User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 80k km de Rx-8 R3 Almak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

80k km de Rx-8 R3 Almak

Ne zamandır aklımda bir Rx-8 fikri var.Bugün ***** sitede 80k km de 2010 model Rx-8 R3 gördüm.Motoru hiç değişmemiş ve ikinci sahibiymiş.Bu araçların motorlarınının çok km ler yapmadığı *****.Fakat R3 lerde hayli motor iyileştirmesi yapıldı ömrü uzatmak adına.Bunları göz önüne alırsak 80km km de Rx-8 alınır mı? Fiyatı 69 bin lira yazılmış. Ha birde şu var motoru sağlıklı olsa bile aracın hor kullanıldığını farz edersek 100k km ye geldiğinde değişmesi gereken parçalar olacaktır.Rx-8 sahipleri varsa aranızda bilgilendirebilir mi konu hakkında?

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl kullanıldıgı cok onemli wankellerde boşta gaz basmak bile motora zarar veriyor bildiginiz uzere yag faktorude cok onemlı eger wankel konusunda bilgili tecrubelı birinden alınıyorsa neden alınmasın alınmaması için bir sebep yok bana kalırsa satan kişi ile gorusun bilgi alın ve tatmin olursanız konusmasından arabaya bakmaya gidin 80 k da rx8 alınmaz diye bir kaide yok sonucta
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

N0M4dh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @wankel batu Boşta gaza basmak zarar veriyor mu bilmem, ama zarar veriyor ise start-stop prosedürünü nasıl uyguluyorsunuz sormak isterim.

Sahibine ilk soracağınız şey bobin, buji, kablolar değişmiş mi ne zaman değişmiş, değişmemişse arabanın yakıt sarfiyatını ilk elden etkileyen şey. değişmiş ise NGK buji kablo mu? bobin hangi seri 100a-100b-100c?
    Araca bor / katkı attırmış mı? bizim motorlar hiç bir biçimde affetmez, muhabbet arasında sorun
    aracı boşa alın dikkatlice dinleyin (şöför kapısı açık olsun) debriyaja basın ses kesiliyor mu? gıj gıj eden bir ses var mı? varsa çok takılmayın baskı balata bu arabanın kronik sorunu..pazarlık ederken göz ardı etmeyin
    akü değişmiş mi?akü başlarını kontrol edin, her rx sahibi akü bitmesinin ne demek olduğunu bilir - kumanda pili mübarek.
    kaputu açtığınızda sağ far üstünde bir kutu göreceksiniz, (seri 1 de böyle r3 den emin değilim) o kutuyu kapağını açın ters çevirin, orada mandal olur sigorta mandalı bakın bakalım daha önce hiç yerinden oynamış mı? tozdan dikkatlice anlarsınız. ha eğer bu mandal yerinden oynamışsa size tavsiyem yolda giderken yol tutuşu düğmesi vasıtası ile açıp kapatın, bakalım çalışıyor mu?
    hava filitresi saçma sapan şeyler takılmış mı bakın özellikle mantar tipi vs ise uzak durun.

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarida cok detayli yazilmis zaten ama ben olsam km ye takilmam hatta bitikmmotor isime gelir 3-5 daha pazarlik yapar alirim. Sonra serviste 8-10(fiyati yanlis hatirlamiyorsam) liraya sifir motoru alirim kafam rahat duzgun bir sekilde binerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bosta gaz basmaktan kasitim bosta kesiciye sokmak
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsedilenlerin dışında compression testine sokun en önemli unsur odur. her rotorda 3 periyodluk basınç olarak dikkat edin. bunlardan birinde bile düşüklük varsa seallerde sıkıntı olaiblir. 2 rotorun değerlerinin yakın olup olmadığınada bakın. Km olayı bakımla alakalı bahsedildiği gibi çok KM yapabilen rotaryler mevcut.

