motor kullanmayi ogrenemem diyorsan atv al 2-3 bin tlye. araba almani tavsiye etmem..
Printable View
motor kullanmayi ogrenemem diyorsan atv al 2-3 bin tlye. araba almani tavsiye etmem..
Uno +1 ;)
motor al kardeşim motor.. hem kar edersin.. geçende mondial rf 150 aldık 800 TL ye 20 gün sonra sattık 1200 TL ye :D
hatta git elektrikli al daha daha iyi en azından ehliyet derdinde olmaz..
bu paralara düzgün araba kimse satmıyor maalesef varsa piyasaya düşmemiş buradan yardımcı olun bizde yararlanırız :D
:) o bütçelere kadar alınacak arabaya ağız tadı ile binmek için minimum 2 3 te para harcamak lazım. gelir 11 12 lere. Kendi flash ımın ilanı varken arıyorlardı adam 1tl indirim istiyo yapmam diyince var ama o fiyata diyo ilana bakıyorum evet var ama 3.buçuk 4 te masrafı var:) cidden şanslı olmak lazım.
8 Liraya temiz uno denk gelmez gelende illa masrafı olucaktır
aradaki yazıları okumadım ilk mesajı okudum öğrenciyim demişsin ama o yazdığın araçlar bu saatten sonra restorasyon amaçlı alınıp restore edilip keyfine zevkine meraklısı tarafından sürülücek araçlar.. Yani öğrenciye gidicek araçlar değil benim fikrim.
bu forumda bile bu tip araçları alıp verdiği paranın iki misli para harcayıp restore eden insanlar var.. kısaca o araçlardan bence öğrenci işi ucuz araç olmaz akarı kokarı çok olur ve uzun vadede gider olarak cebinden çok para götürür.. sendede para yoksa en son ya conta yakar ya motor kitler ya hararet yapar ya şanzıman kaçırır en sonunda altından kalkamaz 5 bin tl ye sende satılığa koyarsın o halde..
motorsiklet dedilermi bilmiyorum ama o fiyata en akıllıca modern mantıklı yatarım motorsiklet olur.. 7-8 bin tl ye gemi gibi piaggio x8 ler x9 lar var. al bak keyfine altın gibidirde anında satarsın satılığa koydun mu..
Yok illa araba istiyorum diyorsan o fiyatlara uno yada o tip diyende olmuşdur ama ben genç arkadaşa uno önermem.. geçen fox haberde izledim işte uno kaza yapmış içinde biri çocuk 3 kişi vefat etmiş.. kağıt gibi araç heleki genç adam gazlar tozlar Allah göstermesin..
Birnci olarak o fiyatlarda en mantıklı iş türkiyeden çekilmiş yada fabrikası kapanmış markaların araçlarına yönelmek olucaktır normalde pazarı 15-20 bin tl olması gerekirken ya türkiye pazarından çekildiği ya fabrikası kapatıldığı için değeri yarıya düşmüş markalar var bunlara yönel derim hiç olmassa modelli yeni nesil teknolojik daha az masraflı araç alırsın..
örnek daewoolar yani eski chevrole alt yapısı çoğunun motor falan opeldir zaten parçada motorda sıkıntı olmaz ama alırsın tertemiz sorunsuz modelli nexia yı o fiyatlara en azından 97-98 model araca binersin en azından airbagleri olur kliması olur abs si olur..
ikinci adımda çok eski model araçları pazarda zayıf olan araçlar var onlara yönelebilirsin misal mazda 3.23 ler, Suzuki swifler, hyundai elentra exceller falan kia clarus,pride lar falan.. bunların çoğunda kaya gibi dohc motor vardır bakımları düzenli yapılmışsa kolay kolay akmaz kokmaz..
Üçüncü illa sıkıntıya giricem diyorsan taksi çıkması fiatlar var onlara bakabilirsin yada zamanında şirket ve kamu aracı çıkması ford escord lar var..
