:) peki dostum öyle diyorsan öyle olsun
Printable View
Ha benimde 100bin zararda olan hesabım var mesela o ayrı konu :)
Ben sadece bana göz göre göre yanlış gelen bilgilendirmelere kendi çapımda yorum yapıyorum
Faydası olursa ne ala
Ben zaten , yatırın ölün bitin tarzı bir yorum yapmadım eğer bana dediyseniz :) Özellikle söyledim vebaline girmem diye. Normal alımım bir yana , forexte 3.52 iken almıştım 14k usd leri gördüğümde dahi bozdurmadım , şuan 9650 usd de yine bozdurmayacağım. Sonu neyse ona kadar bekleyeceğim özellikle fxte. Normal alım-satımlarda duruma göre kendimce inandıklarıma göre yol izleyeceğim , alır almaz zarar yazdı ancak benim kafam rahat. Kimseye yatırım tavsiyesi yapmıyorum yapacak çapta da değilim.
Benim başıma geldi. peak yaptığında bozmak istedim giriş yapamadım online bankacılığa(enpara). Sonra dayalı döşeli bir şikayet maili geçtim, aradılar.Ne kadar bozacaktınız, ne zaman oldu olay diye. Birkaç gün sonrada kar edeceğim tutarın yarısını hesabıma yatırmışlardı.
Mudahele degıl,yıne kaynagı belırsız kalem yanı kara para...
belli bir süre soğur ateşi trump yemin edene kadar oyalıycaklar ondan sonrası karanlık .. dolar ıkılır kıvrılır 4 de noktalar kendini ben 3.5 diyordum ama bu iş 4 de olucak gibi yıl sonuna kadarda 5 i görür bence..
bir de ev yatırımdır kriz vakitleri ilk düşen şey zaten mal mülk fiyatlarıdır.. ödemesi olan artık karı zararı göze almaz borçdan kurtılıyımda lanet gelsin der zararına satar kriz vakitleri bu tip çok satışlar olur.. ama kriz olursa bu kriz eskilere benzemez uzun soluklu bir kriz olur o yüzden mal mülkden ziyade altın falan evrensel güvenli limandır...
Şu an hep alım fırsatı görüyorum ben doları. Ytd.
Sevgili reis(!)imiz yine müdahale etti bir şekilde anladığım kadarıyla.
A haber Araplar 100 milyar dolar yatırım yapacak diye saçma bir haber yapmıştı.Mebla bu kadar büyük olmasa da biraz ittirdiler sanırım, bu adamlar sonuçta iktidara yakın sevmesek de, az çok haberleri vardır.
Bakalım yokuşa kadar daha ne kadar itecekler.
Müdahale diyen bendim. Konuya bikaç saattir müdahil olamadım. Müdahale edildi derken ben ekrandan bakıyorum aynı saniyede 3.93 den 3.80 e düştü. Ben merkez bankası müdahalesi var demedim. Dolara müdahale var dedim. Yani çok sağlam bir para giriş çıkışı varki aynı saniyede biz bunu görebildik. Kademeli düşüş yaşanmadıki. Hatta hemen yorumuma ekledimde, "korkaklarda hemen satar bikaç kuruş daha geri gelir" diye. Ancak bu sonuçta zaten müdahale olduğu için beklentim yine yükselme şeklinde. Zaten üzerine bende alı yaptım
Bist'in %4.3 yükselişi kaynağı belirsiz paradan mı yoksa cent olarak ucuzlamış borsaya giriş şeklinde mi? Bunun cevabını bilen varsa yönü de tahmin eder. Müdahale düşüşün kılıfı. Dolar endeksi, tahvil ve 10 yıllıkların desteklemesi daha belirleyici oldu. Bana göre asıl olumlu olan MB'nın karşı karşıya olduğu siyasi baskının söylemlerde azalması.
Ben ne yapıyorum onu yazayım yoksa uzman falan degılım. Sadece işim dolayısı ıle dolar ıle cok hasır nesırım.
100lıramız var ıse.
30 lırası ıle borsa fonu. Neden? Dususlerde sınırlı etkılenır,cıkıslarda ıse %70 cıvarı artar. Uzmanlar tarafından yonetılır. İmkb30 uygundur
20 lırası ıle altın. Gram.
30 lırası ıle dolar.nhatta parıte 1.00 lardan euro yada donersın.
20 lırası ıle de mevduat. Ben odeabank kullanıyorum.moaranı kullanabılıyorsunda.
Yıne kaynagı belırsız kalem gırdı yanı kara para.
Borsa bu kadar artan dovıze ragmen dusmuyorsa,emın olun ısler rayına gırınce ucar gıder.
Ancak sıyası belırsızlık-not dusumu kısa vadede dıkkat ıcın kırmızı alarm verıyor....
Faiz artışları beton ekonomisi çoğunluğu yandaş şirketlere zarar vericek korkusuyla mb ye bu kadar siyasi baskı var.
Oysaki rahat bıraksalar faizlere karışmadalarda merkez bankası silahlarını kullanabilse dolar bu seviyeleri görmezdi en azından bu kadar kısa sürede. Diye sesli düşündüm.
Siyasi görüş ve duygularınızı yatırım yorumlarınıza karıştırıyorsunuz.
Nasıl bir anda çıktıysa tepkiside bir anda oldu.
Mühahale olarak benim gözümde dün geceki uygulama ve bugünkü repo iptali sayılabilir.
Çok ciddi müdahale ise olağanüstü toplantı ve 500 baz puan falan faiz arttırımıdır benim kanımca
Şu an 3.77 altında kapatacak gibi günü. Bakalım görelim.
Düşsün ve orda çakılsın kalsın ki şu psikolojik etkisi dağılsın.
Ben isterim ki iyice düşsün. Bana ciddi zararı var şuan. 2.9A düşmedikçede girecek. Öyle bir ihtimalde olmadığından ne kadar az girerse o kadar az canım yanar.
Yalnız selçuk abi iyi kasıyor hiç buralarda gezinmezdi nasıl planların var abi deli gibi fikir arıyosun 😀😀