İNADINA RTE İNADINAAAAA,TÜM VATAN HAİNLERİNE İNAT RTEEEEEEEEEE..
Oooff aşığım sanırım yhaaaaa
İNADINA RTE İNADINAAAAA,TÜM VATAN HAİNLERİNE İNAT RTEEEEEEEEEE..
Oooff aşığım sanırım yhaaaaa
imzasız..
Ülkenin gittiği durumu görünce aklıma geldi...
![]()
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
muahaha beyler dolarla ilgili 1 haber bile yok
HABER İCİN HABERTURK: TURKİYE'NİN EN BUYUK İNTERNET GAZETESİ
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
İçeride'nin oyuncuları kurtarıldı daha ne istiyorsunuz, dolar da neymiş?
dolar 3.73 mü olmuş 3.75 nerdeyse ... ne ara oldu sabah bakmışdım 3.64 dü..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
130 bin Euro bekletiyorum iyi ki bozmamışımdaha yükselmez diye düşünmüştüm ama düşüşü görünce kesin yükselir diye bekledim birazcık daha bekleyeyim
YamahA Xmax 250 ABS
Peki bu kötü durumun kabahatlisi kim abi, senden objektif bir yorum alabilir miyim ?
Ayrıca şunu belirtmek isterim ki bilmende kesinlikle fayda olacağını düşünüyorum; şuan elindeki parasını döviz veya altında tutanlar bir kar etmiyor, para kazanmıyor, sadece paralarının değerini koruyorlar. Eğer sen birikimini bile bile TL'de tutuyorsan -yanlış anlamanı istemem ama- salaklık yapıyorsun çünkü bunun ne sana ne de devletimize bir faydası var, tek yaptığın paranı göz göze çöp etmektir.
Bencede cumhurbaşkanı doları bozun dedikçe birileri dolar topluyor dolara yükleniyor adeta doların yükseliceğini ters psikoloji olucağını iyi biliyorlar..
vatandaş bozuyor birileri topluyor biz ohaa yuhh 3.5 olmuş dolar dediğimizde bile birileri 3.5 bandından dolarları topladı bence.. ufak esnaf sınıfında küçük alıcı 100 bin dolar almış olsa şu anda ortalama üç aşağı beş yukarı 25 bin tl karı var bir kaç günde hemde.. 25 bin tl az paramı var.. kim 350 bin tl ye 5 günde 1 haftada 375 bin tl verir..
birde orta sınıf alıcıları düşünün 300-500 bin dolar toplayan yada büyük sınıf ağır abi alıcıları düşünün milyon dolardan aşağı toplayamayan .. adamlar 3-5 günde 1 haftada deli vurgun yaptılar..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Borsada yabancı çıkışı yok o yüzden
Doları yerli alıyor
Yabancı borsadan çıkarsa dolar 5 liraya gelir
Dr.ECU
Moody's, "Türkiye'de güvenlik konuları bankaların kredileri için negatif" dedi.
Raporda, "Bu bankalar için kredi negatif unsur... Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aralık ayında 1,64 arttığını açıkladı. Yıllık enflasyon 8,53 ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yüzde 5’lik enflasyon hedefinin üzerinde yükseldi." ifadeleri kullanıldı.
Türkiye’deki son gelişmelere de değinilen raporda, "Son aylarda terör saldırılarındaki artışla yükselen yerel ve jeopolitik riskler, sermaye çıkışlarını hızlandırdı ve özellikle kasım ayı başından bu yana para birimindeki değer kaybının artmasına katkıda bulundu." denildi.
Raporda, enflasyondaki yükseliş ve ithal ürünlerdeki fiyat artışının hanehalkının borçlarını geri ödeyebilme gücünü olumsuz etkileyebileceği, bu durumun da bankaların tüketici kredisi portföylerindeki varlık kalitesini negatif etkileyebileceği belirtildi.
Türk bankalarının varlık kalitesinin ekonomideki mevcut yavaşlamanın yarattığı zorluklarla karşı karşıya olduğuna işaret edilen raporda, takipteki kredi oranının 2015 sonundaki yüzde 3 seviyesinden geçen yılın kasım ayında yüzde 3,24’e yükseldiği kaydedildi.
Raporda, "Bankaların varlık kalitesinin bu yıl, enflasyondaki artış ve Türk lirasındaki değer kaybının birleşimi, güvenlik meseleleri ve jeopolitik gerilimler sebebiyle genel olarak bozulan yatırım iklimi etkisiyle kötüleşmesini bekliyoruz. Takipteki kredilerin oranının bu yılın sonunda yüzde 4’ün üzerine yükselmesini öngörüyoruz. Bu durum bankaların provizyonel giderlerini artırmasına neden olacak ve karlılıkları azaltacaktır." değerlendirmesine yer verildi.
blomberg den alıntı..
yani kısaca sorunlu takibe düşen ödenmiyen kredilere dikkat edin ayağınızı denk alın geri ödemelerde ilerki dönemlerde dahada büyük sorunlar yaşayabilirsiniz öyle kredileri her önüne gelene eskisi gibi vermeyin demeye geliyor..
bakalım ne kadar doğru ne kadar yanlış zaman göstericek.
Moodys vurmuş kırbaçı
Hisselerin takaslarına bakın ilk 5 hep yabancılar
Borsada alıcı yok günlük al satçılar var şuan
Yabancıların maliyetleride yüksek
O yüzden borsa onlar için bataklık
Yukarı kendileri çıkartıp mal çakma peşindeler
Yerli borsacı geçmişte yediği kazıklardan sonra şimdi aynı tongaya düşmedi bence
Yoksa yabancı ben gidiyorum dese bu endeks 30.000~40.000 arasına direk gelir
Bu yabancıların sağı soluda belli olmaz
Sabah bir kalmışız tepe taklak her taraf
Ama biz acayip bir lağamdayız bu kur bizi bitirir beyler
2017 sonunu görmeden
Ben nisanda mn gördüğüm 3.70~3.80 şimdi gördüysek
Trump bize bir mucize yaratması gerek
Yeni hedef rabia gözüküyor![]()
Dr.ECU
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)