Fiyat uymuyorsa ALMA
Sanki millet başlığa bakarak araba alıyor.: )
Gereksiz Konu Açma. Vol. 831334922
Printable View
bıde bel altı temızlık boyası muhabbetı var bende buna ayar oluyorum :D tamam arabadır surtme olur cıtırdan kaza yaparsın parca degısme olmaz 1 veya 2 parca boyanır. ama kım temızlık adı altında arabasını boyatır kı kardesım. belden assagı dıyorlar bıde arayıp soruyorsun tavan harıc boyalı dıyor. benım bıldıgım arabanın belı kapı kolundan altıdır. ayrıca ***** sıtedekı butun audıler slıne bmwler mteknık mersolar amg :D
taş izi olur cart curt olur sürtme olur boyatılır zatende hepsi temızlık amaclı yazmıs o baska
belden aşağı demek zaten tavan yan direkler hariç komple boyalı demekdir yani tavan hariç boyalı demekdir.. temizlik boyası olan bir şey yalnız bir gerçek.. misal 10 yaşındaki araçda sürtme, taş izi, dal izi ,zamanla kuş pisliklerinden oluşan kalıcı lekeler bunun gibi onlarca etkenden ötürü araba boya istiyebiliyor..
birde ek olarak bir değil ama özellikle çok eski yada boyası solmuş araçda iki üç parça boya çok fena sırıtır boya farkı bağırır.. o yüzden genelde komple bel altı boyarlar.
eskı arabalar ıcın demek ıstememıstım. eskı arabada olur normaldır. bakıyorsun araba 10 veya 15 yasında kaportası boyası cok canlı o arabanın boyası yıpranmıstır temızlık amaclı boyanır. ama adam arabayı resmen kazalı halden toplamıs 1 yasında veya 2 yasındakı araba ıcın temızlık boyası yapıldı dıyor. edıtorler bu ılan ısıne gercedkten el atması lazım resmen bıcok araba sımsarı vatandası boyle dolandırıyor.
Bu arada farkettiyseniz eskisi gibi boyaya takanların sayısı gitgide azalıyor , çünkü artık başka çare kalmadı mesela biz 2004 - 2005 de vti ararken boyasızını arıyorduk 2010 larda değişensizini aramaya başladılar , şimdilerde büyük kazası olmasın güzel gitsin yeter diye aranıyor.
Bana kalırsa boyalı araç almak daha mantıklı Örnek olarak Bmw 5.30 D Boyasızı 85 Bin TL iken aynı modelde Bel altı boyalısı ve değişensiz 73 - 75 Bin tl şimdi Boyasızı aldığınızda sizde başına birşey gelirde boyatırsanız ortalama 10 - 12 Bin tl + Komple boyatma ücreti 15 Bin tl gibi bir zararınız olacak. Boyalısını almak bu açıdan bakınca daha mantıklı. ( Eğer sulu boya fırçasıyla boyanmamış düzgünse tabi)
hala daha var oyle boya takıntılı ınsanlar. bı akrabamız aracını satıyor aracta 850 tl hasar kaydı var autokıngte gocuk duzeltme ve 1 parca boya yapılmıs. yok neden oyle oldu yok orjınallıgı gıttı yok efendım bılmem ne demeye basladı dedım abı sız gıdın sıfır arac alın anca ıcınız rahat eder..
Saçma bulduğum her konuya bunu yazmaktayim
O basliklara bakarak araba bakanlar varsa bu isten hicbirsey anlamayanlardir.
Benim herhangi bir yaram yok.
Herkes kendi malını çiçek zanneder
Başlığa bakarak araba alan kimse yoktur.
Konu o yüzden saçma geldi bana
Adam babasının sözüne inanmiyor yazilanami inanacak bu devirde öyle mallar oyle develer kaldimi yapmayin ya :)
avrupada boyalı araba boyası taze yeni diye daha derli.. bizde daha değeri düşük. kafamız her şekil avrupalıdan ters çalışıyor..
Boyalı olması renk ayırmıyosa pek zaten sorun teşkil etmez güzel boyandığı taktirde. Mesele bizim insanımızın büyük çoğunluğunun insanları kandırmaya aldatmaya çalışması. Gerçekten küçük bi hasardan çizikten dahi boyanmış olsa insan şüphe ediyo acaba?? diye..
Komple boyali astram vardi hem boya masrafi cebimden cikmisti hemde arabayi dusuk fiyattan satabilmistim.
Daha sonra komple boyaya ihtiyac olan
Peugeot 106 - 98 model
Opel vectra - 95 model
İkisinide uygun fiyattan ( normal fiyat - boya masrafi)
Satabildim hemde 1 ay icinde hatta vectrayi 1 haftada sattim :)
İsin icine komple boya girince, her arac masum olmayabiliyor,
neden komple boya?
taklami atti, buyuk kazami yapti?
Herkesin aklina bu sorular geliyor.
O yuzden arabayi boyatmadan satmak daha kolay.
Aci ama gercek :)
98 model peynir tenekelerine sırf üzerinde sktrboktan bir deri branda var yada 250 liraya yayları presletilmiş hatta 400 500 lira verilip kendi amortisörlerinden coilover adı altında ayarlanabilir bir sistem yapılmış diye 20 bin lira para yazılan bir piyasada ne yazılsa boş.
Gecen gün facebookta bir yoruma fikir yazma gafletinde bulundum, açtılar ağızlarını yumdular gözlerini :D
neymiş efendim dolar yükselmiş, herşey yükselmiş, ikinci el piyasasıda bu yüzden yüksekmiş, bunu yazan adam renault 19 aracına 18 20 bin arası fiyat yazan adam. Arabayı alırken dolarla almış sanki, yada iki ay bindiği süre zarfında aldığı yedek parcanın fiyatı 50 liradan, dolar fırladı diye 250 lira olmuş sanki..