Diğer sorunuza gelecek olursam ileride değiştirilecek parçalar size bağlı motoru kırmadan açıp toplayıp kondüsyon kazandırabilirsiniz 100k KMdede. ama içinden parça kırıp motoru öyle kırarsanız ne değişmesi gerektiğini kim kestirebilir bilemiyorum. En önemlisi Compr. testi onu es geçmeyin.

N0M4dh zaten kullanıcılar arasında genel bilinenleri fazlasıyla özetlemiş.
    dinamomotorsport.net

Selim.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bosta gaz basmaktan kasitim bosta kesiciye sokmak
    Gerçekten wankel motor kullandın mı ? veya tam olarak bilgin var mı ?

Wankel motorları arada kesiciye sokmak yararlıdır. Kullanıcı kitabındada yazar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @wankel batu Boşta gaza basmak zarar veriyor mu bilmem, ama zarar veriyor ise start-stop prosedürünü nasıl uyguluyorsunuz sormak isterim.

Sahibine ilk soracağınız şey bobin, buji, kablolar değişmiş mi ne zaman değişmiş, değişmemişse arabanın yakıt sarfiyatını ilk elden etkileyen şey. değişmiş ise NGK buji kablo mu? bobin hangi seri 100a-100b-100c?
    Araca bor / katkı attırmış mı? bizim motorlar hiç bir biçimde affetmez, muhabbet arasında sorun
    aracı boşa alın dikkatlice dinleyin (şöför kapısı açık olsun) debriyaja basın ses kesiliyor mu? gıj gıj eden bir ses var mı? varsa çok takılmayın baskı balata bu arabanın kronik sorunu..pazarlık ederken göz ardı etmeyin
    akü değişmiş mi?akü başlarını kontrol edin, her rx sahibi akü bitmesinin ne demek olduğunu bilir - kumanda pili mübarek.
    kaputu açtığınızda sağ far üstünde bir kutu göreceksiniz, (seri 1 de böyle r3 den emin değilim) o kutuyu kapağını açın ters çevirin, orada mandal olur sigorta mandalı bakın bakalım daha önce hiç yerinden oynamış mı? tozdan dikkatlice anlarsınız. ha eğer bu mandal yerinden oynamışsa size tavsiyem yolda giderken yol tutuşu düğmesi vasıtası ile açıp kapatın, bakalım çalışıyor mu?
    hava filitresi saçma sapan şeyler takılmış mı bakın özellikle mantar tipi vs ise uzak durun.
    Tavsiyeleriniz için sağolun.Benim aklıma takılan iki şey şanzuman ve diferansiyel.Bu iki aksam ile ilgili kronik bir sorun var mı sizin bildiğiniz?Ben diferansiyelle ilgili bir sıkıntı olduğunu duymuştum ama net hatırlamıyorum şu anda.Sizin bildiğiniz bir durum var mı bununla ilgili? Ha birde bu r3 lerin sandık motoru ilk kasanın motorlarına göre hayli pahalıymış.Eski kasanın motoru 12 lira civarına halloluyor ama r3 için 18-20 bin rakamlarından bahsediliyordu bir konuda.Eğer öyleyse bütçemi ona göre ayarlamam gerekecek çünkü..

