@darkmoon
Basın-medya bu ülkede sıkıntılı...
Babam zamanında hatırı sayılır miktarda yatırım yapmış Sabah'a ve yanılmıyorsam Tgrt'ye.Daha sonra borsada tahtaları kapanınca çok ciddi miktarlarda parası yanmış...
Printable View
@darkmoon
Basın-medya bu ülkede sıkıntılı...
Babam zamanında hatırı sayılır miktarda yatırım yapmış Sabah'a ve yanılmıyorsam Tgrt'ye.Daha sonra borsada tahtaları kapanınca çok ciddi miktarlarda parası yanmış...
$/TL bugün güzel kapanış yaptı, en önemlisi haftalık en düşüğü bugün görmesi ve geçen haftanın kapanışın altında kapanması oldu
trene bindik trend de devam ;-)
Merkez Bankası Akşam golü attı.. Beklemediğimiz birşey değildi.. Referanduma kadar ellerinden geleni yapacaklar.. Referandumun Nisan'da olma sebeplerinden birtanesi Fed'in Haziranda faiz artıracağının öngörülmesi.. Merkez bankası ne yaptı, İhracatçılara sağlanan kredilerini tl karşılığı ödeneceğini kararlaştırdı.. (Akşam piyasalar sığ iken yapmasıda güzel bir hamleydi) Bu paralar Merkez bankası döviz rezervi sayılıyor yani bir nevi döviz satmış oldu.. Şimdi yapılacak en güzel iş referanduma kadar su akarken testiyi doldurmak..
İlave yapayım, ihracatçılar aldıkları bu döviz kredileri 2 Ocak 2017 'deki ucuz kurdan tl olarak ödeyecek.. Zx görüldüğü gibi bu düşüşün teknik ile uzaktan yakından alakası yok..
28 ocaktan berı yazıyorum,akarken doldurun dıye :)
Abi ben sürekli kademeli alıyorum.. Zaten işim dövizle 2016 Kur ortalamamız 2.85'in az üzeri.. Aldığımız kredilerin faizlerini kur karı kapattı.. 2015'te de aynısı oldu.. Bizim kobi olarak canımız çok yandı, şimdi krizin en can alıcı yerine geldik Bankalara sirayet etmesi .. O zaman dolar 5 mi olur 10 liramı olur onu kimse bilemez
akarken doldurma isini bize de anlatin.
simdi 3.65 den dolar aldim, 3.68 de sattim, 3.64 de tekrar aldim gibi mi?
Bankalarin makaslari zaten 10 kurus oluyor, ya da ben birseyi anlamadim
Bı arada KGF kredileri şuan çok revaçta
Toplam paket 220milyar TL yani ucu bıçağı yok gibi
Düşünen olursa kısaca bilgi verebilirim
Akarken doldurmak;
28 ocakda ne dedım,kısa vadede 3,65 beklıyorum. Borsayıda 88... Yanı sat doları,gır borsaya. Gecen hafta cık borsadan,3,65 den dolara don. Koy %22 yı cebe,yuru yoluna gıt :)
Portfoyun %30'u da kalsın borsada,trendın yuruyecegı bellıyse,onuda 90-91 arası sat. 3,55+ dan al...
KGF de ki para neyin parası ?
Varlık fonu ile bir bağlantısı var mı ?
O kadar para varda piyasa niye can çekişti
Bir sürü sorucuklar :)
Beyler KGF para vermiyor, bankalardan kullanacağınız kredi için size kefil oluyor. Yani artık kredi kullanmak için ipotek yada çek vermeden bankadan KGF teminatı ile kredi kullanabilirsiniz. Sermaye bankaların, fiyatlama bankanın insitiyatifinde KOSGEB gibi sabit faiz değil
KOSGEB kredi verir KGF kefalet ikisi farklı.
Kredinin faizini kullanacağınız bankaya bağlar ister kamu, ister özel ister pure yabancı tercih sizin.
220 milyar tl ye kefil olan KGF
Kredi çekenler borçlar ödenmediğinde
Bankalar KGF yi nasıl kucağa alıyor
Yok KGF bankaları kucağa alıyor :-)
Diyorki kredi veren bankaya ben senin verdiğin ve batan kredinin max %7 sini öderim üstünü ödemem diyor.
A bankası tüm müşterilerine 100 kredi verdi 6 sı batarsa 6 sını öder.
B bankası tüm müşterilerine toplamda 100 kredi verdi ve bunun 9 u batarsa 7 ederim üstünü sen düşün diyor.
Yani 7 Ye 100 kaldıraç kullanıyor. KGF nin ortaklık yapısı KOSGEB ve bankalardan oluşuyor.
Bu yeni çıkan KGF kredilerinin garantisi Hazine dır.
Banka neden bu riske girsin ki
Bu borcu komple hazine garanti veriyorsa banka kredi vermez
Yani banka kendini garantiye almadan günahını vermez
Ki 220 milyar tl lik krediden bahsediliyor
Bunun kaynağı nereden geliyor
Böyle bir para varda biz neden köprü yol için yid projelerle zarar ediyoruz
Bana aşırı saçma ama olası bir ihtimal geliyor
Mb para yani tl basıyor :):)
Sana saçma geliyor olması bunun gerçek olmadığı anlamına gelmezki.
TR deki bankalarda bulunan toplam mevduat tutarını bana söyler misin? Demek ki kaynak varmış
Peki bankacılık sekörünün toplam NPL yani batık rasyosu nedir?
Konunun daha gerçekçi olması adına Bunların cevabı üzerinden konuşalım.
Unutmadan kimse kimseye zorla kredi vermiyor
Unutmadan enson yabancı bir bankada mevduattan bahsetmiştin işte o mevduatı yatırdığın bankaya o bankanın KGF kefaleti ile kredi vermesi için gereken kaynak oldun :-)
Bir de herkesi bir tutmayın öyle müşteriler var ki imza karşılığı değil bin, milyon TL ler ile kredi kullanıyor
Teminat sadece ortak imzası hatta bazen ortak bile kefil olmadan verilen krediler var bunlara da Açık teminatlı kredi denir.
Ben hiçbirşey anlamadım
Ama filmin sonunu çekirdek kola ile takip edeceğim :)
Bankalar o güzel bankacılık sektörü bakalım bu film sonunda neler yaşayacak
Merakla bekliyorum :)