Allahtan hep geçmişini bildiğimiz araçları alıp, tanıdıklarımıza araç satıyoruz. Bu sayede başımız hiç ağrımıyor, ağrıtmıyoruz da.
+Şu R.Rover'a çok şaşırdım :D
Printable View
Allahtan hep geçmişini bildiğimiz araçları alıp, tanıdıklarımıza araç satıyoruz. Bu sayede başımız hiç ağrımıyor, ağrıtmıyoruz da.
+Şu R.Rover'a çok şaşırdım :D
Her araç alandan bahsetmiyoruz burda hasarlı araç alımından bahsediyoruz ayrıntıyı kaçırıosun ki ben hasarlı arabayı geçtim hasarlı jantla işim olmaz yanlış anlaşılmasın sadece hasarlı araba alıcak olsam söylenene inanmam bakar baktırırım he o halde bile saplamışlarsa helal olsun iyi gömdüler der susarım :D
ozellıkle yaz aylarında araba alma tutkusu tavan yaptıgından, alıcıların cogu arac satıcısına guvenerek baktırmadan alıyor.
final oto neki
bu varken
http://ecomobil.sahibinden.com/
adamlarda normal araç yok :D
Sana özel yazmadım mesajlar alt alta gelince öyle gibi olmuş, genel olarak yazdım kardeşim :)
Konuda genel olarak "alanın kabahati ama almayaydı" mantığı gördüm. Hasarlı araçların tamiri ve trafiğe dönüşü Amerika denen araç cenneti sayılacak memlekette bile var. Ama bu işin bir prosedürü bir oluru var. Bizim memleketimizde olan düpedüz SAHTEKARLIK. Pert kaydı sildirmek diye bir gerçek var, ben bunun yapıldığına şahit oldum. Memleket iyiden iyiye sahtekar, düzenbaz adam doldu. Hasarlı araçta sahtekarlık yapmaları geçtik, adam pertli aracı alıp yapıp kaydını sildirip satıyor. Alan adam boyası olan araç aldım sanıyor.
Kaldı ki hangi koşulda olursa olsun insanları kandırmak sahtekarlıktır. Hasarlı araç alırken yapılan bu düzeltmeler vs ile sıfır araçta çıkan boyanın bir farkı yok etik olarak.
Sahtekarlıkta artar düzenbazlıkta artar hırsızlıkta artar bu memlekette.Zaten baştan satın alırken 2 liralık arabaya 5 lira para veriyoruz çoğu ülkede normal değerinde sadece araç olarak kullanılan otomobil diyelim bizim ülkemizde haddinden fazla değerli farklı bi sektör haline geliyor.Paranın çok olduğu yerde herşey olur böyle geldi böyle gidicek yapcak bişey yok :(
Bazen insan böyle konularda heycana geliyor ve sazan gibi oltaya gelebiliyor. 2. olarak bugun bir araç baktım kendıme benim arabayı vericem adam kendi arabasını verip üstüne 3.000 vericekti bu işlerle uğraşan bi abi dediki arabayı baktırmaya ustaya götürme dedi neden dedim başladı anlatmaya işin yolunu yordamını
arabayı alıyorsun tamirciye götürüyorsun ustayla el sıkışırken 100 lirayı teslim ediyorsun ustada bu arabayı almayanın a.k diyor ve satış gerçekleşiyor :D tabi bu eski araçlar için geçerli :D
bunlar yeni şeyler değilki 90 lı yıllardada vardı şimdi internet işin içine girince sosyal ağlar forumlar artık insanlar fark eder oldu.. araç sahipleri araçlarını söyler oldu bu araç benimdi taklalı yada ağır kazalı diye.. eskiden bilinmezdi.. çok mimlenmişler dışında..
arkadaslar bunlar nekı bazı showromlar boyalı arabayı sıfır nıyetıne satıyorlar. dusunsene ya sen koskoca bayısın servıs yedek parca sıgorta kasko vs. vs. herseyden para kazanıyorsun. naklıye sırasında hasar gormus arabayı boyayıp satıyorsun mıllet yamyam olmus.
amcamın L200 pıkapı vardı park halınde vurup kacmıslar. neyse aracı aldıgımız servıse gıttık beyan ıle hallederız dedıler. arabayı bıraktık 1 hafta sonra aldık hersey normal hıc bı sıkıntı yok. 6 ay sonra arabayı satısa cıkardık balıkesırden bızım gıbı pımpırıklı bı yaslı bı dayı aradı arabada kaza boya varmı dedı dedım dayı nokta hata yok sadece camurluk yumruk kadar boyalı park halınde vuruldu resımlerı var servıste yapıldı bunun dısında ne cıkarsa yol masrafların benden. arabayı alacak yaslı dayı geldı arabaya baktı dedıkı servıs muduru tanıdıgım var oraya goturelım olur gıdelım dedık. tesaduf bu ya adamın tanıdıgıda bızım aracı aldıgımız servıste mudurmus. servıse vardık ıcerde cay ıcıyoruz arabanın eksper kagıtları geldı on sag camurluk-panjur-sag far ve radyator degısmıs. adam dedıkı ayıp degılmı ben taa balıkesırlerden geldım falan fılan basladı soylenmeye dedım dayı bı sanıye az musade et. amcam yanımda basladı kufur etmeye servıs karıstı servıs muduru geldı sorun nedır falan amcam basladı bagırmaya durumu ızah ettı hatta bıze verılen servıs kagıdı da arabadaydı sadece camurluk boyandıgına daır o evrakı gosterdık fotoları gosterdık bu nasıl ıs dıye amcam cınnet gecırıyor benı 3 kurus ıcın ınsanların gozunde yalancı durumuna dusurdunuz falan derken mudur bızı odasına aldı. ufak bı yanlıs anlasılma olmus ozur dılerız plaka yanlıs gırılmıs cart curt sudur budur derken mudur bu arabayı arkadası olan yaslı amcaya sattı demeyecem caktı resmen. megersem sonradan kokusu cıktı bu serefsızler kac tane kaskodan ufak tefek hasarını yaptırmaya gelen musterıye boyle alıcengız oyunu yapmıslar.
k.bakmayın cok uzun oldu arkadaslar ama ınanınkı helal ıs yapan durust ıs yapan esnaf ınsan cok az. rabbım ıyıler ıle karsılastırsın.
Geçen sattıgım corsa yı hatırlayanlar vardır ; Urfadan serı devam edıyor :) Connecting site...
Benim kaportacım da yapıyor bu işi ama sahtekarlık olsun diye değil.
İnsanların büyük hasardan gözü korkuyor ve bu araçları genelde bir kaportacı alıp kaba hasarı düzelttikten sonra 1000 -2000 karla anlaşmalı galerilere veya kendileri elden satıyorlar.
Aslına bakarsanız şuan hasarlı araç işinde en güzel para bu işte ama işini tamamıyla sahtekarlığa döken bilmemneoğulları gibi bazı firmalar var aracın dışını komple düzeltip içine ne tampon alt ayağını ne far yıkama motorunu koyuyorlar. sizde aracı düzeltirlen eksik parçaları toparlamak adına ikinci el fiyatını harcıyorsunuz.
Arabanın altı güneşi görmüşse motordan pekmezde akmış
Maşallah. :)
Adam aracı toplamaya başlamış , tam bitiriyormuş o sırada bir gülme gelmiş ve satmaya karar vermiş nesi yanlış bunun ? 2 Çekiç ' de siz vurun cillop gibi araba :)