Büyüme yüzde 5
Endeks 100.000 de
Dolar 3,52 dolar neden düşmüyorrrrrr arkadaşşşş çıldırcam :):)
Printable View
Büyüme yüzde 5
Endeks 100.000 de
Dolar 3,52 dolar neden düşmüyorrrrrr arkadaşşşş çıldırcam :):)
MNG kargo Dubai'ye satılmış.
yormayın beni birisi versin şurdan mehteri..
Yurt dışından parça alacaklar elllerini çabuk tutsun bu arada...
Kusura bakma stopajı alırım! - Ekonomi Haberleri
ben vatandaş ali veliyim şirketim yok bir şeyim yok neyin stopajını alıcak.. vergisini zaten alıyor benden.. o şirketler için dir .. vatandaşa zaten bir güzel vergi kesiyorlar gelen ürünlerde.
Bu yasada zaten Vatandaş için.. Mal alırken diyelim %20 Vergiyi Vatandaş Ali'den Ali expressteki Çinli Don jon Juan ping adına kesicek ..
Dolar 3.52 altın 143.5 garantide napsak alsakmı acaba?
Bugün FED nasıl etkiler dersiniz ?
13.06.2017:
Amerikan teknoloji şirketlerinde yaşanan satışlar nedeniyle küresel mali piyasalar dünü olumsuz bir görünümle geçirse de bu etkinin bu sabah saatlerinde hafiflediğini görüyoruz.
Türk mali piyasaları, beklentileri aşan büyüme rakamlarının yardımı ile günü yurtdışından olumlu mânâda ayrışarak tamamladı. Bu havanın bugüne de taşınması beklenebilir.
FED'in iki günlük faiz toplantısı bugün başlıyor. Yarın açıklanacak karar öncesinde bugün ABD'de açıklanacak ÜFE enflasyonu yakından takip edilebilir.
Küresel mali piyasalar dün Amerikan teknoloji hisselerinde devam eden satışlar nedeniyle günü hafif satıcılı bir seyirle geçirdi. Hisse senedi endekslerinde Avrupa'da %1'lere yakın değer kayıpları yaşanırken bu oran diğer coğrafi bölgelerde %0-0.5 arasında kaldı. Nihayetinde Cuma günü %2'ye yakın gerileyen ABD Nasdaq endeksi de dünü %0.5 düşüşle tamamlayarak satış baskısının ivme kaybettiğini gösterdi. Hisse senedi piyasasındaki kayıplar alternatif piyasalara çok sirayet etmedi zira küresel risk iştahı herşeye rağmen çok canlı. Türk piyasaları ise dün gelen güçlü büyüme verisinin de desteği ile küresel mali piyasalardan olumlu mânâda ayrıştı. BİST100 endeksi banka hisseleri önderliğinde %0.5 artış kaydetti. USDTRY kuru Cuma kapanışına göre düşerek 3.51'li seviyelere geriledi. Hazine'nin tahvil ihraçlarına gelen kuvvetli talep ile 10 yıllık tahvilin bileşik faizi 7 baz puan gerileyerek günü %10.43 seviyesinden tamamladı. Hülasa, Türk mali piyasaları yurtdışındaki hafif olumsuz görünüme pek de aldırış etmeden günü iyimser bir görünüm ile geçirdi.
Türkiye GSYH'si yılın ilk çeyreğinde %5.0 büyüdü. Piyasadaki en yüksek beklenti %4.1 idi! Hatırlanacağı üzere büyüme serileri geçen yıl güncellendiğinden bu yana tahminler hep olumlu anlamda sapıyor zira aylık sanayi üretim veri setleri hala güncellenmedi. %5.0'lik büyüme rakamı oldukça yüksek ve hükümetin ekonomiyi canlandırmak adına attığı adımların meyvelerini verdiğini gösteriyor. Ancak, bir önceki çeyreğe göre büyümenin %1.4'te kalması ise rakamın çok da abartılmaması gerektiğine işaret ediyor.
Detaylara indiğimizde kalite sorunu var: Ekonomi yine tüketim ile büyümüş.
Özel sektör tüketimi %5.1; kamu tüketimi ise %9.4 büyüme kaydetmişler.