HKN737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla biz rx8 sahipleri yazmaktan bıktık siz arayanlar sormaktan bıkmadınız. biraz iyi araştırsan cümleye ''Bu araçların motorlarınının çok km ler yapmadığı *****'' diye girmezsin. Hadi sanada yardımcı olup üstümüze düşeni yapalım yine. Önceki sahipleri nasıl kullanmış önemli sonuçta 2.el araba alıyorsun sürprizlerle karşılaşabilirsin fakat bu rx8lik bir konu değil yine kötü bakılsa değil rx8 ferrari lamborghini alsan gene sorun çıkarabilir. rx8'e bakmak normal bir spor arabaya bakmaktan çokta farklı değil. zaten arabam sağlıklı yürüsün, problem çıkarmasın diyorsan her spor arabada yapman gereken şeyleri yapıyorsun. Sadece yapısı gereği motor yağ kullandığı içini yağ seviye kontrol çubuğunu biraz daha sık kontrol etmen gerek. aracım 2011 rx8 r3 50bin kmde ve ilk günkü kadar sıkı yürüyor. iyi bakıldığı sürece en sağlam motorlardandır rotary. 69 lirada böyle bir araba için günümüz piyasasında bedava. bana bırak 69u 96 vereyim sat desen arabamı satmam, bambaşka bir sürüş zevki var, tasarımı, donanımı vs çok çok iyi. bunuda ancak rx8 sahibi olan, kullanan bilir.
    [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=4][SIZE=3]BLACKPEARL
    https://www.youtube.com/user/pilothkn
    https://instagram.com/hkn777x

MTZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsettigin araba istanbuldaki kirmizi araba ise sahibini bizzat taniyorum o arabayi 77 binde ben aldirdim Oguz a, Gercekten asiri temiz bir araba, merserde yapilan kompresyon testinde 1. rotor 9 civari ikincide 8.9 civari vermisti yanlis hatirlamiyorsam, Ben 4 sene R3 kullandim 55 bin km yaptim, satarken kompresyon olctuk ve motor gayet iyi durumdaydi ve yakindan taniyanlar nasil kullandigimida bilir. Gercekten baska bi motor olsa 2 kere motor acardik ama wankelin yagina suyun bakiyorsan baska hic birsey istemiyor.
    LSX

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah askina hangi kullanim klavuzunda bosa alip kesicide bekleyin yaziyor yazan sey belli araliklarla devirli kullanmaniz gerektigi yaziyor bana kanitlarmisin lutfen bosta kesicide beklemenin kullanim klavuzunda yazdigi yalan konusuyoruz sanki burda neyse arkadasin konusunu kirletmeyelim eger dedigim seyi kanitlarsan birdaha wankel konularina entry girmeyecegim
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

Serkan_UR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar tekniğe girmişler bende biraz teorik bahsedim Bu Şehir Efsaneleri var diye bu paraya bu arabaya talip olabiliyorsun ve bu paralara binebiliyoruz Bu sınıfta araçlar yaşlandıkça maşallah sıfırından pahallı oluyor Aslında şunu düşünmek lazım RX8 kullanıcıları olarak biz delimiyiz yada çöpe atacak çook paramız mı var da kırılmasını vs göze alıp biniyoruz Her rx8 binen motor değiştirse kim yanaşır bu arabalara demek ki belli başlı önlemleri aldığımızda birşey olmicanı biliyoruz ki bu arabalara sahibiz ve sorun yaşamıyoruz..Bu nedenle alırken baktırdığın kompresyon ölçtürdüğün araca iyi bak HEr arabada olabilecek olası risk dışında bir riskin olmaz..Ben Çok fazla KM yapamıyorum ama sürekli kullanan gazlayan arkadaşlar normal bakım dışında problemler yaşadığına pek şahit olmadım...BU arada Gazlamaktan Kırılan bir rx8 motoruda varmıdır bilmiyorum ama ben denk gelmedim %95 yağsızlık ve yanlış yağ sıkıntı yapıyor

N0M4dh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @wankel batu kardeşim tartışmak adına yazmıyorum, tartışma bitsin diye yazıyorum kesiciye girmek ile kesici de tutmak ap ayrı bir detay bu farkı ayıralım. her kullanışta bir defa redline yapmanın "full yağlama" için gerekmekte, sizin almancanız benimkinden iyidir, 2004 deki kullanıcı bendeki orjinal klavuzunda yağ ile ilgili kısımda geçiyor yanılmıyosam bu detay.

@jnrjames 148k dayım, 7 - 7 civarında testlerim olay bakmak ve takip etmekle alakalı ben ikinci sahibinden aldım.

