ben yazıyı yazarken bazı arkadaşlar yazmış araya yollayınca yazıyı gördüm .. eklemede yapıyım amerika askeri olarak ortalama çinden 20 yıl ilerde .. bunu her yerde açıp okuyabilirsiniz.. çinin askeri teknolojisi çok ileri değil eskiden rusya tabanlıydı orduları çoğu silahları kendi üretiyormuş gibi görünsede aslında rus menşeili özü rus teknolojisi olan silahlardı..
adamlar daha bir kaç sene öncesinde ilk yerli uçak gemisi indirdiler amerika ilk uçak gemisini kaç yılında yapmış indirmiş bir bakın.. çin daha yeni hayalet uçağını yaptı bu sene amerika 67-68 de ilk prototipleri yaptı hayalet uçağın..
kaldıki amerika ordu silah envanterini komple dönüştürüyor otomasyona.. artık her şeyi insansız yapmaya başlıycaklar ve çoğu yerde nasıl havada silahlı ihalar var yerdede silahlı robotik insansız tanklar araçlar gereçler olucak..
adamlar artık insana değer veriyor adam diyorki sallıyorum ürettiğim bir uçağın maliyeti bana 500 bin dolar profesyönel bir savaş pilotunun maliyeti ortalama 3 milyon dolar.. çünkü bir savaş pilotu profesyönel olana kadar 3 bin saat 5 bin saat belki uçması gerekiyor sıcak savaşa girmesi gerekiyor bunların hepsi maliyet.. adam diyorki uçağı kaybedersem yerini doldururum ama pilotu kaybedersem yerini dolduramam..
şimdi o yüzden en son normal savaş jet uçaklarının içinede robotlar koydular normal f22 f16 f18 lerden bahsediyorum o robotlar uçuruyor uçakları o robotlarıda yerin altından nükller silaha bile dayanıklı bir üstden profesyönel savaş pilotları uçuruyor.. pilotlara birebir uçak kokpiti yapmışlar o psikolojiyi yaşasın diye önünde led ekranlar var robotta kameralar var insan gözü gibi adam uçuruyor uçağı..
iyi yanı ne uçak düşsede pilot sağlam yatırım sağlamda onlara göre.. iyi yanı ne normal bir insanla u robot lu uçak karşı karşıya gelse robotlu uçak robot olduğu için g kuvveti falan yemiycek haliyle bir insanın çıkamadığı menzile çıkıp uçağın limitlerini istediği kadar zorlayabilicek.. bir insan belli bir yükseklikden sonra g kuvvetinden ötürü bayılır..
kısaca bugün üçüncü dünya savaşı çıksa emin olunki karşısınızda insan nerdeyse hiç görmiyceksiniz .. askerler üstünde robotik kıyafetler deneniyor bu kıyafetler kurşun geçirmiyor ve bir insanı normalden 10 katı daha güçlü yapıyor.. bunlarıda artık saklamıyorlar zaten belgesellerde yayınlıyorlar.. amerikalı asker tek başına üstündeki robotlu kıyafetle kaç yüz kiloluk obüs mermisini alıp kaldırıp rafa koydu.. bir kişi yaptı bunu normalde 5-6 kişi zor kaldırır o mermiyi..
kaldıki insansız silahlı robotların prototipleri hatta yük taşısın yada orman gibi yerlerde savaşsın diye hayvan görünümlü 4 ayaklı robotlar üstünde bile çalışıyorlar.. bunlar bize gösterilenler belgesellerde orda burda.. bunlar bize gösteriliyorsa gösterilmeyen Allah bilir ne konumdalar..
yahu adamlar ilk ışınlanmayı yaptılar hawaide bir adadan diğerine ışık hüzmesini ışınladılar.. kaldıki bu teknololojilerin hepsi ilerde askeri silahsal sistemlere adapte edilicek şeyler..