bu arsayi kapsiyor mu acaba ?
Printable View
sadece konut
Merkez Bankası'nın brüt Döviz rezervleri 17 Şubat haftası 92.8 milyar dolardan 89 milyar dolara indi. / Net rezervl 25 Milyar usd'nin altında ....
Avrupada yaşayan grubetçiler kadar parasının hesabını kuruşu kuruşuna yapan insanlar yoktur.. orda elin avrupalısı onları yeri geliyor çift işte günde 14-16 saat çalıştırıyor.. para nasıl kazanılıyor paranın değerini çok iyi biliyorlar.
siz bakmayın burdan siyasetçiler gittiğinde alkışlıyorlar falan ama iş para yatırmaya geldiğinde 50 defa düşünürler hareket etmeden önce.. paraları öyle havalarda savurmazlar..
çoğu zaten alman sisteminin içinde pişmiş bizdeki algı gurbetçide para çokdur getirir buraya mantığı.. almanyada yaşayanların önceliği almanyada ev almak gördüğüm konuşduğum kadarı ile ... türkiyede çoğu tatil amaçlı yazlık falan alıyor yada 15 günlük 1 aylık devremülkler onlara daha cazip geliyor..
Ne dersiniz euro ya yatırım yapma zamanımıdır??
Arkadaşlar mutlaka topiki okuyan Trollerden de vardır.. Bu fikrimi yönetime sunup gözlerine girebilirler.
Şimdi meydanlarda Cb. ne diyor? Domates tarlada 1 markete gidince bi bakıyorsun 6-7-8 olmuş... E şimdi faizlerden dert yanacağımıza Merkez'de %8.5 piyasada 14-16-17 diye gidiyor.. Direk aracıları kaldırıp Merkezden alsak diyorum krediyi? Kefil olarak da Kgf var hani :D Böylece aracılar kalkmış olur
@vectra-tuner
Abi tam olarak bilmediğimden soruyorum, bu şekilde yapılacak bir hamle gün sonunda girecek olan kazığın bize daha derin saplanmasına sebep olmaz mı, yoksa dönecek sıcak para durumu amorti eder mi?
Sonuçta Tcmb kredilere karşı pozitif oldukça dolar karşısında küçülmüyor muyuz?
Yanlış anlama tamamen bilgisizliğim ve merağımdan soruyorum.
Doları suni olarak baskılamak bir çözüm olmadığı gibi ileride çok daha büyük sorunlara yol açacaktır.. Şimdi Doları isterseniz 3 Tl'ye bile getirirsiniz bu iş için gerekli olan Faiz.. Faizi %15'e çekerseniz 3 Tl'lere bile gelir ancak bu seferde içeride şirketleri sanayiciyi batırırsınız ekonominiz küçülür krize girer sonra dolar bu sefer 4 Tl olur... Faiz de dolarla beraber yükselir gider..
Şimdi yapılmak istenilen Hem faiz artmasın Hem döviz artmasın.. Öyle bir dünya yok neden derseniz Türkiye borç ile yaşayan her geçen gün üretim rekabet gücünü kaybeden dış borçlanmada sınıra dayanmış bir ülke.. Halkımız lüxe alıştı herkesin altında Bmw Mercedes para bile olmasına gerek yok yeterki Kredi olsun...
Artık bir devir kapandı abiler..
Şimdi Referandum sebebi ile Kurları düşürmenin cezasını İhracatçı çekicek .. Adam aldıysa kur 3.90 iken hammaddeleri ara malları zararına satıcak .. Zaten ihracatçının kar majı %5 %10'dur... Diğer türlü kur gevşemeye başlayınca İthalatçı sevinecek , ithalat artacak ithalat artınca cari açık artacak vs. vs.
Üniversitede Law on Economics diye bir ders var.Giriş seviyesinde iktisat dersini İngilizce veriyorlar, usulleriyle birlikte.Derse de maliye hukukunda profesör olan bir hocamız giriyor, kendisini zan altında bırakmamak için ismini vermiyorum.