@rx7 diferansiyel i bir çok arabadan sağlam diye düşünüyorum, şanzıman ile alakalı olarak avrupadan bir kaç arkadaşım özellikle 3. viteste (ne alaka bilmiyorum) şikayetleri var ha unutmadan şanzıman yağını ince koyan (sözde) ustalar olabiliyor alınca bir değiştirin. Motor konusunda haklısınız fiyatlar gerçek ha ama orhan usta faktörü var 1 ay arabamı bırakırım diyorsanız series 1 in 7-8 liraya hallolduğunu biliyorum zaten bizdeki motor mevzuları daha çok "bıçak" apex seals dediğimiz mevzular..

@mc21 series 1 için fiyatlarınız hemen hemen doğru 2010 model için doğru değil her şeyden önce flood'u önlemek için revizeler var yani temelde motor aynı prensipte farklı.

@hkn737 sonuna kadar haklı, benim kendi paramla aldığım ilk arabam ve göz ağrım, iş kurma mevzularından dolayı ilk satmayı düşündüm sonra (batu bilir) sonra 231 beygir, arkadan itişli 4 kişinin rahatlıkla bindiği bu kadar nadir araba var mıdır diye düşündüm..Sonra bose nin sesini biraz daha açıp 9k da vites attım.

@Serkan_UR gazlarkan kırılan henüz duymadım, x-man den beri arabayı takip ediyorum, havasız ve yağsız kalandan kırıldığını biliyorum.

rx7 son söz olarak; doğruya doğru yanlışa yanlış demek lazım, bu araba benim hafta sonları bindiğim arabam, işe gidip gelmeye hem kıyamam hemde yaktı sarfiyatı olarak "spor araba", r3 ün maliyet açısından daha yüksek olduğu gerçeği var bugün her ikisini de alacak param olsa, series 1 alırdım bana daha hoş geliyor rx8 modifiye açısından önü çok açık olan bir araba değil benim gibi hafta sonu biniyorsanız zaten 231 beygir size yeter. Ben sorularınızı cevaplamaktan sıkılmam bu arada

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Wankel Batu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl kullanıldıgı cok onemli wankellerde boşta gaz basmak bile motora zarar veriyor bildiginiz uzere yag faktorude cok onemlı eger wankel konusunda bilgili tecrubelı birinden alınıyorsa neden alınmasın alınmaması için bir sebep yok bana kalırsa satan kişi ile gorusun bilgi alın ve tatmin olursanız konusmasından arabaya bakmaya gidin 80 k da rx8 alınmaz diye bir kaide yok sonucta
    motor yapısı gereği kurum yaptığı için bu kurum'un temizlenmesi için kesici şart

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rx-7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ne zamandır aklımda bir Rx-8 fikri var.Bugün ***** sitede 80k km de 2010 model Rx-8 R3 gördüm.Motoru hiç değişmemiş ve ikinci sahibiymiş.Bu araçların motorlarınının çok km ler yapmadığı *****.Fakat R3 lerde hayli motor iyileştirmesi yapıldı ömrü uzatmak adına.Bunları göz önüne alırsak 80km km de Rx-8 alınır mı? Fiyatı 69 bin lira yazılmış. Ha birde şu var motoru sağlıklı olsa bile aracın hor kullanıldığını farz edersek 100k km ye geldiğinde değişmesi gereken parçalar olacaktır.Rx-8 sahipleri varsa aranızda bilgilendirebilir mi konu hakkında?
    Motoru kompresyon testine soktuğunuz zaman her şey çıkıyor. Bu testi sadece İstanbul'daki servislerden bazıları yapıyor. Yağ ve soğutma suyu bu arabanın kalbi. çalıştırma ve stop etme prensiplerine de uyarsanız bakımını eksik etmez iseniz ömürlük olur.

mannerboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rx-8 ler devir açınca 11 bin falan sıkıntısız dönermi ?