User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: motorlu kuryeler hakkında düşündükleriniz neler...

agresive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

motorlu kuryeler hakkında düşündükleriniz neler...

arkadaş trafikte can güvenliği olamayan sadece yayalar değil kuryeleri düşünün tamam aptallar çok ama acil ilaç taşıyanı var ilacı geçtim arkadaş yiyeceğin yemeği sana sıcak getirmek için çırpınan var ya senin altında dört teker var güç var saygın yok ama evine verdiğin sipariş geç kaldığında atar yapma bağırma lüksün var teşekkür etmeden çektirdiğin kredi kartının slibini almadan kapıyı suratına kapatma lüksün var ya tamam köylü alan egzoz takan onu bunu yapan var eyvallah bir şey diyemem size ama sizin dibinizden geçen adam bir emek veriyor olamaz mı geç kalan siparişi yetiştirmeye çalışıyor olamaz mı ya abi ne insanlarla karşılaşıyorum ya anlatmam şuan bu işi yapana saygı duyanlar nadir ya ben bu mesleği yapıyorum 3cü üniversiteyi okuyorum kimyayı bıraktım fermantasyon teknikerliğini bitirdim açıktanda işletme okuyorum iş yok ehliyet var kazanç var bu işi yapıyorum ama saygı duyan yok nadirdir teşekkür eden. Bu işe kendi dükkanımızı açtıüımızda başladım devamı geldi pişman değilim ama insan yerine koyulmamaktan şikayetçiyim o yüzden böyle bir konu açmak istedim.
    Ne olmuş büyük adam olamadıysak. Hayallerimizi satmadık ya.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    57 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ilk basta siz saygi duyun sonra insanlar zaten saygi duyar sizlerede.

Krup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motorlari fark edin diye bir reklam vardi bir ara ama inatla ben farketmek istemiyordum yanlis anlamasen cok iyi motorcu olabilirsin motorunu düzgün kullananlara değil lafim.
    Sol seritte giderken sürekli sol aynayi kontrol etmek zorunda kaliyoruz bir düsün neden acaba. Su dominos tarzi isletmelerin motorculari da ayri bir ibretlik zaten yolda yaptiği o zigzagli hareketler bitiriyor beni. Genelde trafikte olduğumuz icin de mutlaka aynaya felan vururlar günde 1 kere. Bu güne kadar şeridin ortasinda bir araç gibi giden motor görmedim ben, bana sorarsan pek de sevmem bu tipleri yol felan vermem yani. Yanlis anlama karakterleri ile ilgili problemlerim yok. Verdiğimiz siparislerin ardindan mutlaka bi tesekkur yada bi tebessüm etmisizdir cok sükür insanligimizi kaybetmedik ama trafik de biraz ön yargi olustu motorcularla ilgili.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu iş bir düzene alınmalı, lisans verilmeli sınavla, hepsi aynı renk giyinmeli görünür olmak için, kıyafetin üzerinde lisans numarası olmalı, mobeselerden tanınmak için... böylece her önüne gelen ben kuryeyim diyemez, kurye olan da daha fazla kurallara uyar, halkın gözünde itibar kaybetmez...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence bu iş bir düzene alınmalı, lisans verilmeli sınavla, hepsi aynı renk giyinmeli görünür olmak için, kıyafetin üzerinde lisans numarası olmalı, mobeselerden tanınmak için... böylece her önüne gelen ben kuryeyim diyemez, kurye olan da daha fazla kurallara uyar, halkın gözünde itibar kaybetmez...
    Çok mantıklı bi öneri. Her a2 si olan kuryelik yapıyor. Bu yüzden zaten motorlulara karşı bi önyargı oluştu böyle kuryeler yüzünden.
    Daha dün akşam kavga ettim kebapçının birinin kuryesiye. Sağa dönücem yolunda en sağında gidiyorum sinyalimi vermişim efendi gibi sakin sakin dönüyorum aynaya bakmadım çünkü zaten yolun en sağındayım. Birden korna kıyamet beyfendinin teki ben dönmeden sağımdan geçebileceği yanılgısına kapılmış allahtan kaza bela olmadı ama el kol yaptı gerizekalı. Kafasındaki kaska güveniyor ama bende de elektroşok var indim aletin düğmesine bastım özür diledi gitti
    Kendi adıma her zaman trafikte motorlulara dikkat ederim arkasından giderken mutlaka mesafe bırakırım sıkıştırmam gözetirim. Sıkışık trafikte herzaman yer bırakırım geçebilmeleri için. Ama adamların kimisinin kendi canına saygısı yok.
    Everyday I ** çapuling...