Dördüncü çok tutan markaların tutmamış ara kupon modellerine yönelebilirsin ford ka gibi..
Tavsiyem 50cc(mobilet olabilir ama öyle gereksiz saçma modifiye adı altında ziyan edilenlerden değilde temiz olsun yada 100cc cup hem bunların vergiside yok,kalan paranında üstüne birseyler katarak bitir lise'den sonra birşeyler alabilirsin.Araba konusunda Uno tavsiye ederim fakat temizine denk gelir misin bilemiyorum
ehliyetsiz araç kullanmayın!
98 model 1.9 dizel renault 19 var bende bir tane 9 bine verebilirim.
UNO derim bende diğerleri her hangi bi sıkıntı da başına bela olur
bide demişsin ki 25 kuruş falan yaksın yeter. 20 25 yaşında araba, 5km mesafen var hadi aldın diyelim. araba 5kmde anca ısınmışken sen stop ediceksin. 25 kuruş hayal oluyo biraz.
bide ehliyetsiz araç almana baban nasıl izin verebiliyo ?
Yeni kanuna göre 100cc ye kadar için motor ehliyeti alınabiliyor olması lazım 16 yaşında. Onu bi araştır derim. Hem yasal olur hem de işin görülmüş olur. Bence bu en mantıklısı.
bu arada elektrikli motorlara ehliyet istiyolarmış çeviren polisler
ehliyetimi alalı 1 sene olmadı kardeşim, şundan 2 sene önce de aynı sendim.
çok da kullandım ehliyetsiz araba, hem de babam hiç vermek istemezdi zorla alırdım ama hep babam yanımdayken kullandım ya da tek kullandıysam bile mahalle arasında bakkala falan giderken zevkine kullandım.
keşke kullanmasaydım diyorum ama şimdi o günlere geri dönsem yine tutamam kendimi kullanırım.
niye keşke kullanmasaydım diyorum biliyor musun, Allaha şükür başıma kaza bela gelmedi ama ya gelseydi.
Babam derdi hep git arabaya vur direğe vur, çöpe vur, duvara vur bizim araba perte çıksın sana bir şey olmasın önemli değil. Derdim ki babam böyle diyor da parayı düşünüyor ondan. Gerçekten öyle değil sonradan anlıyorsun.
Hadi onu geçtim bir çocuğa vursan, bir sarhoşa vursan.... gerisini getirmek bile istemiyoeum. Trafik bu ne olacağı belli mi?
Ama alsan motor ehliyetini, çeksen altına bir racing, giy montu, tak dizliği, tak kaskı var mı senden havalısı ya? Hem sadece okul ev arasına da mahkum değilsin, çek git istediğin yere.
Ha diyeceksin ki sanki motorla trafiğe çıkmıyorum, arabayla başıma gelen motorla da gelir diyeceksin. Hiç yoktan ehliyetin olur. Öbür türlü en ufak kazada karşıdaki %100 suçlu olsa bile senin ehliyetin yoksa sen %100000 suçlu olursun.
reno grubu örn:broadway
twingo olur
Yaşım 18.Ehliyete yazıldım.1 ay sonra ehliyet elimde.Daha ehliyeti almadan bir araba aldık.78 golf.Tutamıyorum kendimi.Akşamüzeri valide hanımı kandırıp anneanneme gidiyoruz.Babam güvenirdi bana.Ehliyetini bekle dedi.Kızdım bayağı.Binmedim bir kaç gün.Sonra aldım ehliyeti.Arabanın içine bir oturdum.Herşey kurallara uygun.Rahatladım.Şimdi biz ne desek boş.Motorsiklet ehliyetimi almadan önce 3-4 yıl ehliyetsiz kullandım.Hiç kaza yapmadım.Aldığım gün de araba ezdi beni bildiğin:D
Şimdi gelelim tavsiyeye.Ben o paralara güzel bir samara alırım.Biraz kovalarsan enjeksiyonlu bile denk getirebilirsin.Temizinden.
Kesinlikle uno diyorum