Derste birkaç tablo paylaştı.Döviz henüz düşükken alınan hammadde ve diğer birçok ithal ürünün sonrasında yüksek kur döneminde satıldığını söylüyordu tablolar rakamlarıyla birlikte.Döviz sirkülasyonu olsun diye yapıldığını ama gerekli olmadığını çünkü hiçbir şeyi değiştiremeyeceğini söylemişti o zaman.Kazandıracağı zamanın çok kısıtlı olacağını anlatmıştı.Ben bu sırada Murat abinin dolar düşecek yorumlarını da pek tabii okumuştum.Yurtdışına geri itelenen ithal ürünlerden kar elde edildikten sonra Türkiye'ye onlarca milyon dolar girdi ve döviz düşürüldü.Böylece hem ürünlerden kar ettiler, hem de ithalat için tekrar kapı araladılar.Olaya bütünüyle bakınca taşlar bende yeni yeni yerine oturmaya başladı.
Örtülü de olsa Tcmb'nin faiz arttırdığını, forex piyasasına müdahale ile kurun elde daha kolay tutulmaya çalışıldığını söyledi.Bunun dışında varlık fonunun devlet sermayesinin siyasal iktidara rahatça hizmet edebilmesini sağlamak için kurulduğunu, normalde bunun zengin ülkelerde bütçe fazlasını değerlendirmek için kurulduğunu söyledi.Buradan kullanılan bütçeyle sanırım devlet kendi markalarının, kurumlarının hisselerini alıp satıyor.
Fakat hocamız okyanusun ortasında can simidimiz de olsa, basacağımız bir zemin olmadıktan sonra boğulmaktan başka çare kalmadığını söylüyor.Sonunda ne olacak beraber göreceğiz.İsterim ki tünelin ucunda ışık olsun, fakat yandaşlar dışında kimseden de olumlu bir emare duyamadım.Onlar bile x kadar kötü değil bak şöyle diyebiliyor...
http://i.hizliresim.com/ZZ24jZ.png
Bimeks e ufak bir zar attım :)
YTD
http://static.bimeks.com.tr/promotio...lik_yapisi.pdf
Spv hisselerini çoğu kısmını sattığı için çakıldı kağıt
Hollandalı ortağı var ölü rakama ya alacak yada o da satacaktır
Burada birşey olacak bence :)
YTD
80000 usd hazır nakitte duran para mevcut ödemesi 2 ay sonra .Bu parayı acaba bozdurup, daha sonra tekrar dolar mı yapsam diye düşünüyorum ? Dolar nasılsa düşme eğiliminde? Yoksa hiç ellemeyelim aman ağzımızın tadı kaçmasın mı?
doğuş grubu ile ilgili gıybet ,
Ferit Şahenk otomobilden vazgecer mi? | Emre OZPEYNİRCİ
yarın trump ın açıklaması gidişatı belirleyecek diyorlar
yalnız şunu anladım bugün bir kez daha.. abi ne olucaksa olsun en kötüsü batarız kapatırız dükkanı biz yaptığımız dünyalıkla torunlarımız bile çalışmasa rahat yaşar kafasında olan insanlar var.. başımız belaya girmesinde kimseyle biz batarız daha iyi kafasında olan insanlar var..
BENde bu yeni projelerde 1 1,5 milyona ev alanları merak ediyorum bu evler hep satılıyor demek ki servet sahibi yada gizli servet sahibi ne çok vatandaş varmış ya
Para parayı çekiyor. Bir şekilde iki daire sahibi olan katlaya katlaya gidiyor. İstanbulda her şekilde alınan daire prim yapıyor. Adam iyi kötü bir ev sahibi olmuşsa kentsel dönüşüm vs derken birden malvarlığı 2-3 katına çıkmış oluyor. sonra katlaya katlaya kopuyor gidiyor iş. şu fikirtepe, ataşehir, maltepe üstleri, kurtköy vs zamanında gecekondusu 2-3 katlı aile apartmanları olanlar şimdi 4-5 daire sahibiler. hiç çalışmasa bile 2 sinin kirasıyla geçinse 3 daire kirası zaten 4. yeni evin taksitlerini ödüyor.
yada temelden girip bitince satıyor sermaye yapıp aynı sistemden devam.