Yatırım harcamaları büyümesi ise %2.2'de kalmış. TÜİK henüz yatırımlarda kamu ve özel sektör ayrımı yapmadığından dolayı alt detayı göremiyoruz. Bu rakamın ağırlıklı olarak inşaat harcamalarından geldiğini, makina ve teçhizat yatırımlarında herhangi bir hareketlenme olmadığını görüyoruz. Net ihracat da büyümeye olumlu katkıda bulunmuş. Avrupa bölgesindeki olumlu ekonomik performansın bu tabloda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Sektörel bazda baktığımızda ise genele yayılan bir büyüme var. Bu koşulların yılın ikinci çeyreğinde de devam edeceği düşünülürse maliye politikasındaki gevşemenin kademeli bir şekilde geri çekilmesinde fayda var aksi durumda enflasyon daha da sorunlu hale gelebilir. Bu verinin ardından tüm kurumlar
2017 yılı büyüme beklentilerini yukarı çekmeye başladılar. Veri öncesinde %3'lü seviyelerde olan 2017 yılı GSYH büyüme tahmini veri sonrasında %4.5 civarına revize edildi.
Dünün iç tarafta bir diğer önemli verisi ise Nisan ayı ödemeler dengesi istatistikleri idi. Bu veri seti içerisinde en çok önem verdiğimiz kısım olan cari işlemler dengesi Nisan'da 3.6 milyar dolar ile beklentiler paralelinde bir açık verdi. Bu sonuçla yılın ilk dört ayındaki açık 11.6 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre %6 arttı. Bu bozulmanın yılın geri kalan kısmında daha da hızlanması bekleniyor zira hem ekonomik aktivitedeki artış hem de TL'deki değer kazancı bu paralelde bir etki doğurabilir. Zaten Mayıs ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri de bunun sinyalini verdi. Cari açığın fonlaması tarafında 0.4 milyar dolar doğrudan yabancı yatırımlar; 3.3 milyar dolar portföy yatırımları; sıfıra yakın net krediler var. Bu rakamları alt alta topladığımızda rezervlerde herhangi bir değişiklik olmaması gerekirdi ancak kasayı saydığımızda resmi rezervlerin
3.8 milyar dolar azaldığı görülüyor. Bu durumda net hata ve noksan kalemine aynı tutarda çıkış olduğu yazılmış! Cari işlemler açığının 2017'nin genelinde 40 milyar dolara yaklaşacağını tahmin ediyoruz ve bunun da yılın ikinci yarısında TL üzerinde değer kaybı baskısına neden olabileceğini öngörüyoruz.
Bu haftanın en önemli gündem maddesi olan Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz toplantısı bugün başlıyor. Toplantı sonucunda FED'in politika faizinde
25 baz puanlık bir artırma gideceği ve bu bağlamda faiz koridorunu
%1.00-1.25 aralığına çekeceği tahmin ediliyor. Kararın bu yönde gelmesi bekleniyor olmakla birlikte mali piyasalarda ABD Doları'nın değerlenmesi şeklinde bir miktar hareketliliğe yol açması kaçınılmaz gibi. FED üyelerinin önümüzdeki döneme ilişkin faiz öngörüleri ile Başkan Yellen'in basın toplantısı da mali piyasalar üzerinde en az faiz kararı kadar belirleyici olacak. FED yılın geri kalan kısmında bir defadan daha fazla faiz artırımı hedeflerse ve/veya Başkan Yellen bilanço daraltılması ile ilgili somut bir plan sunarsa mali piyasa yansıması olumsuz olur, risk iştahı azalır. Aksi durumda, faiz artırım tahminlerinde bir önceki toplantıya oranla, bir miktar dahi olsa, düşüş gerçekleşmesi ve/veya Başkan Yellen'in güvercinvari bir duruş sergilemesi mali piyasalarda olumlu bir yansımaya neden olur, küresel risk iştahındaki mevcut olumlu görünüm daha da pekişir. FED'in faiz kararı ve üyelerin tahminleri yarın gece TSİ21.00'de açıklanacak. Başkan Yellen ise TSİ21.30'dan itibaren basın karşısına geçip alınan kararları en ince detayına kadar anlatıp basından gelen soruları yanıtlayacak.
FED toplantısı öncesinde ABD'de açıklanacak enflasyon rakamları yakından takip edilecek. Bilindiği üzere, FED'i art arda faiz artırımlarına gitmekten alıkoyan en temel unsur enflasyonun hedeflerin gerisinde kalmasıdır. Yoksa, %4.3 ile son 16 yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranı FED'in faiz artırımı yönünde hızlı adımlar atması için teşvik etmekten de öte bir gerekçe sunuyor. Ancak, enflasyonun yeterli derecede teşvik edici olmaması faiz artırımlarının kademeli kalmasınü beraberinde getiriyor. Bu arada FED'in enflasyon göstergesi olarak bu hafta açıklanacak verileri değil de PCE (kişisel tüketim harcamaları) enflasyonunun kendisi ile çekirdek rakamlarını baz aldığını belirtmekte yarar var. Bununla birlikte, PCE enflasyonu ile yarın açıklanacak TÜFE enflasyonu arasında kuvvetli bir korelasyon olması bu verinin de yakından takip edilmesini beraberinde getiriyor. Teorik anlamda maliyet artışının tüketici fiyatlarına kaçınılmaz olarak yansıdığını dikkate alırsak bugün TSİ15.30'da açıklanacak ÜFE rakamları da önem kazanmış oluyor. Bugünün veri gündeminde İngiltere'de enflasyon rakamları ile Almanya'da ZEW tüketici güveni de önemli bir yer tutuyor.