arifba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke bizim sizi düşündüğümüz kadar siz kendinizi düşünseniz. yanımda 3 tane motorcu çalışıyor dilimde tüy bitti şu kaskı takın diye. burda takıyo yolda çıkarıyor sebep ? saçları bozuluyomuş. Zaten onlar çok iyi şöförlermiş. 2 tane motoru pert ettik çöpe attık gözlerinin önünde. Daha geçen ay bi arkadaşımın motorcusu ataköyde kaza yaptı vefat etti. başımıza gelenleri dinlesen yok artık dersin..

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru fark edin diyolarda gotumuze radarmi takalim binsagdan bi soldan arabanin altindan her yerden geciyorlar
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    https://www.youtube.com/watch?v=qOLYuKtNnPc4

Böylesi bana denk gelmesin. Kurşun 2 lira....
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

orhansah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de motor kullanıcısıyım. kurallara uyan motorcuya herzaman saygılı davranır, yol veririm vs ama kaldırımda insanların arasından yara yara, korna çala çala giden kebapçıları, aynı anda 8-10 tane damacana taşıyan sucuları görünce kavga ediyorum. daha dün kaldırımda yürümekte olan bana korna çalan bir davarla tartıştım.

Günkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birçoğunluğu belki isteyerek ,belki iş stresi ,belkide patron,müdür baskısı yüzünden ölüme gidiyor .Kaç tanesi önümde yan yattı ,milletin aynalarına vurup yerlere düştüler.Aslında dikkati olması gerekenler onlar ,biz 2. plandayız bana göre.Adam kendi önünü görmüyor biz onu nasıl görelim ?

Yinede biz araç sürücüsü olarak motorlulara ayrı bir hassasiyet göstermeliyiz bence.

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi 5 yıldır sadece paket servis elemanı olarak çalışıyorum . Evet motorcu paketci arkadaşlarım arasında elbet düzgün motor kullanan arkadaşlarım da var. Ama genelde kendini Yarışçı zanneden kırmızı ışıkta durduğumda kafasında kaski olmayan Yeşil ışık yanınca gaza getiren ve arkasındaki sepete rağmen makas atan arkadaşlarım vardı . Ben bugun çalışmak istemiyorum diyip akşamında bilerek kendini arkadaşlarım vardı .ya da ne bileyim sinyal verildiğini göre göre o taraftan içeri girmeye çalışan arkadaşlarım. 10 yıldır motorsiklet Kullanıyorum . Çok şükür acemiliğim dışında bir kaza geçirmedim. Ben bu arkadaşlarım yüzünden paket atmaya utanir oldum ve artık bu yaz yapmayacagim. Aksi şekilde efendi kullanan arkadaşlarım var . Trafikte efendi gibi motor kullanan bir insani kimse gelip kolay kolay sıkıştırmaz. Ve efendi gibi kullandığım içinde kimse bana neden 2 dk paketi geç verdin gibisinden bi kelime yapmadı yapmaz . Bu yüzden bende dahil trafikte saygı istiyorsak saygı göstereceğiz.

blow07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Not : bu arada geç kalan siparis olayında kuryenin hiç bir hatası yok kayırma dışında . Dominos pizza + mc Donalds ta yazları 5 sene çalıştım .her geç kalan pakette hic bir zaman kendi cebimden para çıkmadı . Eğer çıkacak ise zaten bu iş hiç yapılmaz . Genelde müşteriler anlayışlıdır. Olmayanları da restaurant müdürüne ya da genel müdür e yöneltiyorum. Bu durumlarda bahşiş olduğum bile oldu bu yüzden 1 2 dakika için trafikte kimse kimseyi tehlikeye atmamalidir . Bu da benim kendi görüşüm

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Trafikte önce yazılıı kurallara sonra trafik adabına uyuldukça kamyoncu da aynı, minibüsçü de aynı motorlularda aynı.

