3.59 geldi
Printable View
3.59 geldi
TCMB, dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını yüzde 0,75'ten yüzde 1'e yükseltti. TCMB, 26 Aralık 2016'dan bu yana söz konusu faiz oranını yüzde 0,75 olarak uyguluyordu.
Merkez Bankası'ndan dolara karşı hamle - Ekonomi Haberleri
Dolar düşerken alınır.. Herkesin yaptığı hata hızlı çıkış anında kaçırmayın diye alması.. Düşerken de insanın eli gitmez kolay kolay almaya.. İnsan psikolojisi hep bu şekilde çalışır bu işten para kazananlar ise hepimizin psikolojisini iyi bildiği için hep üter.. Referanduma kadar ellerinden geleni yapacaklar dolar konusunda ... Bu arada faizler ciddi manada yükselmiş durumda .. Yüksek faiz konut satışını durdurur konut fiyatını düşürür..
uzun vadede doların çıkışını frenlemek yazdımda gitmemiş sanırım
Yıne demıstım demek ıstemıyorum ama gerceklesıyor bır bır....
3,55'e yelken actık. 3,56'dan alınabılır.
Ancak uygulamalara bakıp 3.48 beklenebılır....
Onumuzde kı haftadan ıtıbaren dolar alınabılır...
Bana düşmez bunu biliyorum , burdaki insanların yazdıklarına da karışmak istemiyorum ,fakat bir konu beni çok rahatsız ediyor bu yüzden yazmadan yapamiyacagim.
Bu işleri bilmeyen benim gibi cahil biri sizlerin burda aylardır yazdığınız dolar 4 TL olucak söylemleri ile güvenip evini arabasını veya arsasını satıp dolar alsa şimdi zararını kim karşılayacak burda yazdıklarınızı büyük bir sorumluluk gerektirir. En azından vicdani olarak.
Dolar alan yaya kalır - Ekonomi Haberleri
2015 Martta dolar alan yaya kalır (dolar 2.50) diyen cb yüzünden evini 250.000 TL ye satan x amca 100.000 dolar alabiliyorken cumhurbaşkanına güvenip almadı ve TL de bekledi . Dolar 1 buçuk yıllık süreçte 3.90 gördü ve artık x amca 64.000 dolar alabiliyordu. O zaman 250 bine alabileceği arabaları şimdi 400.000 e almasından veya TL de beklediği için paranın günden güne erimesinden hiç bahsetmiyorum bile şimdi senin söylediğin sorumluluk kısmına birde bu taraftan bak burada herkes kişisel görüşünü söylüyor ayrıca konuya bakarsan burada ki dolar alın tavsiyeleri 3 seviyesinden başlamış ortalamaya vurursan halen karda olur insanlar. 4 e gitmedi 3.95 den döndü bence tahminler tuttu. Ayrıca bunun 3.95 den nasıl bu seviyelere çekildiğini merkez bankası rezervlerine ve arttırılan gizli faizlere bakarsan anlarsın. Ekonomik olarak atabileceğimiz bütün kurşunları atıyoruz kurşunumuz bitince ne olcak düşündünüz mü?
Arkadaslar;bugun 11 adet dolar ve euro hakkında mesaj aldım...
Lutfen yorumlarımı takıp edın,ayrı ayrı yazmak zor. Ayrıca dolara,altına nokta atısı yapabılıcek bırı olsam,suan buralarda olmazdım...
Sadece ıcerıden bılgı,takıp ve kısıel yorum yapıyorum.
Son kararı sızler verıceksınız...
Suan asırı baskılama var,akarken doldurun.gerceklerle yuzlesecegız,az kaldı...
zararı olana ''kandırıldık'' der işin içinden çıkar. ne varki bu durumdan sıyrılmaya.
Bu arada sizden dolar 2.50 iken dolar alan yaya alır lafına da bir yorum yapmanızı rica ediyorum. Sizce 2.50 iken dolar alan yaya kaldı mı ? Erdoğan sonuçta akp yi yani sizleri temsil ediyor aldığı kararlardan söylediği söylemlerden dolaylı olarak ona yetki veren sizlerde sorumlusunuz böyle bir durumda yukarıda kendinizin söylediği vicdani rahatsızlık sizde de mevcut mu ya da umurunuzda değil mi ?
Yazılanları okudunuz mu bilmiyorum. Eğer okuduysanız yanlış anlamışsınız. Burada kimsenin kimseye kolay yoldan zengin olma vaatleri yok. Kimsenin yatırım tavsiyesi verdiğide yok.
Konu genel olarak "elimde bir miktar birikmiş param var, emeklerimiz heba olmasın paramın değerini nasıl koruyabilirim" diye gidiyor farkındaysanız.
Bence dolarizasyon gibi kavramlara bakıp, neden Türk Lirası bu kadar değer kaybediyor ona bakın. Bu durumun sorumluları fotumdakiler değil çünkü
http://i.hizliresim.com/kbED6q.jpg
Bu tablonun şuçlusu kimdir ?
Feto yapmıstır fetoo...
Yemedı mı?
dıs guclerın ısı dıs guclerın..
Yemedı mı?
Faiz lobısının ısı,faız...
Yemedı mı?
Yok lan,bızım koyunlar bu kadar sormaz,cokdan "haaa,evet" demıslerdır...