Küresel mali piyasaların ana trendi iyimserlik şeklinde olmaya devam ediyor zira küresel mânâda merkez bankalarının destekleyici yönde politikalar uygulamaya devam etmeleri ucuz ve bol likidite koşulları üzerinden yatırımcıları iyimserliğe sevkediyor. FED'in faiz artırımlarına odaklanıp resmin diğer bölümünü atlayanlara: Merkez bankalarının bilanço büyüklüğü bu yılın ilk yarısında yarım trilyon dolar civarında büyümeye devam etti! Bu tablo altında ara sıra yaşanan olumsuzluklar ise gözardı ediliyor ya da etkileri çok kısa soluklu oluyor. Tıpkı Katar olayında olduğu uzete. Türk mali piyasaları ise hem TCMB'nin sunduğu yüksek faizin yarattığı cazibe hem de büyümenin ivme kazanması sayesinde geçen yıl kaydettiği negatif ayrışmayı geri alma yönünde ilerliyor. Bugün de bu minvalde bir hareket görebiliriz. BIST100 endeksi her gün tazelediği rekoru bugünkü işlemlerde
100 bin seviyesini görerek taçlandırabilir. USDTRY kuru içine sıkıştığı
3.50-3.55 bandını aşağı yönde test edebilir. Hazine'nin düzenlenleyeceği borçlanma ihalelerine gelecek yüksek talep paralelinde ikincil piyasa faizlerinde bir miktar daha düşüş olabilir.
100.00'i de gördük elhamdulillah.. lain dolar 3.52 hala :confused:
Para ince ince borsadan çıkıyor dövize ve altına yönelecek. Demedi demeyin :D
YTD en çokta burasını seviyorum
vadeli çok güzel dolar 3,50,altın 140 gelmeden almayacağım ben
YTD.
Yiğit, alım seviyesini gittikçe aşağı çekiyorsun :-)
3,52 den 3,50 ye şimdi den 3,50 altına, 3,45 te görüşürüz :-D
Borsa 6 haneye geldi mi ben mi yanlış gördüm :-D
ben 3,50 altı demedim ki
dolar 3,50,altın 140 gelmeden almayacağım dedim
sen bence okumak istediğin gibi okuyorsun
borsa benim için yok hükmünde isterse 200.000 olsun
ben şuan vadeliyi seviyim 14,50 geldi sırada 15.00 var her ay yarım puan çıkıyoruz çok şükür
18.00 e gelirse izlersiniz bist ti :D:D
3,52 den aldığını düşünmüştüm aşağı çekmeye başlayınca 3,50, yakında 3,50 nin de altına çekersin ben şimdiden not düşeyim :D
borsa 200.000 olursa biz min %100 kar ederiz felaket tellarları da olduğu yerde saymaya dewam eder.
bu yıl bereketli geçti 72.000 -100.000 misss iyi kazandık ,
%18 vs güzel hayaller, yakında uyanma vakti gelecektir.
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post8341004
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post8340191
http://www.techturkey.com/forum/sohb...ml#post8339104
3,50-3,54 arasını kaç haftadır bekliyorum
3,50 alıcıya düştüğünde alacağım
kgf kredileri ile büyüme varmış gibi gösterilen ekonomiyi sene sonu göreceğiz bakalım özellikle eylül aralık arası kısa vade dolar yükümlülüklerini nasıl kapatacak bankalar...
Faizler çıkıyor dolar düşmüyor borsa 100.000 de güzel güzel :D
sen şunu güzel düşünmüşsün bunlar ekonomi batık değil diye en kolay gösterge borsa olur orayı şişirirler kesin demişsin bence
ben bunlara güvenmediğim için bistle ilişkimi 3 ay önce kestim pişmanmıyım değilim riskli bir ortam olarak görüyorum
endeks 100.000 olduğu yerde dolar 2,80-3,00 arasında olmalıydı tablo bence şunu gösterir
bu borsa alanın elinde patlar bence
YTD :D
katıldığım tek cümleni kalın yaptım :D