o ne anlar yüzde 15 stopajdan kardeşim :D
Printable View
Ya arkadaş, faiz haram borsa haram bilmem ne haram :D
Lan arkadaş istatistikler bir açıklansa en çok kredi ve faizle araç ve ev alan tayfa son 10 yılda din iman kuran allah kelimelerinin kombinasyonunu en çok kullanan tayfadır. Ev alınca araba alınca helal, borsada takılınca haram kafasını yaşamak için gerçekten ne içiyor bu tayfa ben anlamıyorum, laf eden tayfanın kredi kartı kullanmayanı faiz yememişi yada yedirmemişi var mı acaba. Dinime sövenler müslüman olsa diyor geçiyorum.
Herşey haram herkes müslüman
Burası Yeni Türkiye
Herşeyi yap kelime i şehadet getir tüm günahlar shift delete enter zannedenlerle dolu
Baştakiler faizi haram görselerdi
Merak etmesin bankacılık filan hemen biterdi
Seviyorlar bu hayatı :)
Faiz haram der, gider parasını bankaya yatırır.. Ama "vadeli hesaba" Faize değil!..
Yıllar önce.. Sordum bir gün bunlardan birisine, " e sen sofu geçiniyorsun da bankalarda çil çil hesapların var faizde? Yukardan izin kağıdı mı aldın?" dedim..
"Bankanın o bana verdiği fark, faiz değil.. Enflasyona karşı paramın değer kaybı.. " dedi.
"Tabi ya nasıl düşünemedim" dedim.. "Üniversitede onlarca ekonomi dersi aldım, bu konuda bu şekilde düşünemedim. Helal olsun sana" diye ekledim..
"Sen beni ne sandım tarraaam" diye cevap verdi..
Yaşına bakmadım, dövdüm.
Tarak sevmem..
dolar bu arada gevşemeye başladı arkadaşlar...
336'dan 341'e gelmiş gevşek =(
Aynen böyle devam , ele verin takımı kendiniz yutun salkımı .
Haksızlık etmeyelim. Haliç açılış konuşmasında aynen şöyle dedi.
Ekonomi benim alanım ben de biraz anlarım. İktisadi ilimler fakültesi mezunuyum dedi.
Dolarları TL ye çevimeyi keynesyen yaklaşımla açıklayan yeni bir kuram geliştirip neticesinde elde edileni "bereket" cinsinden açıkladı.
Şimdi sen / ben daha mı iyi bilelim lütfen. Boşuna master yaptık mikro-makro okuduk.
3.34'ten 3.50 gördü harçlık çıktı ...SAĞOL REİS...
Güzel para kazandı brirleri
Türk lirası dolar karşısında 6 haftalık düşüşünün ardından bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.
Geçtiğimiz Cuma günü 3.5935 ile rekor seviyeye ulaşan dolar/TL kuru Cuma günü TSİ 13:25'te yaklaşık yüzde 1 gerilemesine rağmen haftalık bazda yüzde 1'in üzerinde yükseldi.
UniCredit stratejisti Kiran Kowshik notunda, "Yetkililerin yerelleri döviz varlıklarını Türk lirasına çevirmeye ikna etme oyun planının TL'yi dengelemesi olası görünmüyor" dedi.
Kowshik, "Reel faiz oranlarında somut bir artış olmazsa, TL satış baskısı altında kalmaya devam edecek" yorumunda bulundu.
Bank of America Merrill Lynch analisti Jean-Michel Saliba, "Hükümetin 10 milyar doları (TL'ye) çevirme hedefi, eğer gerçekleşirse, yakın vadede Türk lirasına sınırlı destek sunabilir" dedi.
JP Morgan analistleri, Türk lirasının baskı altında kalmayı sürdüreceğini düşündüklerini ve Türk lirasında "ağırlığı azalt" konumunda kalınmasını tavsiye ettiklerini söyledi.
Societe Generale notunda, Türkiye, dış açık finansmanında volatil sermaye girişlerine bağımlılığı nedeniyle en çok risk altında olan 5 ülke arasında sayılırken, yıl sonu dolar/TL kurunun 2017'nin ilk çeyreği sonunda 3.55, 2017 yıl sonunda 3.71 seviyesinde olacağı tahmin edildi.
Societe Generale analistleri Guy Stear ve Jason Daw'ın dün kaleme aldığı notta, "Gelişmiş ülkelerin daha korumacı yaklaşımlarının küresel büyüme üzerinde etkisini göstermesiyle ve ABD faiz oranlarının artmasıyla gelişmekte olan piyasalar 2017'de zor zamanlarla karşı karşıya kalacak" denildi.
Societe Generale, Türk lirası, Meksika pesosu, Güney Afrika randı ve Malezya ringgitinin sermaye akımlarındaki kötüleşme nedeniyle en riskli konumda bulunduklarını belirtti.
Societe Generale, Hindistan rupisi ve Endonezya rupisi al, Türk lirası ve Meksika pesosu sat tavsiyesinde bulundu.
Kaynak:Yabancı kurumlardan dolar/TL yorumu - Bloomberg HT
bakalım yarın ya herru ya merru olacağız.
Daha 4 ay daha faiz arttırımı bekleniyor :)
Cuma fiyatlandı aslında 3.56 dan müdahale ettiler
3.50 - 3.60 arası gelir demiştim geçen hafta başı
Borsayı 67.000 getirdiler güven tazelemek için :)
Fakat ben daha kötü seneryonun başladığına inanmıyorum
2017 mart ayında kurun tam etkisi ile işsizliğin daha çok artacağını ön görüyorum
Kur 4.00 olma ihtimalleri konuşuluyor 2017 sonunda
Bunlar öngörü YTD bu arada pm le bilgi isteyip verdiğim arkadaşlara aynısını söylüyorum
Gündemi değiştiriyorlar sürekli
Tek mermisi kaldı başkanlığı bu seferde alamaz ise 4.00 kesin
Adam kafayı 4 e takmış :)
FED 0.25 artış ama 3 sefer demiş Aauvv:) Merkes bankamızın faiz artırması lazım
Trump Reis merkes bankasının Dolardan TL'ye geçecek demiş:) Dik dur eğilme Amerika seninle şarkıları söyleniyormuş
3,52 lerde sanırım bakalım yarın borsa ile ne olur :)
4 ay daha arttırmak demek 20 kuruş demek zaten en kötü
Bize 2017 çok fena girecek :(