş bu ülkeyi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sirnak yaslitepe us bolgesinde askerlik yaptim....

12 saat sabit gece nobeti
    yemek yok
    su yok
    yatacak yer yok
    tv yok Boyle uzarda gider.....

Donemin tumen komutani us bolgesine ziyarete gelir tek bir askere oglum bir ihtiyaciniz bir eksiginiz varmi yokmu die sormaz.... ama teroristten donme korucu basini koltugunun altina alir bir eksiginiz ihtiyaciniz varmi die sorar.. o gunden sonra ne bnm nede orada olan silah arkadaslarimin tsk ya guveni kalmamistir... bu olay sadece bgnun olayi degildir ve bnn gibi bir cok ornegi mebcuttur.....

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osmanlı isminin sadece hanedan adı olduğunu, yani ülkenin isminin Türkiye - Turkey olduğunu ve bütün dünya tarafından böyle bilindiğini

Osmanlıca diye bir dilin olmadığını, adının eski Türkçe olduğunu

Ne zaman öğreneceğiz?

Dipnot: Bir de şu Türkçe klavye kullanıp, ingilizce klavye gibi yazan tayfa var. Bu arkadaşlar millete "cahil" demeden önce, yazmayı öğrenmeleri gerekiyor.

Örnek, "i" harfi yerine "ı" yazanlar. "gıdıyorum - gelıyorum" vs.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)