Ne için saygı bekleniyor acaba???

Makas yapan otomobil sürücüsü de, pizza vs.. götürürken sivrisinek gibi arabaların arasına dalan motorcu da saygıyı hak etmiyor.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

junicb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmir için konuşuyorum; daha hiç kurallara uyan, efendi gibi kullanan kurye personeline denk gelmedim. Yoktur demiyorum, illaki vardır ama kurunun yanında yaşta yanıyor misali trafikte pek saygı duymuyorum kendilerine. Tamam eyvallah, ekmeğinin peşinde; senin, benim gibi çalışan bi vatandaşımız. Lakin herşeyin bi adabı var. Kimse, kimseyi maddi manevi hasara uğratma gibi bir lükse sahip değil.
    Drive to win!

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    geç kalıyorsa paketin erken cıkartıcak kardesim restoran o siparişi. özellile yemek sepetinden gelen siparisleri cogunu restoran sallayıp son ötmeye basladıgında bakıyor ve tabi eli ayagına karısıyor.
    zaten bokundan gaz almaya megilli bir cogu kurye ver allah ver sagdan soldan fırlamalar nebilim koca bulvarda yayanın yürümesi için yapılan geçiş yolundan fırlamalara kavsakta yol mol hak getire durmayanlara özelliklede popoyu selenin arkasına koyup ayakları V şeklinde sag ve sol uctan cıkartanlara, kaskı bir acaip takıp kaskın deligi sacların oraya gelecek sekilde emaneten takanların alayına ayarım kendini düsünmezsen ben hiç düşünmem girme kıcımın dibine ki ani bir durumda arka camımdan girip arka koltukta misafirim olma
    1881 - 193

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim ülkemizin en buyuk problemi mesleğe ,emeğe duyulmayan saygı

bu o işi yapan içinde geçerli herke işini düzgün yaparsa kimse kimsenin hakkında kotu duşunemez

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Yusuf'un da dediği gibi ilk önce sizden büyük olan araçlara saygı duyun ondan sonra saygı bekleyin. kurye arkadaşlarım vardı. Saat 6'dan sonra %100 kazandıkları için deli gibi gidiyorlardı. Abi kümse bize tanımıyor ki trafikte biz de o yüzden kurallara uyöadan gidiyoruz diyor.Yedikleri önünde yemedikleri arkasında valla.

Geçenlerde Burhan Felek Spor salonunun ordan arabayla geçiyorum,sol şeritten yavaşça. Ulan sağımdan biri sinek gibi geçti dememe kalmadan önümdeki araç bi durdu hooop paket elemanı oldu paket İndik arabadan herneyse bişeyi var mı fln diye. Vurduğu arabanın sahibi arabasının derdinde değildi Allahtan. Olm niye bu kadar hızlı gidiyorsunuz diyor, abi naapalım 1 motor çok sipariş var diyor?

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motosiklet kullanıcılarına genel olarak bir görmezden gelme "motor zaten nasıl olsa durur mantığı" durumu hali hazırda var, kuryeler ise bir başka boyutu, bu insanların para kazanmak için yaptığı bir meslek olmasından ziyade genel olarak ilaç, evrak vs.. taşıyan ve zaman problemi her daim mevcut bir grup, bence saygıyı ve hoş görüyü hak ediyorlar, hoş aralarında mutlaka hak etmeyen var ama bence bu her meslek dalında böyle.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eşşekden düşenin halinden eşşekden düşen anlarmış misali motor sürdüğüm için yemeksepetinden falan sipariş verdiğimde alta hep not düşerim motorcu arkadaş acele etmesin ağır ağır gelsin diye..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)