aytemiz ve kadoil istanbuldaysam opet ve shell
Printable View
aytemiz ve kadoil istanbuldaysam opet ve shell
vtec ve typer varken hep shell 97 alırdım s2000 olunca forumda bir konuda okumuştum opet 95 diye şuan sadece opetten alıyorum :D
cukurambar shell esenboğa shell biri evimin dibi biri okul yolum başkada şaşmam. ikisinin pompa kokusuda beni mest etmiştir bi sebebide bu.
Ford Ranger 2.500 cc tdci 143 lük versiyon(2008) yumurta spec kullanım.25 krş yaktığı zaman mazot 3.83 tü.Araçta yol bilgisayarı yok sadece mazot bittiğinde hesap edebiliyorum ve Ortalama hızı bilmiyorum . Şuanda normal kullanımda 30 kuruşa civarı yakıyorum. Dizel binen varsa total Excellium Eurodizel i gerçekten tavsiye ederim çok kaliteli.
lukoilden alıyorum taraftar kartla indirim alıyorum. daha hiç bir sıkıntısını görmedim.(mazot)
Son 5 senedir yalnızca Haramidere Total istasyonlarından yakıt almaktayım. Bir tanesi Marmara Honda ile iç içe olan, diğeri ise Beylikdüzü yönüne giderken Parseller bölgesinde. Fazlasıyla memnunum. Tavsiye ederim her iki istasyonu da.
Yerli Malı tercıh edın. Ozellıkle benzın aynı.
Motorınde neredeyse aynı,yeterkı ıstasyon guvenılır olsun....
total bp opet lukoil hepsinin eurodizelini enaz 2000km kullandım hepsinde depo basına enaz 50 km az gittim ve shelle döndüm huzuru buldum millet daha az gidiyor diyor ama bana ve bir kac arkadasıma tam tersi oldu 1.6crdi'a shell nitro dizel bayadır kullanıyorm mutluyum
aynı istasyon, aynı pompa BP :)
shell taşıtmatiği olduğu için hep shellden alıyorum ama benzin bittiyse ve etrafımda shell yoksa bp yada opet tercih ediyorum :)
Bende genelde shellden almaya çalışıyorum,fakat diğer tercihim kesinlikle total
Genellikle Shell'den Alan Arkadaşlar Bende Shell'den Alıyordum. Arabayı Sıfır Aldığım İlk Günden Beri. Bi Arkadaşın Tavsiyesiyle Artık Opete Geçtim, Ve Özellik Maslaktaki MEHMETÇİK VAKFI
Gel Gelelim İşin Finaline Opete Gitmeden Önce Depoyu Tamamen Dibine Kadar Bitirdim Nerdeyse. İlk Depoyu Fullerken Önce Katkı Attırdım,Depo Fullendi.
Belki İnanmayanlar Olabilir Ama Araba Çok Çok Bariz Bir Şekilde Çekişinde Ciddi Oranda Artma Oldu Yolda 3-4 Vitesler Artık Dahada Süzülmeye Başladı Gaz Tepkisi Eskisine Göre Dahada Hızlı Tepkiler Vermeye Başladı.Kısacası Artık Daha Shele Yanaşmıyorum Bile. He Birde Kesinlikle Mazotum Biterse Kağıthanede Oturuyorum Direk Maslağa Gidiyorum Mazot Almaya. Niye Derseniz Koskoca Mehmetçik Vakfi Kalkıp Hile Hurda Karıştırıcak Değil Mazotuna Benzinine. Shellden Alanlara Bir Günlükte Olsa Tavsiye Edilir Maslak Opet.
bir kere PO'ya gittiğimde pompaya yanaştım en kalitelisinden benzin at dedim, güldü pompacı gel sen o zaman gel dedi başka bir pompaya yanaştırdı 50 lirayla ibre oynamadı ama bir gitti araba o benzinle pir gitti. :D
sakaryadaysam mogaz'dan lpg alırım, opet ya da shell'den benzin.
istanbulda da lukoil'den taraftar kart olduğu için alıyorum.
Uzun yıllar çok mecbur kalmadıkça Maslak Opetten başka yerden almadım,hem istasyonun güzelliği ama asıl sebep Mehmetçik Vakfına ait olduğu içindi ama son zamanlarda Maslak Sanayideki Shell den almaya başladım ve garip bir şekilde daha fazla km yapıyorum Shell den alınca,üstelik daha yeni yenilediler istasyonu,gayet güzel oldu..yani son dönemde Opet-Shell ikilisinden alıyorum,o anda hangisine kafam eserse ona giriyorum
hep shellden alıyorum. ancak mecbur kalırsamda ikinci alternatif bp. opetten son 3 senedir hiç almadım. diğerlerinden zaten hiç yakıt almadım :D
Bende bugün ilk defa shellden nitro aldım, normalde hep opetten alırdım. Motor rölantide biraz sesli gibi geldi ama tam çözemedim. Yarın belli olur yazarım :)
Evime yakın olduğu için Koşuyolu'ndaki PO'dan alıyorum ve çok memnunum..
Sİlivri'den dönerken de Mektebim koleji'nin yanındaki Shell'den alırım..Senelerdir değişmedi..
Şehirlerarası yoldayken de tercihim Opet olur genelde :)
izmirde kipa bp, izmir-aydın otobanındaki shell Türkiye ye ait istasyon, aydında da çalıştığım şirketin araçlarının mazot aldığı shell istasyonu dışında almadım almıyorum.
özellikle buralardan alma sebebim istasyonlara güvenmem, çoğunlukla shellden aldığım için nitro ve fuelsave arasında hiç bir fark göremedim nitrodan devam ediyorum
(dediklerim mazot için geçerli)